maybachmaster, ok, to ze starszym sprzętem jest trochę nietrafione. Ale problemy pojawiają się już np. przy instalacji jakiegoś dwu-trzyletniego modułu brzmieniowego, więc z mojego punktu widzenia Vista odpada, bo nie wyobrażam sobie zmiany instrumentu przez najbliższe parę lat jeszcze, gdyż póki co obecnego nie wykorzystuję nawet w połowie.
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 16:14
No i sprawa rozwiązana....Hipokryta zasiadasz na ławie użytkowników XP nie mających w ogóle styczności z Vistą gdyż nie popierasz swojego zdania żadnymi argumentami.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 177 Skąd: z nad morza
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 09:42
maybachmaster, jak tak czytam to tylko ty wyróżniasz się jakąś wiedzą na temat Visty i nie gadasz od rzeczy
Vista potrzebuję 1GB ram jeśli się to ma chodzi lepiej od XP A co do gier, to inna architektura systemu, więc wymaga innego sprzętu, na nowym sprzęcie gry chodzą szybciej na Viście z prostego powodu gry są robione na Vistę i sprzęt też.
Teraz kwestia druga jak chcesz grac to płac Sprzęt taki na którym pograsz sobie na Viscie na full grafie kosztuje koło 1500zł(składany samemu z części oczywiście), więc nie narzekać.
_________________ Tylko ten nie popełnia błędów,
kto nic nie robi.
Vista potrzebuję 1GB ram jeśli się to ma chodzi lepiej od XP
1GB to absolutne minimum. Vista śmiga jak powinna dopiero od 2GB RAM.
Czerwiec napisał/a:
inna architektura systemu
Bzdury piszesz. Nową architekturę systemu miał posiadać dopiero Windows Seven (tzw. architektura bezjądrowa) ale nawet on będzie miał jądro (tylko że minimalnych rozmiarów).
Czerwiec napisał/a:
na nowym sprzęcie gry chodzą szybciej na Viście z prostego powodu gry są robione na Vistę i sprzęt też
Nie do końca prawda. Zakładając, że jest jak mówisz, to czemu z Visty wg. oficjalnych danych korzysta zaledwie 10% graczy?
BTW. Nowe info odnośnie przyszłości XP - Microsoft umożliwia legalną zamianę Visty na XP w nowych komputerach, o ile tą pierwszą zakupi się w wersji przynajmniej Business. Poza tym XP będzie wspierany do roku 2014, czyli aż 4 lata po premierze Windows Seven.
Zależy jaka gierka.Nowe gierki działają z większą płynnością na Viście.
I te stare też
Cytat:
Nie do końca prawda. Zakładając, że jest jak mówisz, to czemu z Visty wg. oficjalnych danych korzysta zaledwie 10% graczy?
Bo słuchają właśnie takich bzdur jak wy tu wypisujecie.
Ogólnie to mnie troche denerwuje, że ludzie którzy raz czy 2 razy pracowali na Viscie i to pewnie jeszcze na najgorszej wersji gadają tutaj najwięcej. Co się czepiacie Visty? System według mnie wiele lepszy niż XP, sam na nim pracuje i nie narzekam. Co prawda, ma troche błędów, ale napewno zostanie jeszcze dopracowana.
Cytat:
dniejszy, wkur...zający zapytaniami o potwierdzenie, czy aby na pewno chcesz otworzyć ten program, czy może jednak nie itd..
Ooo a może się zastanawiałes poco to jest? Chyba nie...
Cytat:
Zależy jaka gierka.Nowe gierki działają z większą płynnością na Viście.
I te stare też
Bullshit! Ja ci radzę poczytać trochę i nabyć jakiejkolwiek wiedzy na temat, o którym piszesz.
Bastek napisał/a:
Cytat:
Bo słuchają właśnie takich bzdur jak wy tu wypisujecie.
Bzdur popartych faktami, a nie własnym widzimisię. Ale jak widzę wiesz lepiej, a kto się nie zgadza z twoim zdaniem jest cham, gbur i prostak, który na oczy nie widział komputera i do tej pory korzysta z suwaków logarytmicznych.
Bastek napisał/a:
Ogólnie to mnie troche denerwuje, że ludzie którzy raz czy 2 razy pracowali na Viscie i to pewnie jeszcze na najgorszej wersji gadają tutaj najwięcej. Co się czepiacie Visty? System według mnie wiele lepszy niż XP, sam na nim pracuje i nie narzekam.
Według mnie pierniczysz jak potrzaskany. To, że ktoś pracuje np. na IE i nie narzeka to jest dla ciebie argument za tym, że to dobra przeglądarka?
Bastek napisał/a:
Co prawda, ma troche błędów, ale napewno zostanie jeszcze dopracowana.
I wtedy MOŻE da się normalnie ją użytkować. Jeśli tylko tak się stanie, wierz mi, że z równą zaciekłością będę wtedy bronił Visty, jak teraz ją atakuję.
Bastek napisał/a:
Cytat:
dniejszy, wkur...zający zapytaniami o potwierdzenie, czy aby na pewno chcesz otworzyć ten program, czy może jednak nie itd..
Ooo a może się zastanawiałes poco to jest? Chyba nie...
Ja się zastanawiałem. Ale dalej nie widzę sensu.
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 11:36
Cytat:
Ja się zastanawiałem. Ale dalej nie widzę sensu.
Ja też nie widzę sensu.Ale da się to wyłączyć wiec nie problem.Ale jak widać jest to największy problem na polskich forach. "czemu ja to mam".Wchodzisz w panel sterowania , 2 minuty i wiesz jak wyłączyć.
Cytat:
I wtedy MOŻE da się normalnie ją użytkować.
Nie widzę problemów z użytkowaniem
Cytat:
Kłóciłbym się tutaj, ale widze że tu raczej nie mozna miec swojego zdania
Mówię o sprzęcie o podobnej konfiguracji JA wiem , że gta SA u mnie chodzi z mniejszą płynnością niż u kumpla co ma podobna konfiguracje , ale XP.
Kłóciłbym się tutaj, ale widze że tu raczej nie mozna miec swojego zdania
Można mieć, jeśli jest się w stanie je obronić i jest poparte jakimiś faktami.
maybachmaster napisał/a:
Nie widzę problemów z użytkowaniem
To już zależy od zastosowań, ale myślę że pod tym względem już doszliśmy do porozumienia.
Epi napisał/a:
Zakładając, że jest jak mówisz, to czemu z Visty wg. oficjalnych danych korzysta zaledwie 10% graczy?
Bo mają IQ poniżej standardu ?
Też myślę, że ci, którzy korzystają z Visty mają IQ poniżej standardu, cieszę się, że się zgadzasz.