Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 706 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 18:24 Problem z aparatem
Pozdrawiam wszystkich tudzież zgromadzonych.
Mam aparat cyfrowy Fuji Finepix a500 i mam go dopiero 2 miesiące ale już skumałem o co tam wszystko leci, tylko zastanawiam co to jest i jak to działa opcja "VIDEO OUT" Jest takie wyjście na zewnątrz aparatu(obok karty "xD" USB, DC IN 3V(co to? teraz to zauważyłem^^ dobra o tym kiedy indziej), i mam specjalny kabel do połączenia się z kompem. Czy to może służyć jako kamerka internetowa, kręcenie bezpośrednio na kompie? nie mam pojęcia. Aby wam ułatwić zadanie, powiem że jak podłączam aparat z wyżej wymienionego wyjścia "video out"oto tym właśnie kablem do komputera nic się nie wyświetla. gdy włączam aparat jest tylko czarny ekran, na kompie też się nic nie wyświetla. W instrukcji nic nie ma. Pomocy
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
Z Video OUT możesz podłączyć się do karty graficznej, jeśli masz Video IN na karcie, wtedy może służyć jako kamerka jeśli ma taką opcję. Możliwe jest też podłączenie przez zwykłe USB do funkcji kamerki, ale wszystko zależy czy twój aparat ma opcję kamerki, jednak z tego co się orientuję, to ten aparat nie da się walnąć na kamerkę.
A Video OUT pewnie służy w nim do podłączania do TV tak jak w kamerze, podłączasz do TV bądź Vido, jeśli TV nie ma wejścia i oglądasz bezpośrednio na ekranie filmy albo zdjęcia.
_________________ „...Nie pozwól ty i ja nie pozwolę,
By mil tysiące dziś nas poróżniły
Powrócę, bo mam temu wolę
Dla Ciebie wskrzeszę z siebie wszystkie siły...”