Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 706 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 19:49
Mnich, ma normalnie takie same prądy myślowe co ja, tylko tyle że on umie się wysłowić i przelać na papier słowa, nie to co ja Muszę się wprawić w te sprawy, trening czyni mistrza Dla nieskapniętych chodzi mi o to, że zgadzam się w 105% z opinią Mnisia.
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
Wczoraj umarło mi moje zwierzątko...byłem do niego bardzo przywiązany, posiadałem je juz 5 lat i bardzo dobiła mnie jego śmierć. Komuś może sie wydawać to śmieszne ale ze zwierzętami jest jak z ludźmi..przywiązujemy sie do nich i przyzwyczajamy, czasami nie zwracamy na nie uwagi ale tak naprawde śa nam bardzo bliskie. Zacząłem sie zastanawiać co się z nimi dzieje po śmierci. Nie umiem określić czy istnieje u nich coś takiego jak piekło i niebo ale myśle i mam też taką nadzieje że po śmierci nie znikają tak po prostu. Nie można ich rozliczać z grzechów ale myśle że wielkie znaczenie po ich śmierci może odgrywać to kim byli dla ludzi, jakie uczucia w nich wyzwalali. Moje zwierztątko było mi bardzo bliskie i jest mi strasznie przykro że już go nie ma...;(
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 706 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 10:58
tommygal, wyrazy współczucia, wiem co przeżywasz, w kwietniu tamtego roku zmarła mi moja 6 letnia świnka morska, miałem żałobę 5 dniową, pogrzeb był, w moim ogródku, ma taki ładny ceramiczny napis, bardzo ją kochałem, ach...
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
Dziś zdechł mi pies, właściwie suczka, oraz żółwica ;( nie wierzę, żeby mogły te zwierzęta tak po prostu zgasnąć, zniknąć. Jak umrzemy, to co to bedzie za szczzęście w Niebie, jeśli tam się dostaniemy, bez ukochanych zwierzaków? Muszą jakoś odżyć w Raju, jestem tego pewnien.
Biedak, intięligiętny post
Jak myślicie Bóg w raju ożywi wszystkie zwierzeta czy tylko niektóre?
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 15:15
Szeche napisał/a:
On w raju nie będzie musiał nikogo ożywiać, bo nikt w drodze do niego nie umrze. Jedynie zmieni swoje miejsce. Z ziemskiego na... to, które każdy uważa za raj.
On w raju nie będzie musiał nikogo ożywiać, bo nikt w drodze do niego nie umrze. Jedynie zmieni swoje miejsce. Z ziemskiego na... to, które każdy uważa za raj.
Czyli uważacie, że wszystkie, zmienią swoje miejsce z ziemi na raj?
Czyli uważacie, że wszystkie, zmienią swoje miejsce z ziemi na raj?
Prędzej odpowiedział bym "tak", niż "nie".
Nie dośc, że wasze pupile byłyby "przeniesione" do nieba, to poza nimi mamy wiele innych stworzeń mniejszych i większych.
Przyznaję, niebo mogłoby byc całkiem ciekawe z dokuczliwymi komarami czy muchami
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 23:29
Cytat:
Przyznaję, niebo mogłoby byc całkiem ciekawe z dokuczliwymi komarami czy muchami
Hehe, wcześniej mówiłem, że zwierzęta po śmierci idą... nie do tego samego "wora" co ludzie. Po za tym to jest raj - świat idealny. Z samej definicji nie powinno być komarów.
Jednak, co do much, komarów i owadów całą kupą wziętych, to... Bóg szczególnie je tępił. Według Biblii są to szkodniki i nosiciele wszelkich chorób, których trzeba się wystrzegać. Nie wolno ich hodować, jeść itp. Kojarzą się z obrzydzeniem i wszelkimi plagami.
Przed żadną inną grupą zwierząt Bóg nie przestrzegał ludzi, jak przed owadami.
Hehe, wcześniej mówiłem, że zwierzęta po śmierci idą... nie do tego samego "wora" co ludzie. Po za tym to jest raj - świat idealny. Z samej definicji nie powinno być komarów.
Ale mogłoby być z nimi ciekawie . Nie no dobra już koniec żartów
Mnich napisał/a:
Jednak, co do much, komarów i owadów całą kupą wziętych, to... Bóg szczególnie je tępił. Według Biblii są to szkodniki i nosiciele wszelkich chorób, których trzeba się wystrzegać. Nie wolno ich hodować, jeść itp. Kojarzą się z obrzydzeniem i wszelkimi plagami.
To po co je stworzył?
Mnich napisał/a:
Przed żadną inną grupą zwierząt Bóg nie przestrzegał ludzi, jak przed owadami.
No to dobra owady odpuszczamy , zostaja nam nieprzyjemne węże, obślizgłe płazy, będzie wesoło
Mnich bardzo dziękuję, naprawde miła z Ciebie osoba bo odpowiadasz na moje posty, które są takie bez sensu. Nie wiem co będzie z tymi zwierzaczkami w niebie, ale mi tam wszystko jedno, Bóg jak dla mnie mógłby tylko zostawić galopujące konie (bo to jest piękny widok ).