Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 14:02
Nigdy nie byłem zwolennikiem kary śmierci w żadnym, nawet w takim wypadku, bo kara śmierci jest jedna a każde życie ma inną wartość. W przypadku małego dziecka wartość ta jest największa a dla innego człowieka kara śmierci może być niczym, a nawet swojego rodzaju przysługą.
Powinno się karać jak za rasowe zabójstwo z premedytacją a nawet gorzej. Prace w kamieniołomach, kopalniach głęboko pod ziemią z minimalnymi środkami do życia są dobrym rozwiązaniem bo chyba najgorszym skazującym na cierpienie, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie, bo cały czas polega na zasadzie: "zrobiłeś krzywdę jemu, my zrobimy Tobie".
Jest juz temat o karze śmierci jakby ktoś nie zauważył. Wiem że temat zawiera też drugie pytanie odnośnie ludzi którzy dopuszczają się takich a nie innych czynów i teram mam mola, zamknąć czy też nie..
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Kiedyś gdzieśtam czytałam, że znaleiono jakąś kobitę, która miała odcięte nogi, ręce i głowę. A jeszcze wcześniej o takim gościu, który zarąbał siekierą swoją żonę, a dzieci były w pokoju obok. Tak jak w niektórych stanach USA tak i u nas powinna być kara śmierci
a własnie według mnie to lepsze niz smierc sa tortury. zgniatanie kostek, lamanie rak, wykrecanie palcow
klocie iglami w stopy, czasem takie sredniowiecze by sie przydalo..
Karze smierci mowie nie, bo ja sam jestem gwaltowny i nie chce kiedys hm w razie czego zostac stracony
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 92 Skąd: cela nr 43
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 21:16
nie powinno sie zabijać takich ludzi bo 2 sekundy i ma chłop spokój... powinno sie ich zamykać i na całe życie do robót do kamieniołomu za 1 gr dziennie ;p a jak by nie chciał robić to po mordzie
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 21:34
Ja stawiam na Stalin style : Rozstrzelać wszystkich skurwieli dookoła
Albo inna tortura wykorzystywana również przez Stalina [najchętniej w zimę]..Siadanie na jakimś metalowym pręcie nago..Jakby taki pręt wbiłby mu się w rów, może by poczuł się na miejscu gwałconego dziecka/kobiety itp.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 17:51
pinker napisał/a:
nie powinno sie zabijać takich ludzi bo 2 sekundy i ma chłop spokój...
Hipokryta napisał/a:
Ja stawiam na Stalin style : Rozstrzelać wszystkich skurwieli dookoła
Albo inna tortura wykorzystywana również przez Stalina [najchętniej w zimę]..Siadanie na jakimś metalowym pręcie nago..Jakby taki pręt wbiłby mu się w rów, może by poczuł się na miejscu gwałconego dziecka/kobiety itp.
Idiotyzm. Bezwględność, uczucia, humanitaryzm - to różni Nas od tamtych ludzi. Zwykłe zabijanie ich będzie upodabniało Nas do nich. A to jednak również są ludzie choc czasami trudno w to uwierzyc.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 222 Skąd: znienacka ;)
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 19:08
Po pierwsze nie można uogólniać. Bo są tacy, którzy zamordowali, bo ktoś ich prześladował i mieli tego dość i są tacy, którzy zamordowali z zimną krwią, nie wiadomo dlaczego, lub tacy, którzy zabijają z błahych powodów.
Tych pierwszych wsadziłabym do więzienia. A pozostałych, do ciężkich więzień, gdzie dostawaliby skromne posiłki i mieli zapewnione jedynie podstawowe warunki, oraz musieli sami pracować na swoje utrzymanie (oczywiście ciężka, niebezpieczna, fizyczna praca).
Po drugie- jeśli wprowadzonoby karę śmierci, ktoś musiałby być katem, to samo dotyczy tortur. Dlatego za karą śmierci nie jestem.
Takich debili to od razu na pstryczek tyle że ....
potencjalnie większą kara była by np izolacja w małym pomieszczeniu do końca życia. Taka osoba by dostawała do głowy to było by tak straszne że najprawdopodobniej nie mając przedmiotów do zabicia się pewnie by się sama udusiła. Ale z drugiej strony czemu społeczeństwo ma płacić dla takiego gnoja na jedzenie. Jeżeli można za te pieniądze pomóc ubogim.