forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
zgwałcona 14-latka nie może usunąc ciąży
Autor Wiadomość
Wizzard 
Moderator

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:03   

Tak niektórzy zaciekle bronią tego dziecka ale z jakiej niby racji ona ma teraz przez 9 miesięcy znosić upokarzanie ze strony innych, chodzić z takim piętnem? Myślicie, że ludzi będzie interesowało to czy ona była zgwałcona czy nie? Po prostu przykleją jej łatkę "puszczalska" i tak to się skończy. Poza tym która nastolatka chciałaby mieć potem wyciągnięte cycki większy tyłek i rozstępy :P .

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:22   

Dziwna sprawa, bo w Polsce można dokonać aborcji jeśli dziecko jest wynikiem gwałtu..

A co ja bym zrobiła? Usunęłabym. Moim zdaniem nie warto niszczyć swojego życia, jak i własnego dziecka.

malinowysong 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:22   

sądzę ,że dziewczynie powinni pozwolić na aborcję! Która czternastolatka chciałaby zostać mamusią,niańczyć dziecko...gdzie szkoła,nauka?!!Głupota ludzi...

Rado 
Początkujący
Lirimaer

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:40   ...

Sądzę, że w przypadku gwałtów to bez żadnych sprzeciwów powinna być zgoda na aborcję.
Taka, aby nie mogla być zablokowana przez mądrusich księży.
A już szczególnie w przypadku nastolatek.

Neska 
Moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:53   

Monique napisał/a:
dokładnie, tego do końca się nie wie. Wiele matek rodziło dzieci z zamiarem oddania, ale jak je urodziły, pokochały je
A czy te dziewczyny były zgwałcone i miały 14 lat?
Dziewczyna ma prawo do aborcji, takie jest moje zdanie.
Wizzard napisał/a:
Tak niektórzy zaciekle bronią tego dziecka ale z jakiej niby racji ona ma teraz przez 9 miesięcy znosić upokarzanie ze strony innych, chodzić z takim piętnem?
Wizz, ona i tak będzie chodzić z tym 'piętnem' nie ważne, którą opcję wybierze. Jeśli urodzi, będzie miała naklejkę z napisem "puszczalska" i "o to ta zgwałcona". Jeśli nie urodzi nazywać ją będą morderczynią. I tu chyba największy błąd księdza i mediów, że nagłośniły tą sprawę. Bo dziewczyna w momencie jako takiej niewiedzy społeczeństwa mogłaby sobie jeszcze życie poukładać. Teraz będzie to praktycznie niemożliwe.

Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...

mhm 
Nowicjusz
Omg.

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 22:52   

lol jebniety na mozg zdrowo ten ksiazulek. Zgwalcona + 14 latka= to chyba proste zeby usunela ciaze.
1. I co matka bedzie wychowywala to dziecko? [dziecko dziecka?]
2. A jak to dziecko gdy bedzie mialo trochu lat dowie sie ze jego "siostra" [czyt. matka] to jego tak naprawde matka?...

Jakbym spotkal tego ksiedza to bym nie patrzyl na to ze ksiadz tylko bym mu nagadal i skopal dupe.

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 06:22   

Neska napisał/a:
I tu chyba największy błąd księdza i mediów, że nagłośniły tą sprawę. Bo dziewczyna w momencie jako takiej niewiedzy społeczeństwa mogłaby sobie jeszcze życie poukładać. Teraz będzie to praktycznie niemożliwe.

Koleżanka mi mówiła, że w wiadomościach w TV o tym mówili.
Szkoda mi jej.

KinKa 
Maniak
Halucynka^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 07:40   

Nie popieram aborcji, ale w wypadku gwałtu moim zdaniem można dać matce możliwość wyboru. Tym bardziej, że ona ma dopiero 14 lat. Myślę, że jeżeli ona jest pewna swojej decyzji i chce usunąć to dziecko to powinna tak zrobić mimo, że potem może być wytykana palcami. Bo pewnie gdyby urodziła to też by ją wytykali.

Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 10:38   

Wizzard napisał/a:
Dziwna sprawa, bo w Polsce można dokonać aborcji jeśli dziecko jest wynikiem gwałtu..

Niestety, polskie prawo jest tak cholernie precyzyjne, że takie sytuacje się zdarzają.
W ogóle co robił tam ksiądz?! Przepraszam, ale w takich sytuacjach mam ochotę nieźle poprzeklinać instytucję zwaną Kościołem.

Dla mnie sprawa jest prosta, dziewczyna powinna mieć prawo do dokonania aborcji.

Dalajlama

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 10:55   

Dziewczyna przecież ma do tego prawo. Jak powiedziałam, ona sama powinna podjąć decyzję, bo nie wiemy my tak naprawdę, czy chce je usunąć, czy nie. Sama będzie potem siebie obwiniać, że zrobiła tak jak to zrobiła. Nie ma sensu też patrzeć się na ludzi. Nie to w życiu najważniejsze. Co jej ludzie zrobią? To jej życie i jej dziecka. Ja osobiście mam gdzieś to, co sobie ktoś o mnie pomyśli. Jej sprawa jest już tak nagłośniona, ze nie uważam, że nazwą ją puszczalską.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 11:02   

Monique napisał/a:
Jej sprawa jest już tak nagłośniona, ze nie uważam, że nazwą ją puszczalską.

zawsze znajdzie się taki, który powie "prowokowała strojem i zachowaniem".
:|

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 11:06   

Monique napisał/a:
Dziewczyna przecież ma do tego prawo. Jak powiedziałam, ona sama powinna podjąć decyzję, bo nie wiemy my tak naprawdę, czy chce je usunąć, czy nie.

Raczej tak, była po to w szpitalu dwa czy trzy raz więc raczej jest zdecydowana.

Monique napisał/a:
Co jej ludzie zrobią? To jej życie i jej dziecka. Ja osobiście mam gdzieś to, co sobie ktoś o mnie pomyśli. Jej sprawa jest już tak nagłośniona, ze nie uważam, że nazwą ją puszczalską.

Każdy mówi ze ma gdzies ale jakbyś się miała przez dłuższy okres czasu stykać z dziwnymi spojrzeniami, szeptami za twoimi plecami to i w końcu tobie puściłyby nerwy. Poza tym ja się nie raz spotykam z opiniami dotyczącymi gwałtu że "ofiara" na pewno prowokowała niezaleznie od tego jak sytuacja wyglądała.

Cytat:
I co matka bedzie wychowywala to dziecko? [dziecko dziecka?]

Matka zgwałconej dziewczyny jak na razie ma zostać pozbawiona praw rodzicielskich, bo "zmuszała" 14-latkę do aborcji.
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 11:14   

Szehe napisał/a:
Matka zgwałconej dziewczyny jak na razie ma zostać pozbawiona praw rodzicielskich, bo "zmuszała" 14-latkę do aborcji.

To jej matka ją zmuszała do tego??

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 11:29   

nie wiem, być może. Jeśli tak, to należy jej się, bo jeśli jej córka nie chce zabijać swojego dziecka, to niech zostawi go a nie usuwa. Czasem tak jest, gdy matki są zbyt opiekuńcze. Teraz jak sprawa jest tak nagłośniona, to i tak i tak nastolatka będzie wytykana palcami, zarówno jak usunie, jak i nie. Bo zawsze znajdą się tacy co powiedzą, że mogła usunąć, lub też nie.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

mala1czarna 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 17:50   

a co powiecie na to ze lekarz ktory przyjal ja w szpitalu w Lodzi poinformował ksiedza oraz te obronczynie zycia gdzie 14-latka jedzie dalej do szpitala (a byla to w-wa), dziewczyna przyjezdza z matka do wawy do szpitala a tam na poczekalni juz jest ksiadz i te babki? A babki z tej organizacji wysylaly jeszcze do niej smsy ze ma urodzic to dziecko. Gdzie zasady etyczne tego lekarza?

moim zdaniem powinna miec pelne prawo do aborcji i tak w ogóle to jestem za tym alby przepisy dotyczace tego zabiegu byly w Polsce mniej restrykcyjne

[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 17:57 ]
Sofia napisał/a:
Szehe napisał/a:

To jej matka ją zmuszała do tego??

Nie matka nie zmuszala jej do tego ale organy panstwowe stwierdzily ze na czas tej sprawy lepiej zeby dziewczyna nie miala z nia kontakow.
14lat->gwałt->dziecko-> "aborcja czy nie"-> naglośnienie sprawy przez media-> prawdopodobna rozłąka z matką
no niestety "Ludzie ludziom zgotowali ten los"

Odpowiedz do tematu