no właśnie tutaj spór między graczami, bo ich ten sprzęt najbardziej interesuje trwa od dawien, dawna. Jaką kartę macie obecnie, chcecie ją zmienić, która z firm waszym zdaniem jest lepsza?
Ja gdy niedawno zmieniałem kartę (Geforce 4 MX 440) na nową miałem do wyboru nVidia Geforce FX 5500 i ATI Radeona 9550. Niestety w dniu, w którym pojechałem do sklepu, zapomnieli przywieźć zapowiadane "Radki" i musiałem Geforce'a wziąć (bo nie chciałem już dłużej czekać). W testach Radek był mocniejszy, ale w benchmarkach jak z kolegą porównaliśmy (on ma właśnie tego Radeona) różnica okazała się naprawdę niewielka (minimalna wręcz) na niekorzyść mojej obecnej karty...
A dylemat "nVidia czy ATI" jest nie do rozwiązania, wszystko zależy od sytuacji, budżetu, konfiguracji komputera i zapotrzebowań.
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 12:10
ja tam mam wspiomnianego przez salami Radeona 9550 128 mb 64 bit. Nie narzekam.
Jedyne co mi przycina to Gothic 3 ale to było do przewidzenia
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 19:34
Morituri napisał/a:
ja tam mam wspiomnianego przez salami Radeona 9550 128 mb 64 bit.
Ten "radek" sie bardzo ladnie da podkrecic jakby co.
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
ja mam GeeForce 2 Titanium chciałbym cos lepszego ale to na razie wystarczy.
Według mnie nVidia jest do gier lepsza a Radeony nie wiem, jednak zaglosowalem na Nvidia
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 14:31
*NumberOne* napisał/a:
tak ? Jakbyś mógł coś poradzic to byłbym wilece wdzięczny
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 14:43
Dzięki! Ale sam się za to raczej nie zabiorę. Wole nie ryzykowac z możliwościa uszkodzenia PieCa. Spiknę znajomego i coś z tym wymodzimy
No to życzę udanego overclockingu i po wszystkim karty działającej jak Radeon 9600
Morituri napisał/a:
ja tam mam wspiomnianego przez salami Radeona 9550 128 mb 64 bit.
Ojj wiem coś o tym, mojego podkręciłem tak, że w testach wypada jak 9600XT, ale na razie radzę wstrzymać się wszystkim z kupnem kart graficznych jakieś pół roku, gdyż wychodzi DIRECTX 10 Będzie się działo
karty przystosowane do diretcx 10 marnie obsluguja directx 9 a starsze gry (czyli wydane do czasu premiery windows visty) wymagaja wlasnie diretcx 9> Co jak co ale ja wole jeszcze poczekac. Nowych gier z tymi wszystkimi bajerami graficznymi jest jak na lekarstwo a nowe karty sa na razie bardzo drogie
Mam GeeForce'a 5200 MX i ssie troche dupe.
W batalii jednak tych dwoch producentow nie jestem w stanie orzec, kto jest moim zwyciezca, bo zwyczajnie dobrze ich nie znam.
Ja mam ATI większość z was ma Nvidie ponieważ kompy kupowane w sklepach mają w większości tylko Nvidie a na pewno mało kto z was modyfikuje kompa... Jedyną zaletą Nvidi jest DX10 lecz tylko w GF8800 więc wątpie żeby kogo kolwiek z tego forum było stać na wydatek z rzędu 1800zł na samą karte graf.