Wysłany: Nie Lut 03, 2008 20:51 Czy karta obsłuzy ten procesor????
czy karta graficzna Radeon 9250 obsłuzy PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 4000+ BOX (AM2)
Czy Moze kupic jakś jeszcze karte graficzna mam 560zł do wykorzystonia procesor 210 zł kosztu. Może jeszcze jakoś karte do tego bym kupiła .
PomózCie mi mam słabego kompa . Moge go troche podrasowac za Tyle kasy ???
Jak chcesz sama go podrasować to mam nadzieje że sie znasz na tym. Pierwsze co Najważniejsze to ustalić czy do płyty głównej będzie pasował procesor, upewnij sie jaki socket na procu/plycie głównej i czy wejście na kartę graficzną to agp/pci-e. A tak po za tym procesor ma gówno do gadania z kartą graficzną.
Jeśli chcesz mieć na prawdę dobrego kompa(takiego na czasie i żebyś nie musiała wymieniać części w ciągu najbliższych 2 lat) to masz zdecydowanie za mało pieniędzy. Na lepsze procesorki trzeba nowych płyt głównych a sama karta graficzna (jedna z lepszych) to wydatek co najmniej 350zł.
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 03:47
Marta ;], napisz dokładnie jakie części masz teraz w kompie i do czego ma on Ci służyć , to się pomyśli co za tą kasę da się złożyć.
moryc napisał/a:
sama karta graficzna (jedna z lepszych) to wydatek co najmniej 350zł.
Buhahahahahaha
Oświeć mnie , jaka to z lepszych kart kosztuje 350 pln ?
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 02:27
moryc napisał/a:
Np. to co ostatnio kupiłem: GeForce 8600GT...
Widocznie mamy inne pojęcie o tym co jest dobrą kartą , a co nie
Cytat:
nie mówię też o kartach z dupy wziętych które stoją po tysiaku...
Primo , to trochę grzeczniej proszę się zwracać.
Secundo , radzę najpierw przetestować kartę za 1000 pln , a później się wypowiadać skąd niby jest wyjęta.
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
A tak po za tym procesor ma gówno do gadania z kartą graficzną
Ma i to dużo ;] Procesor może ograniczyć kartę graficzną. Podam przykład: kupujesz kartę za 1000 zł ( np. GF 8800GTS 512 MB ) i masz do tego P4. Jak myślisz czy karta będzie działać na 100% swojej wydajności ??? Oczywiście, że nie...
Cytat:
Czy karta graficzna Radeon 9250 obsłuzy PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 4000+ BOX (AM2)
Procesor ma 2 rdzenie więc jest ok. Tylko, że ta karta jest trosze przestarzała. Jest na AGP a w to raczej nie ma już sensu pakować pieniędzy. No chyba, że masz naprawdę ograniczone fundusze.
Napisz do czego ma służyć komputer, ile masz pieniędzy i jaki masz obecny. Sprzeda się stare cześć i będzie troszkę więcej pieniędzy.
Ma i to dużo ;] Procesor może ograniczyć kartę graficzną. Podam przykład: kupujesz kartę za 1000 zł ( np. GF 8800GTS 512 MB ) i masz do tego P4. Jak myślisz czy karta będzie działać na 100% swojej wydajności ??? Oczywiście, że nie...
To już jest w "ekstremalnych przypadkach" bo mało kto decyduje się na kupno takiej karty.