Wysłany: Sob Lip 21, 2007 15:48 Nie ma tu Overlockerów?
Zauważyłem że nie ma nikogo co podkręca swój sprzęt .
Więc może ktoś napisze wkońcu jakie zna domowe sposoby na podkręcanie,
Uważam że to jest bardzo ważny temat, jesli ktos chce oczywiscie podkręcać
Najlepiej żeby ktoś opisał komu ile się udało i co podkrecił
Zapraszam do dyskusji.
_________________ Nie dogryzaj komuś, bo ktoś Ci "coś" odgryzie
Ja overclockerem zostać zamierzam (czekam na nowego kompa, stary uległ awarii, zapewne na skutek podkręcania ).
Hellretirer napisał/a:
Więc może ktoś napisze wkońcu jakie zna domowe sposoby na podkręcanie,
Hmmm, gdzieś to miałem... a no tak. Słyszałeś kiedyś o BIOSie?
Hellretirer napisał/a:
Najlepiej żeby ktoś opisał komu ile się udało i co podkrecił
Jako że miałem naprawdę bardzo dziwny BIOS, procek z 1 Ghz udało mi się podkręcić do 1,3 Ghz ;] ciekawe, że natychmiast zaczął się grzać do 50-60 stopni. Może to przez ten kurz w radiatorze?
Hmmm, gdzieś to miałem... a no tak. Słyszałeś kiedyś o BIOSie?
Nie no "del' przy starcie kompa trza nacisnac jakby ktos nie wiedzial
Ja mam Phenixa a nie BIOSA jest najlepszy do podkrecania
a plyta to DFI Lanparty nf3 250Gb
I chcialbym podkrecic karte GF 5200FX tyko chce sie bardziej obeznać. ;>
mr.Radek napisał/a:
Jako że miałem naprawdę bardzo dziwny BIOS, procek z 1 Ghz udało mi się podkręcić do 1,3 Ghz ;] ciekawe, że natychmiast zaczął się grzać do 50-60 stopni. Może to przez ten kurz w radiatorze?
Heh Moze nie robiłeś tego stopniowo?
Nastepnym razem użyj Ciekłego azotu skoczy ci o caly [glow="red"]1GHz[/glow]
Pomógł: 13 razy Wiek: 10 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1365 Skąd: Trn
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 07:55
ja cos takiego zrobilem:
podkrecilem procka z 1Ghz do 2,3Ghz, oczywiscie w celu spalenia calej plyty glownej i naciagniecia starszych na nowego kompa... udalo sie ale czekalem dobre pare miechow...
_________________ nastolatkowie.com.pl - Dramat, Romans i Komedia.
Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.
podkrecilem procka z 1Ghz do 2,3Ghz, oczywiscie w celu spalenia calej plyty glownej i naciagniecia starszych na nowego kompa... udalo sie ale czekalem dobre pare miechow...
Ja to zrobilem w jeden dzien grajac przy burzy
Przynajmniej nie mam teraz starej plyty glownej gdzie byl shit totalny.
Aha pamietac trzeba jeszcze zeby nie bylo uziemienia kompa i listwy specjalnej
zastanawiam sie tylko czy 250W zasilacz to nie za malo jak na podkrecanie?
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 289 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 22:16
Licz napięcia, ale przy 250... zależy co masz jeszcze pod maską. Gfy seri 5xxx nie bars sie kręcą, nawet podrkęcenie pamięci karty i rdzenia nie wiele daje. No chyba że masz radiator powiedzmy miedziany, który ładnie pasuje na karte, regulator obrotów no i najważniejsze. Speed Fan, karta która ma diode temperatury, wkońcu nikt nie będzie bawił się w termometr =]
A znane mi sposoby kręcenia sprzętu to hmm... bios, ew zmiany biosu na grafice, sys, zmiany napięć bla bla bla. Ogólnie też jakimś tam zaawansowanym clockerem nie jestem.
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
No masz a ja mam gf 5200 FX ale kumpel mi mowil ze wytrzymuje ostre napiecie, kazal mi od razu nastawic i napiecie i fsb tylko nie pamietam na ile zeby podkrecic, szlag
Wiek: 19 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 78 Skąd: dokad kiedy i z kim?
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 20:10
Ja wam radze z tym podkrecaniem ostroznie. Ja nie mogo nawe podkrecic bo jak gram kilka godzin to i tak wszystko mi sie gotuje. Ale w zime to bedzie fajne. Bo bede mial grzejnik obok. heh
_________________ Wszyscy kłamią. Ale to nieważne, ponieważ i tak nikt nie słucha.
Zostań rycerzem lub wampirem.