Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 41 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 18:22 Jak wyłaczyc ip na gg ??
Witam wszystkich
Mam problem , mianowicie nie mam zielonego pojęcia jak mam wyłączyć Ip.
Chodzi mi o to ze nie chcę żeby osoby na gg znały Moje Ip i nie wiem jak mam to zrobić. JAk wyłączyć to .
Bardzo proszę o pomoc
_________________ Przyjaciele nie są zainteresowani burzami, jakie przeżywasz, ale chętnie korzystają z twego okrętu.
Przyjaciel to ktoś, kto daje Ci totalną swobodę bycia sobą.
Tego się chyba nie da wyłączyć. Tzn jak ja mam neostrade to ja mam ip ukryte, a wiem że Ci co mają połączenia jakieś inne lokalne czy jak to się tam nazywa to oni mają nie ukryte, że każdy ip jego na gg widzi.
_________________ Gdy patrzę w lustro widzę egoistkę-
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
Więc modlę się do Ciebie ...
Chcesz ukryć IP - nie korzystaj z Internetu. Możesz je mieć ew. schowane za maską podsieci, ale to z tego co wiem tylko w osiedlówkach.
Nie wiem też, skąd ten pomysł na ukrycie tego adresu - ja się bardzo cieszę z tego, że posiadam publiczny adres IP. A zagrożeń się nie boję, gdyż ci ludzie, którzy wiedzą co z adresem IP zrobić, moim się nawet nie zaniteresują, bo i po co.
Co do wypowiedzi Agentki - w sieciach osiedlowych zazwyczaj IP też jest ukryte, a przyznanie publicznego adresu wiąże się najczęściej z dodatkową (choć z reguły niewielką) dopłatą.
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 41 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 19:12
Wiec sie nie da ??;/ ale inne osoby np moja koleżanka nie mam Ip pokazanego na gg a ja mam a korzystamy razem z neostrady. To ja tego nie rozumiem <lol2>;/
_________________ Przyjaciele nie są zainteresowani burzami, jakie przeżywasz, ale chętnie korzystają z twego okrętu.
Przyjaciel to ktoś, kto daje Ci totalną swobodę bycia sobą.
magic16, Gadu-Gadu --> Ustawienia --> Połączenie -> Odznacz "Włącz odbieranie połączeń audio oraz plików"
Wtedy inne osoby nie będą widziały Twojego IP ale ty nie będziesz mogła rozmawiać przez gg tak jak przez skype'a oraz nie będzie można wysyłać do ciebie plików.