Wysłany: Sro Sie 13, 2008 15:31 "Input not supported" - problem z grą HP i Zakon F
Witajcie otóż mój problem polega na tym, że ściagnąłem demo gry HPiZF no i neistety gdy próbuję ją włączyć ekran robi się czarny, a na środku widaćnapis Input not supported. Będę wdzięczny za każdą pomoc
Mmmmmm.... czekaj, coś mi szklana kula nie rejestruje... <odgłos trzaskanego szkła>
Ups.
W takim razie - mógłbyś napisać specyfikację swojego komputera?
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
System: Windows XP
Procesor: Pentium 4, 2,4 GHz
512 MB RAM
miejsca na dysku wystarcza
karta ATI Radeon 9600 (128 MB)
i ofc Directx 9.0
To jak, pomożecie? ^^
_________________ "Popatrz jak wszystko szybko się zmienia..."
Monitor domniemam masz LCD? W takim razie zmuś grę do odpalenia z częstotliwością odświeżania 60Hz i upewnij się, że z takiej korzystasz w systemie. Powinno śmignąć. Jak nie, ściągnij najnowszą wersję sterowników do monitora.
Czekaj, czekaj... Ze strony producenta? Jeśli nie ma, to use the Google, my young padawan.
1) Pobierz: ftp://ftp.work.acer-euro.com/monitor/lcd/al707.zip 2) Wypakuj zawartosc archiwum, gdziekolwiek 3) Start -> Uruchom -> devmgmt.msc -> OK
4) Znajdz "Monitory" i rozwin, powinna byc jedna pozycja, kliknij prawym i wybierz z listy "Aktualizuj sterownik"
5) Zaznacz "Nie,nie tym razem", Dalej
6) Zaznacz "Zainstaluj z listy lub okreslonej lokalizacji (zaawansowane)", Dalej
7) Zaznacz "Nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania"
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 14:11
Jedyne co znalazłem to:
Cytat:
Najbardziej prawdopodobna przyczyna jest taka, że monitor akceptuje tylko niektóre tryby graficzne. Zobacz czy w menu monitora masz ustawienia dotyczące akceptowanych rozdzielczości lub skalowania trybów inne niż "natywny"...
Skorzystałem z googli, ponieważ zupełnie nie wiedziałem co to może być.Problemów znalazłem sporo, ale sensownych odpowiedzi zero co do "input not supported"