Wysłany: Czw Gru 27, 2007 16:20 Praca, gdzie szukać?
Szukam obecnie pracy. Jestem nieletni mam 14 lat. Prawie 15. Czy mógł by mi ktoś powiedzieć gdzie szukać pracy? Zależy mi na pracy przez internet (tylko nie: klikanie, zbieranie itp).
Taaa, każdy by tak chciał, przed komputerkiem elegancko, w ciepłym pokoiku, z herbatką w kubeczku, ale niestety nie ma tak łatwo
A więc masz 14 lat i chcesz zarobić, hmm... odrazu mówię, że ciężko będzie, bo o ile mi wiadomo w naszym kochanym kraju legalnie można zatrudniać dopiero od 16 lat i jest to praca tymczasowa, ale oczywiście dla chcącego nic trudnego, poszukaj ogłoszeń w lokalnej prasie, często własnie potrzebują ludzi do roznoszenia ulotek reklamowych. Sam robiłem w tym trochę, gdy miałem z 13 lat Od razu chciałem zaznaczyć, że umowa była na mojego kuzyna który miał coś ponad 18 lat, ale ulotki roznosilem osobiście i kaska szła do mojej kieszeni, no i to były moje pierwsze, ciężko (no niestety praca do lekkich nie zależy, czy świeci słońce, czy pada deszcz, ulotki musisz roznieść i nie ma siły, do tego kilka godzin łażenia po osiedlu może wykończyć, no ale chyba żadna praca lekką nie jest ) zarobione pieniądze
Możesz ewentualnie połazić po sklepach i popytać czy nie potrzebują osób w Twoim wieku do pomocy (roznoszenie ulotek etc.)
To ode mnie na razie tyle, trochę się rozpisałem, ale co tam
pzdr.
edi
[ Dodano: Sob Gru 29, 2007 17:02 ]
masters napisał/a:
Cytat:
Numer usunięty 18:17:46
hej tu krysia
moze Cie to zainteresuje
http://jakasstrnka
zarobilam juz 150zl w 3 dni dzieki tej stronie
mozna wygrac w prosty sposob niezla kase
Zal.pl niestety coraz więcej takich wiadomości na gg. Ja to olewam ( wirus nie wirus i po windowsie ;/ ).
Nie to, że wirus, tylko kompletna bzdura i nie dajcie się na to nabrać, bo niby fajnie fajnie, koleżanka zarobiła dzięki tej stronie 150 zł, lecz pytanie, czy tą kasę już jej wypłacili? Czy po prostu Krysia jest szczęśliwa, że na monitorku jej stan konta wynosi 150 zeta? Uśmiech przechodzi z chwilą kiedy chcemy tę kasę wypłacić, wtedy autorzy gry, blokują konto użytkownika i papa kasko
Kumpel grał w taką gre Jak to się skończyło, wyjasniłem wyżej
Jest to jedna wielka ściema
Powiem tak, w urzędzie pracy nic nie załatwisz. Najlepiej tak jak mówilem, weź gazetę i poszukaj tych ogłoszeń o roznoszenie ulotek, gdy już znajdziesz, przejdź się tam do nich, weź ze soba kogoś dorosłego (najlepiej od 16 do 26 lat, bo takiej osobie przysługuje prawo do zwrotu podatku czy coś takiego. Pamiętam, ze kuzyn takie coś wypełnial, a kasa z tego jest nie mała, bo jeśli to będzie praca legalna, to od każdej Twojej wypłaty będą Ci odliczać podatek i jak jesteś w wieku od 16 do 26 lat, to masz prawo by Ci ten podatek zwrócili, trzeba napisać specjalne pismo, ale o tym nie teraz).
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 19:02
Tylko ja mieszkam w malej miejscowości. A konkretnie na wsi i nie dam rady roznosić ulotek. A jeśli już to niestety nie poszukuje się u mnie osób do roznoszenia ulotek.
Dzięki wszystkim za informacje. Na razie na garnuszku rodziców. ;]
Hm, jestem ciekawy skąd takie uprzedzenia do stron gptr. Ciekawe czy osoby które tu się wypowiadają wiedzą cokolwiek na ten temat... Najważniejszą sprawą jest wybranie odpowiednich stron, dla których będziemy "pracowlali". Zapomnijcie o polskich, w 95% to scamy. Prawda, przelewy czasem trwają niemiłosiernie długo (do 60 dni roboczych), ale na licznych przykładach z forów internetowych, paru moich znajomych i swoim własnym wiem że takie firmy są wypłacalne. Zarobić można relatywnie do czasu i stopnia trudności "pracy" sporo. Założyłem nawet tu o tym topic, ale niestety ktoś go wywalił.
Nie chce mi się juz wiecej pisac i przekonywać, jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to pm
tez szukam pracy typu roznoszenie ulotek. mam swiadomosc ze to nie jest najprzyjemniejsza praca pod slonce, ale cóż... czego moge oczekiwac w wieku 14 lat...
_________________ jestem punkiem na tyle na ile moge.
Mój chlopak zarabia przez Internet. Ale jest na dziale informatycznym i zna sie na rzeczy. Robi strony internetowe, banery i takie tam.
_________________ Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu i szybko odchodzą.
Inni zostają na chwilę i pozostawiają ślady w naszych sercach.
A my już nigdy, PRZENIGDY nie pozostajemy tacy sami.