forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zabijanie
Autor Wiadomość
Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 14:02   

Nigdy nie byłem zwolennikiem kary śmierci w żadnym, nawet w takim wypadku, bo kara śmierci jest jedna a każde życie ma inną wartość. W przypadku małego dziecka wartość ta jest największa a dla innego człowieka kara śmierci może być niczym, a nawet swojego rodzaju przysługą.

Powinno się karać jak za rasowe zabójstwo z premedytacją a nawet gorzej. Prace w kamieniołomach, kopalniach głęboko pod ziemią z minimalnymi środkami do życia są dobrym rozwiązaniem bo chyba najgorszym skazującym na cierpienie, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie, bo cały czas polega na zasadzie: "zrobiłeś krzywdę jemu, my zrobimy Tobie".

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 09:17   

Jest juz temat o karze śmierci jakby ktoś nie zauważył. Wiem że temat zawiera też drugie pytanie odnośnie ludzi którzy dopuszczają się takich a nie innych czynów i teram mam mola, zamknąć czy też nie..

Prosiłabym zająć się tym jednym pytaniem, a kare śmierci zostawić w spokoju, bo tu jest identyczny temat
http://nastolatkowie.com....=kara+%B6mierci
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Sharpay 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 11:16   

Kiedyś gdzieśtam czytałam, że znaleiono jakąś kobitę, która miała odcięte nogi, ręce i głowę. A jeszcze wcześniej o takim gościu, który zarąbał siekierą swoją żonę, a dzieci były w pokoju obok. Tak jak w niektórych stanach USA tak i u nas powinna być kara śmierci

pinker 
Dyskutant
Lokalny Patriota.!

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 13:51   

a własnie według mnie to lepsze niz smierc sa tortury. zgniatanie kostek, lamanie rak, wykrecanie palcow
klocie iglami w stopy, czasem takie sredniowiecze by sie przydalo..
Karze smierci mowie nie, bo ja sam jestem gwaltowny i nie chce kiedys hm w razie czego zostac stracony :)

KinKa 
Maniak
Halucynka^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 20:50   

kOpEr napisał/a:
Czy w przypadku takich osób, popieracie karę śmierci lub maltretowania?

Nie. Mimo, że postąpili podle to jednak moim zdaniem nie powinno się ich zabijać, każdy ma prawo do życia nawet najgorszy sku**el.
kOpEr napisał/a:
Co sądzicie o takich osobach: zimne dranie i skurw**** czy chorzy umysłowo ludzie?

Są i tacy, i tacy

Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

marcin250 
Początkujący

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 21:16   

nie powinno sie zabijać takich ludzi bo 2 sekundy i ma chłop spokój... powinno sie ich zamykać i na całe życie do robót do kamieniołomu za 1 gr dziennie ;p a jak by nie chciał robić to po mordzie

Hipokryta
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 21:34   

Ja stawiam na Stalin style : Rozstrzelać wszystkich skurwieli dookoła

Albo inna tortura wykorzystywana również przez Stalina [najchętniej w zimę]..Siadanie na jakimś metalowym pręcie nago..Jakby taki pręt wbiłby mu się w rów, może by poczuł się na miejscu gwałconego dziecka/kobiety itp.

Konrad 
Uzależniony
idiota z powołania

Wysłany: Sob Lip 05, 2008 17:51   

pinker napisał/a:
nie powinno sie zabijać takich ludzi bo 2 sekundy i ma chłop spokój...

Hipokryta napisał/a:
Ja stawiam na Stalin style : Rozstrzelać wszystkich skurwieli dookoła

Albo inna tortura wykorzystywana również przez Stalina [najchętniej w zimę]..Siadanie na jakimś metalowym pręcie nago..Jakby taki pręt wbiłby mu się w rów, może by poczuł się na miejscu gwałconego dziecka/kobiety itp.

Idiotyzm. Bezwględność, uczucia, humanitaryzm - to różni Nas od tamtych ludzi. Zwykłe zabijanie ich będzie upodabniało Nas do nich. A to jednak również są ludzie choc czasami trudno w to uwierzyc.
Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą

little_devil 
Początkujący

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 19:08   

Po pierwsze nie można uogólniać. Bo są tacy, którzy zamordowali, bo ktoś ich prześladował i mieli tego dość i są tacy, którzy zamordowali z zimną krwią, nie wiadomo dlaczego, lub tacy, którzy zabijają z błahych powodów.
Tych pierwszych wsadziłabym do więzienia. A pozostałych, do ciężkich więzień, gdzie dostawaliby skromne posiłki i mieli zapewnione jedynie podstawowe warunki, oraz musieli sami pracować na swoje utrzymanie (oczywiście ciężka, niebezpieczna, fizyczna praca).
Po drugie- jeśli wprowadzonoby karę śmierci, ktoś musiałby być katem, to samo dotyczy tortur. Dlatego za karą śmierci nie jestem.

stainen
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 00:27   

Takich debili to od razu na pstryczek tyle że ....

potencjalnie większą kara była by np izolacja w małym pomieszczeniu do końca życia. Taka osoba by dostawała do głowy to było by tak straszne że najprawdopodobniej nie mając przedmiotów do zabicia się pewnie by się sama udusiła. Ale z drugiej strony czemu społeczeństwo ma płacić dla takiego gnoja na jedzenie. Jeżeli można za te pieniądze pomóc ubogim.

Misha 
Moderator
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 09:47   

Dobra styknie, bo dyskusja mimo prób cały czas zbacza na temat kary śmierci. Taki topic już śmiem zauważyć jest ;]

http://nastolatkowie.com....=kara+%B6mierci

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi