Nie wiem czy dobrze wybrałam kategorie , mam nadzieje , że tak.
Mam problem z połączeniem telefonu Samsung SGH - x680 z komputerem.
Kupiłam kabel USB , idealny do telefonu.
Zainstalowałam wszystkie sterowniki , które były na płytce dołączonej do kabla ( przy kupnie ).
Komputer widzi telefon i uważa , że wszystko działa poprawnie.
Jednak kiedy wsadzam kabel i telefon ... Słychać tylko dźwięk i nie pokazują się żadne pliki z telefonu , kompletnie nic !
Jeżeli ktoś wie w czym tkwi problem proszę o pomoc ... Z góry thx !
A nie masz ikony na pulpice z tych sterowników co je wgrałaś?
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Sterowniki są w systemie , tam gdzie je sobie komputer chciał zainstalować. Ikonki na pulpicie nie mam. Ale wydaje mi się , że chyba na pulpicie nie jest potrzebna.
Pomógł: 13 razy Wiek: 10 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1365 Skąd: Trn
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 10:00
sprawdz w moim kmputerze powinna pojawic sie ikonka dysku wymiennego, jesli nie to pobrobuj jeszcze raz zainstalowac oprogramowanie albo poodswierzaj mój komputer pary razy.
ps. masz do telefonu karte pamieci?
_________________ nastolatkowie.com.pl - Dramat, Romans i Komedia.
Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 289 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 19:59
Ehm, dwa pytania.
- Skąd został ściągnięty kabel. Czyli gdzie został zakupiony
- Sterowniki były razem z kablem? (opcja Allegro)
// Imoł, z sgh x680 bardzo dużo osób miało problemy z wrzuceniem plików na komórke, wina fabryczna/kabla/sterowników.
Póki co, usuń stare stery, ściągnij oryginały z oficjalnej strony samsunga. Zainstaluj sterowniki, rebootnij komputer i wtedy podepnij kabel do telefonu i kompa.
Jak nie będzie działać hmm... no to zobaczymy.
@Edit
Ah, zapomniałbym problem istniał zawsze z sgh x680, imo jak nie zadziała to po prostu kup bluetootha :p
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
Chyba wiem w czym tkwi problem. Sterowniki które zainstalowałaś nie odpowiadają tylko i wyłącznie za rozpoznanie sprzętu który podłączyłaś. Powinno się dodatkowo zainstalować oprogramowanie które dopiero wtedy da ci możliwości transferu danych między komą a pc. Telefon to niestety nie mp3 nie takie proste. Musisz mieć ten program już zainstalowany. Jeśli nie - sprawdź na płytce czy nie ma drugiej instalki odpowiadającej za niego.
Druga możliwość Nie wiem jakie wejście posiada ten model samsunga, a sprawdzać mi się nie chce (:P) Ale wspomniałaś że był to kabel zakupiony później... Jeśli jest to miniUSB to pozostaje również prawdopodobieństwo że konieczne będzie kupno firmowego kabla Samsunga z wtyczką miniUSB. Na oko wydają się takie same ale są specjalnie przerobione by nie standardowe nie pasowały do telefonu. A co za tym idzie są 3krotnie droższe niż te zwykłe