Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 20:43
AVAST
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
eee...
Masz to zainstalowane wszystko na kompie?
I wszystko masz uruchomione jednocześnie??
Gratuluję "ynteligecji".
A żeby nie było OT:
Antywirus:
Avast.
Firefall:
Zone Alarm Pro.
Programy użytkowe:
CCleaner (BAARDZO przydatne- polecam:) ), RAM Cleaner, nTune i nVidia Monitor (służy do podkręcania kompa z poziomu systemu- przydatne dla płyt opartych na chipset'cie nForce)...
A i jeszce CPUZ- również przydatne.
Dla niewtajemniczonych:
Im więcej programów antywirusowych jest zainstalowanych, tym słabsza ochrona komputera... Dlaczego? Dlatego, że programy nawzajem niwelują swoje działanie....
scooter, dokładnie. ale jeszcze dopiszmy, że taki Avast, który może nie jest cudem świata, jak na to, ze jest darmowy, całkiem dobrze działa, a ma w sobie antywirusa, wykrywacz trojanów, firewall, skaner poczty itd. Jak masz Avasta to zwykle przyda ci się jeszcze jedynie Spybot albo AdAware. Ale jeśli tak bardzo od Pandy czy MksVira się opędzić nie możecie, to korzystajcie z ich darmowych wersji na stronach internetowych - np. panda na stronie Komputer Świata.
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 16:53
Ja sobie przypomniałam , ze oprócz avasta mam jeszcze Kerio Personal Firelwall .
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Salami- Avast jest dobrym programem antywirusowym, ale nie firewallem (avast przepuścił mi już parę ataków z sieci...) Dlatego ja używam połączenia Avast+ Zone Alarm Pro:) v. 7cośtam (nie chce mi sie przepisywać tych numerków;) )
eee...
Masz to zainstalowane wszystko na kompie?
I wszystko masz uruchomione jednocześnie??
Gratuluję "ynteligecji".
A żeby nie było OT:
Antywirus:
Avast.
Firefall:
Zone Alarm Pro.
Programy użytkowe:
CCleaner (BAARDZO przydatne- polecam:) ), RAM Cleaner, nTune i nVidia Monitor (służy do podkręcania kompa z poziomu systemu- przydatne dla płyt opartych na chipset'cie nForce)...
A i jeszce CPUZ- również przydatne.
EDIT- literówka
Tak, wszystko mam uruchomione, ale nie wszystkie opcje oczywiscie ZoneAlarm glownie sluzy mi jako firewall, bo i do tego zostal stworzony, Norton - czyszczenie systemu + Ghost (bardzo uzyeczna rzecz ), ad warae + Avast = przy robieniu pernamentnych porzadkow na kompie. Kaspersky - utrzymuje porzadek podczas surfowania w sieci
Panda - na drugim dysku "pilnuje" porzadku.
Jaki wynik: ?
Format BARDZo rzadko, jesli juz to wszystkie ustawienia i dane zachowuje, nigdy nic mi nie ginie, minimalna mozliwosc aby ktos mi sie wpieprzyl na kompa - testowane
i poczucie ogolnego bezpieczenstwa
A pozatym, jesli ma sie Pande i Kapsersky legalnie za free, to inie widze potrzeby aby z tego nie kozystac