forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zdzierała skórę i jadła własne dziecko.
Autor Wiadomość
Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 23:31   Zdzierała skórę i jadła własne dziecko.

Zdzierała skórę i jadła własne dziecko

Na sali sądowej w Brnie Czeszka Klara Mauer drży i płacze. Chowa twarz w dłoniach. Nie wiem, jak mogłam do tego dopuścić – zawodzi, patrząc błagalnie na sędziów. Dręczyła swoich synków. Z ośmioletniego Ondreja zdzierała żywcem skórę, wycinała kawałki jego ciała. Surowe mięso jadła sama i dawała je do zjedzenia swoim krewnym i innym ludziom. Wszyscy należeli do sekty zwanej „Ruchem Graala”.

Ondreja i jego 10-letniego brata Jakuba Mauer trzymała przez kilka miesięcy w piwnicy swojego domu. Dla Ondreja zrobiła nawet specjalną ciasną klatkę.

Przed sądem Ondrej i Jakub opowiedzieli, co zrobiła im kobieta, która zakazała im mówić do siebie „mamo.” Chłopcy byli bici pasami i bambusowymi kijami, przypalano na nich papierosy, godzinami musieli stać we własnych odchodach. Czasami wokół nich rozsypywano mąkę. Jeśli któryś poruszył się choćby na milimetr i na mące został ślad, był potwornie bity. Przytapiano ich.

Zwyrodniała Mauer zainstalowała nawet w klatce Ondreja babyfon z kamerą. Siedząc w kuchni spokojnie przyglądała się cierpieniom swojego syna.

Zwyrodniała Mauer zainstalowała nawet w klatce Ondreja babyfon z kamerą. Siedząc w kuchni spokojnie przyglądała się cierpieniom swojego syna.

Na szczęście szybko dobiegły one końca. Podobny babyfon kupił sobie sąsiad. Chciał mieć oko na swojego kilkumiesięcznego synka. Jego aparat wychwycił sygnał z domu Mauerowej. Kiedy sąsiad ujrzał na ekranie zmaltretowanego Ondreja, zawiadomił policję. A ta aresztowała matkę-diablicę i jej wspólników z sekty.

kryptos 
Amator
Pan Sarkazm

Wysłany: Czw Cze 26, 2008 23:49   

Zlitujcie się.
I my mamy XXI wiek? Tyle się gada o prawach dziecka...
Co można zrobić, żeby zapobiec takim tragediom?
To dziecko już nigdy nie będzie mogło żyć normalnie, normalnie funkcjonować w społeczeństwie.
Swoją drogą, szczęście dla tego dzieciaka, że takie urządzenia mają mocny sygnał.

Woody Allen

Mycha_92
Nowicjusz

Wysłany: Czw Cze 26, 2008 23:59   

Nie wiem co ta kobieta ma w głowie. Czy ona czerpała przyjemność ze znęcania się nad innymi istotami, DZIEĆMI? A jak tak... to chyba nie jest człowiekiem.

Fazikus 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 07:06   

Z tego co widzę ta sekta "Ruch święto Graala" oficjalnie nie nawołuje do przemocy, oficjalnie na razie nie udało mi się znaleźć głębszych informacji o tej że sekcie. Myślę że właśnie sekta mogła nauczać do przemoc wobec dzieci. Takie zachowanie może też być spowodowane jakimiś traumatycznymi przeżyciami z jej dzieciństwa które zostawiły na niej duże piętno. Nie chce tu w żaden sposób je usprawiedliwiać bo jest no niedopuszczalne.

Mokate 
Przyjaciel forum
Samo Zlooo

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 08:06   

No co poradzic, sa takcy psychopaci na swiecie i musimy sie z tym pogodzic. Nawet jakby wyostrzyc kary, nawet jakby niewiadomo jak glosno mowilo sie o prawach dziecka... oni beda zawsze. Żal tylko o takiem czyms slyszec.
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.

Jenova 
Początkujący

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 08:27   

Nie wiem co napisać...
Szkoda dzieci.

Buka 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 08:29   

Straszne....
Za takie cos powinno byc dozywocie, przeciez ona mogla je zabic, i to nie w porywie gniewu, ona latami patrzyla na cierienie swoich dzieci.

BadDog
Początkujący

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 08:39   

Co za idiotyzm.
Widać co sekty robią z ludzmi

-BadDog

Agentka 
Znawca
*8 cud świata*

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:27   

Co za wyrodna matka ;/ Jak mogła coś takiego zrobić własnym dzieciom ;/ jeżeli miałabym przyjemność prowadzenia takiej rozprawy jako sędzia dałabym jej wyrok najsurowszy jaki może być za dokonanie takiego przestępstwa, bo to co ona robiła, to jest coś okropnego, zachowała się gorzej niż człowiek żyjący w jakimś buszu. A my tutaj mamy XXI wiek, a niektórzy zachowują się gorzej niż w epoce kamienia łupanego.
Więc modlę się do Ciebie ...

clbsPrawda 
Początkujący
Mistrz Stylu

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:31   

Zrywała im skórę i jadła kawałki ich ciała? To jak oni teraz wyglądają, bo nie rozumiem tego trochę.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:39   

Ciekawe gdzie był ojciec.

szukamnemo 
Amator
Koncertomaniaczka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:51   

ciekawe czy po tym wszystkim te dzieci kiedyś będą żyć jak normalni ludzie, ciężko sobie wyobrazić ich stan psychiczny.

Te kobietę powinno się skazać na ciężkie roboty, powinni ją maltretować żeby poczuła choć jedną dziesiątą tego co te dzieci, zabiłabym taką gołymi rękami, tak żeby umierała bardzo, bardzo powoli, a wszystkich członków owej sekty ugotowała w smole.
To jest coś co jeszcze trochę kręci

Normalsi Łajza

Dominikana 
Zaawansowany
Przodownik TP

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 11:00   

clbsPrawda napisał/a:
Zrywała im skórę i jadła kawałki ich ciała? To jak oni teraz wyglądają, bo nie rozumiem tego trochę.
Też się nad tym zastanawiam.

I teraz sąd skaże ją na dożywocie i będzie sobie żyć w dobrych (czy nie najgorszych) warunkach, a te dzieci nigdy nie będą żyć jak inni...
Bom turystą się urodził..."

"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France

Agentka 
Znawca
*8 cud świata*

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 11:01   

Wazelina napisał/a:
Ciekawe gdzie był ojciec.

Może ojciec odeszedł od nich :/
Więc modlę się do Ciebie ...

Penny Lane 
Moderator
Elka Racer

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 11:18   

Wiadomo, że to okropne, straszne i w ogóle. Ale najbardziej w głowie mi się nie mieści, że jest na pewno jeszcze wiele - nawet gorszych przypadków znęcania się które nigdy nie wyjdą na jaw. O tym - gdyby nie przypadek - możliwe, że nikt by się nie dowiedział.

Przeczytaj regulamin a dowiesz się, czemu dla Ciebie ten podpis, Gość.

Odpowiedz do tematu