witam! mam problem
kupilem ostatnio grę, zainstalowalem wszystko elegancko, włączam ją, juz się włącza i nagle powraca do pulpitu, pojawia mi sie takie czarne okno z duzo iloscia liter i pisze cos tam "could not load".. wszystkie 3 czesci gry mi nie chodzą..:( o co moze chodzic ?pomozcie ! !! z gory dzieki za porady!
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 315 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 12:20
Dobrze, że powiedziałeś, jaka to gra, dobrze, że opisałeś swoją konfigurację sprzętową, dobrze, że przepisałeś dokładnie błąd, który się pojawia.
Na pewno Ci pomogę.
_________________ Confidence is what you have before you understand the problem.
system windows xp
procesor 1000 MHZ
pamięć 256 MB RAM
mam odpowiednio duzo wolnego miejsca na dysku
directx 8.0 jest
a gra to medal of honor aa, spearhead i breakthrough.
gra się włącza, po czym powraca do pulpitu i pojawia sie czarne okno z żółtymi literami, [automat-cenzura] wie o co chodzi i nagle na samym dole jest komunikat na czerwone "could not load" czy cos w tym stylu. nie umiem inaczej wytlumaczyc.
Spróbuj zainstalować nowe sterowniki do karty graficznej
I napisz na litość boską jaką masz tą kartę. No i DirectX 9 wgraj najlepiej, choć to niekonieczne w przypadku tych gier.
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Jeden z najpospolitszych problemów, a jego rozwiązanie jest stosunkowo łatwe. Musisz zainstalować / przeinstalować sterowniki do twojej karty graficznej. Jeżeli posiadasz kartę NVIDIA GeForce to potrzebujesz sterowników Forceware.
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 315 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 13:28
Poczytaj, jaki DX i jaki OpenGL wymagają te gry, bo mi się nie chce szukać.
Ale ta karta to dinozaur, obsługuje tylko DX7 i OpenGL 1.2.
W żadną nowszą grę nie pograsz, nie wiem, ile mają te gry...
_________________ Confidence is what you have before you understand the problem.
Na starusieńkiej Rivie TNT2 Allied Assault śmigało, więc na GeForce 2 też powinno. A co do sterowników - widocznie wybrałeś nieodpowiednią wersję.
Podepnę się, bo mam podobny problem z tymi grami. Przed załadowaniem wyskakuje mi takie oto okienko -> zrzut. Oczywiście zrestartowałam komputer, próbowałam włączyć ten Safe Mode i nic - po włączeniu mam biały ekran, gra się po kilku sekundach wyłącza i pojawia się to okno z żółtymi literami. Potem przeinstalowałam nowe sterowniki do karty grafiki, także DirectX 9 - też nic.
Moja konfiguracja sprzętowa:
Athlon 64 X2 Dual 5600+
2.81 GHz, 2 GB RAM
Karta graficzna - GeForce 8600 GT.
Liczę, że mi pomożecie chłopaki.
_________________ "Vinum et musica leatificant cor."
Przeczytaj regulamin a dowiesz się, czemu dla Ciebie ten podpis, Gość.
@PL:
Own3d.
Sterowniki są, DX9 jest... Wrzuć wszystko od nowa, potem przeinstaluj grę. Jeśli nie pomoże, poszukaj innej wersji sterowników.
kryptos napisał/a:
Sprawdź na stronie nvidii. Ja sprawdziłem dla pewności - ma wsparcie tylko dla DirectX 7. Nic więcej nie doradzę, nie zajmuję się już starymi kartami.
Nie do końca się jasno wyraziłem - nowsze DX są kompatybilne wstecz, więc DX9 będzie śmigać.