Wysłany: Nie Maj 20, 2007 08:52 Komputer, laptop czy stacjonarny?
Witam.
W związku z tym że mój komputer ma już 6 lat, i nie nadaje się do przyśpieszania ze względu na niskie możliwości płyty głównej, napisałem ten temat bo pomyślałem że może nie będę kupował stacjonarnego kompa. Wpadłem na pomysł że może wolałbym laptopa.
Zorientowałem się w cenach, nie jest źle, tani laptop kosztuje 1800zł, taki który by mi odpowiadał ceni się na 2500zł.
A Wy jakie kompy wolicie?
Laptopy czy stacjonarne?
hm jesli chodzi o wygode i/lub to czy duzo korzystasz z komputera to kupisz laptop przecietny w tych granicach cenowych,ale nie lepiej sie zastanowic? Sprzet stacjonarny za te same pieniadze jest prawie 2 razy lepszy od laptopa wniosek prosty - dluzej ci posluzy i pojdzie wiecej gier czy tam innych programow multimedialnych Osobiscie wole stacjonarny, z tym ze jak bym chcial gdzies isc to przeciez go na plecy nie wezme:D ale ale:d gram po roznych imprezach(mobilny DJ ) i jakos daje rade z tym wszystkim sie zabrac;) Laptop to wieksza wygoda, ale stacjonarny na pewno pozwoli ci na wieksze mozliwosci..pod wzgledem wydajnosci, mam nadzieje ze pomoglem. pozdr
_________________ Zbliza wam sie 18-nastka? Planujecie urzadzic komers? A moze zwykla impreze , niekoniecznie okolicznosciowa !Szukasz Djeji, Nie szukaj wlasnie znalazles ! Profesjonalna obsluga, naglasnianie imprez okolicznosciowych ! Reszta.. pisz na pw lub gg
Laptopa raczej polecam do zastosowań typu internet i pisanie tekstów, lecz za cene laptopa można kupić o wiele lepszy sprzęt jak to słusznie zauważył Matheuusz.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 09:28
Ja osobiście wolę stacjonarny,chociaż oba mam w domu Ale z laptopa b. rzadko korzystam bo jest mojego taty, nie lubię operować tą "myszką".
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 22:20
Stacjonarny, można modyfikowac go jak się podoba i kręcić we wszystkie strony:P a problem "dostępności danych między domem a akedemikiem" rozwiązałbym przenośnym twardzielem:P, taki kompromis.
Osobiście wolę laptopa, bo nie grywam w żadne gry i ten mój służy mi wyłącznie za narzędzie do przeglądania stron internetowych, gadania przez gg i do robienia grafiki w photoshopie. Ktoś wspominał o tym, że głupio z tą wbudowaną myszką - a co to za problem kupić tą zwykła i ją podłączyć?
laptop... komfort pracy jest dużo większy, zawsze można wziąć go pod pachę i skoczyć nad rzeczkę albo na kawę. nawet na randkę z laptopem to już nie obciach
Wiek: 19 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 78 Skąd: dokad kiedy i z kim?
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 19:29
kamilel napisał/a:
nawet na randkę z laptopem to już nie obciach
No, jak dla mnie to bylby obciach.
Ciesze sie, ze jestescie tego swiadomi - chodzi mi o roznice Laptop/Stacjonarny. Laptopy sa dobre, ale dla biznesmenow, duzo podrozujacych i maniakow, ktorzy chca miec komputer zawsze pod reka oraz dla wszystkich takich osob jak Beravitre, ktorym nie zalezy na grach i programach multimedialnych np. do obrobki video. Mysle, ze laptop jest idealny do
Beravitre napisał/a:
żadne gry i ten mój służy mi wyłącznie za narzędzie do przeglądania stron internetowych, gadania przez gg i do robienia grafiki w photoshopie
prostych rzeczy nie obciążających karty graficznej i procesora.
Jestem teraz w ca i tutaj mozna kupic laptopa juz za 300$. Na polskie to jakies 800zl.
Gdyby takie ceny były w Polsce to wszyscy śmigaliby z laptopami po ręką he he.
Ja mam laptopa i stacjonarny i juz nie wiem co pisac.
Wlasciwie to najwazniejsze zostalo powiedziane wyzej. Stacjonarne sa tansze i o wiele mocniejsze, i płynniej dzialaja. Sa po prostu super.
_________________ Wszyscy kłamią. Ale to nieważne, ponieważ i tak nikt nie słucha.
Zostań rycerzem lub wampirem.
Pomogła: 1 raz Wiek: 10 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 588 Skąd: (Estepona)
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 19:33
A w sondzie 50/50 ^^
Laptop wolę, bo poręczny jest
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."