Wysłany: Czw Cze 26, 2008 23:31 Zdzierała skórę i jadła własne dziecko.
Zdzierała skórę i jadła własne dziecko
Na sali sądowej w Brnie Czeszka Klara Mauer drży i płacze. Chowa twarz w dłoniach. Nie wiem, jak mogłam do tego dopuścić – zawodzi, patrząc błagalnie na sędziów. Dręczyła swoich synków. Z ośmioletniego Ondreja zdzierała żywcem skórę, wycinała kawałki jego ciała. Surowe mięso jadła sama i dawała je do zjedzenia swoim krewnym i innym ludziom. Wszyscy należeli do sekty zwanej „Ruchem Graala”.
Ondreja i jego 10-letniego brata Jakuba Mauer trzymała przez kilka miesięcy w piwnicy swojego domu. Dla Ondreja zrobiła nawet specjalną ciasną klatkę.
Przed sądem Ondrej i Jakub opowiedzieli, co zrobiła im kobieta, która zakazała im mówić do siebie „mamo.” Chłopcy byli bici pasami i bambusowymi kijami, przypalano na nich papierosy, godzinami musieli stać we własnych odchodach. Czasami wokół nich rozsypywano mąkę. Jeśli któryś poruszył się choćby na milimetr i na mące został ślad, był potwornie bity. Przytapiano ich.
Zwyrodniała Mauer zainstalowała nawet w klatce Ondreja babyfon z kamerą. Siedząc w kuchni spokojnie przyglądała się cierpieniom swojego syna.
Zwyrodniała Mauer zainstalowała nawet w klatce Ondreja babyfon z kamerą. Siedząc w kuchni spokojnie przyglądała się cierpieniom swojego syna.
Na szczęście szybko dobiegły one końca. Podobny babyfon kupił sobie sąsiad. Chciał mieć oko na swojego kilkumiesięcznego synka. Jego aparat wychwycił sygnał z domu Mauerowej. Kiedy sąsiad ujrzał na ekranie zmaltretowanego Ondreja, zawiadomił policję. A ta aresztowała matkę-diablicę i jej wspólników z sekty.
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 315 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 23:49
Zlitujcie się.
I my mamy XXI wiek? Tyle się gada o prawach dziecka...
Co można zrobić, żeby zapobiec takim tragediom?
To dziecko już nigdy nie będzie mogło żyć normalnie, normalnie funkcjonować w społeczeństwie.
Swoją drogą, szczęście dla tego dzieciaka, że takie urządzenia mają mocny sygnał.
_________________ Confidence is what you have before you understand the problem.
Nie wiem co ta kobieta ma w głowie. Czy ona czerpała przyjemność ze znęcania się nad innymi istotami, DZIEĆMI? A jak tak... to chyba nie jest człowiekiem.
Z tego co widzę ta sekta "Ruch święto Graala" oficjalnie nie nawołuje do przemocy, oficjalnie na razie nie udało mi się znaleźć głębszych informacji o tej że sekcie. Myślę że właśnie sekta mogła nauczać do przemoc wobec dzieci. Takie zachowanie może też być spowodowane jakimiś traumatycznymi przeżyciami z jej dzieciństwa które zostawiły na niej duże piętno. Nie chce tu w żaden sposób je usprawiedliwiać bo jest no niedopuszczalne.
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 08:06
No co poradzic, sa takcy psychopaci na swiecie i musimy sie z tym pogodzic. Nawet jakby wyostrzyc kary, nawet jakby niewiadomo jak glosno mowilo sie o prawach dziecka... oni beda zawsze. Żal tylko o takiem czyms slyszec.
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Wiek: 16 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 9 Skąd: z Doliny Muminkow
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 08:29
Straszne....
Za takie cos powinno byc dozywocie, przeciez ona mogla je zabic, i to nie w porywie gniewu, ona latami patrzyla na cierienie swoich dzieci.
Co za wyrodna matka ;/ Jak mogła coś takiego zrobić własnym dzieciom ;/ jeżeli miałabym przyjemność prowadzenia takiej rozprawy jako sędzia dałabym jej wyrok najsurowszy jaki może być za dokonanie takiego przestępstwa, bo to co ona robiła, to jest coś okropnego, zachowała się gorzej niż człowiek żyjący w jakimś buszu. A my tutaj mamy XXI wiek, a niektórzy zachowują się gorzej niż w epoce kamienia łupanego.
_________________ Gdy patrzę w lustro widzę egoistkę-
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
Więc modlę się do Ciebie ...
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 354 Skąd: z kapusty
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:51
ciekawe czy po tym wszystkim te dzieci kiedyś będą żyć jak normalni ludzie, ciężko sobie wyobrazić ich stan psychiczny.
Te kobietę powinno się skazać na ciężkie roboty, powinni ją maltretować żeby poczuła choć jedną dziesiątą tego co te dzieci, zabiłabym taką gołymi rękami, tak żeby umierała bardzo, bardzo powoli, a wszystkich członków owej sekty ugotowała w smole.
_________________ Łajza i nic więcej
Już nie czuję, nie czuję jak to śmierdzi
Klina klinem jak najprędzej
To jest coś co jeszcze trochę kręci
Wiadomo, że to okropne, straszne i w ogóle. Ale najbardziej w głowie mi się nie mieści, że jest na pewno jeszcze wiele - nawet gorszych przypadków znęcania się które nigdy nie wyjdą na jaw. O tym - gdyby nie przypadek - możliwe, że nikt by się nie dowiedział.
_________________ "Vinum et musica leatificant cor."
Przeczytaj regulamin a dowiesz się, czemu dla Ciebie ten podpis, Gość.