Wysłany: Sob Sie 18, 2007 16:46 IEXPLORE.EXE wylacza mi explorera
A wiec problem jest taki. Wlaczam koputer i wszystko dzieje sie normalnie, do chwili,k iedy nie wlacze Firefoxa. Wtedy uruchamia sie program iexplore.exe i wylacza explorera.exe. Ginie mi pasek start itp, wiadomo. Oczywiscie, explorer.exe wlacza sie sam po paru sekundach, ale zostaje znowu wylaczony. Procz iexplore.exe uruchamia sie chiwle pozniej program: wmpirvse.exe ... Nie wiem czy sa ze soba powiazane. W internecie mojego problemu nie znalazlem, sa inne, podobne, ale rozwiazania tam proponowane mi nie pomagaja. Chce uniknac formatowania i reinstalacji systemu, wiec prosze o doradzenie mi, jak mam sie z tym uporac. Probowalem usuwac iexplore.exe o raz wmpirvse.exe, ale jak tlyko wlaczam firefoxa - one sie pojawiaja na dysku. oO Aha, jakby co, internet explorera przez dodaj/usun odinstalowalem (mimo tego, na C:/Program Files/Internet Explorer jest caly folder z tym oraz z plikiem iexplore.exe...). Przez menadzera plikow wylaczalem rowniez iexplore.exe ale on zaraz sie znowu wlacza.
Wklejam do pomocy logi z hijackthis:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:58:44, on 2007-08-18
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000) (<- to mnie zastanawia skoro usunalem IE )
Internet explorera tak latwo nie usuniesz bo jest wbudowany w system. Ale oczywiscie mozna sie go pozbyc specjalnymi metodami. Poszukaj na necie. Byc moze jesli wywalisz IE problem zniknie. Chociaz Gates znany jest z "practical joke" wiec moze byc koniecznosc reinstalki. Powodzenia
IE największe gówno świata. Na bashu kiedy był taki cytat:
-Jedziesz windą. W środku jest Osama Bin Laden, Bill Gates i Hussain. Ty masz dwa naboje. Kogo zabijesz?
-Billa Gatesa
-I?
-I tyle
-Ale masz dwie kule !
-Wystrzele w niego obie żeby się upewnić !
:D:D
_________________ "And That's the bottom line cause Stone Cold Said So !" Stone Cold
"Rest in peace" Undertaker
"If you smell what the rock is cooking " The Rock
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 289 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 12:57
No chyba chłopak napisał ze ff mu wywala sys. Geez.
IE nie wywalisz z OS'a bo szkoda zachodu i grzebanie w regu.
Reinstall przeglądarki. Ściągnij jakiegoś checkera rega, ad-aware jako anty spyware i kasperskiego do skana ogólnego kompa. Czasem viry i trojany czy backdoory jak kto woli robią takie cuda. Możesz kombinować ze zmianą przeglądarki, na Opere, Mozille zwykła. Próbować znaleźć błąd bezpośredni i przedewszystkim zeskanować kompa w poszukiwaniu syfu.
Jak to nie pomaga, to możesz wytoczyć najcięższe armaty czyli format c:\ i wtedy zainstaluj Xp SP2 + dostępne aktualizacje i możesz siedzieć bez obawy że coś Ci się będzie kraczyć. Tylko pamiętaj updejty są najważniejsze. Mi bez tego IE i MF potrafiły wywalić system do bólu przeglądając gównianego myspace.
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.