Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1464 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 10:02
Seville napisał/a:
O mój Boże... No i gdzie niby jest ten Bóg jak na tym świecie dochodzi do tego, ze własna matka je swoje dzieci???
Winisz Boga? Spytam inaczej gdzie ludzkie człowieczeństwo?
[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 10:08 ]
Kravu$ napisał/a:
........I w takim wypadku jestem za karą śmierci....
Ja przeciwnie! Po co dać jej karę śmierci? Nawet bólu nie poczuje, bo odpłynie. Maltretowanie + obdzieranie ze skóry - niech poczuje ból, który sama zadawała, z dodatkiem.
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
O mój Boże... No i gdzie niby jest ten Bóg jak na tym świecie dochodzi do tego, ze własna matka je swoje dzieci???
A co ma Bóg do tego? Człowiek ma wolną wolę, sam decyduje o tym co robi, i o tym, co się dzieje na świecie... Jeśli ktoś jest pop******** albo chory, to nie jest wina Boga...
[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 10:08 ]
Kravu$ napisał/a:
........I w takim wypadku jestem za karą śmierci....
Ja przeciwnie! Po co dać jej karę śmierci? Nawet bólu nie poczuje, bo odpłynie. Maltretowanie + obdzieranie ze skóry - niech poczuje ból, który sama zadawała, z dodatkiem.
Może i tak. Ale czyż niefajnie byłoby, gdyby sąd wydawał wyroki typu 'oko za oko, ząb za ząb'? Jeśli ja bym kogoś obdarł ze skóry, sąd powinien by wydać taki sam wyrok na mnie. Myślę, że to byłoby sprawiedliwe
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
Może i tak. Ale czyż niefajnie byłoby, gdyby sąd wydawał wyroki typu 'oko za oko, ząb za ząb'? Jeśli ja bym kogoś obdarł ze skóry, sąd powinien by wydać taki sam wyrok na mnie. Myślę, że to byłoby sprawiedliwe
Hmmm teoretycznie....katów byłoby pewnie pod dostatkiem .... ułaskawiło by się 2 takich ParaNormalnych i kazano by im wykonywać wyroki....ale wiesz, fundacje miedzynarodowe itp..... Zero Szans...Choć pomysł nawet dobry...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 224 Skąd: ŚwiaT SłodyczY...
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 13:53
kOpEr napisał/a:
Możliwe, że 'fajnie' byłoby, gdyby sąd wydawał takie wyroki.
Lecz kto musiałby robić z nią to samo?
Ogólnie, kto chciałby patrzeć się na nią, przecież sam widok wywoła obrzydzenie u ludzi, jeżeli wiedzą co ta kobieta uczyniła z własnymi dziećmi.
Czy chciałby ktoś z tutaj wypowiadających się, zdzierać skórę z jakiejkolwiek osoby?
Ale pomysł zły nie jest, jakby to robiła np. maszyna.
Możliwe, że 'fajnie' byłoby, gdyby sąd wydawał takie wyroki.
Lecz kto musiałby robić z nią to samo?
Ogólnie, kto chciałby patrzeć się na nią, przecież sam widok wywoła obrzydzenie u ludzi, jeżeli wiedzą co ta kobieta uczyniła z własnymi dziećmi.
Czy chciałby ktoś z tutaj wypowiadających się, zdzierać skórę z jakiejkolwiek osoby?
Ale pomysł zły nie jest, jakby to robiła np. maszyna.
Wiesz, ostatecznie wiedząc co ta osoba zrobiła, to nawet ja bym mógł "coś" jej zrobić. Tylko gdyby dali mi jakies narzędzia, bo ręką bym jej niedotknoł...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 224 Skąd: ŚwiaT SłodyczY...
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 13:45
Cytat:
Wiesz, ostatecznie wiedząc co ta osoba zrobiła, to nawet ja bym mógł "coś" jej zrobić. Tylko gdyby dali mi jakies narzędzia, bo ręką bym jej niedotknoł...
No niby tak. Ale tak naprawdę, to ja bym ją skazała na karę śmierci. Ale ja nadal popieram swoje zdanie, że nie mogłabym patrzeć na tą tz. "matkę". Jakby ktoś zdarł jej skóre za mnie, to na pewno bym sie zgodziła, oczywiście zrobiłabym jej coś innego, co także będzie pamiętliwe dla mnie, dla niej i dla innych osób.
Biedne dzieci
Współczuje im ;(