Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 09:28
juz to kiedys ogladalam
okropne
a ten mozg ktory lezal w samochodzie... bleee
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Ostatnio nam ksiądz na religii powiedział, że lepiej nie oglądać takich rzeczy, gdyż stanie się to dla nas normalnością i codziennością, widok mózgu na ulicy czy coś. I że w realu przejdziemy obok czegoś takiego jak gdyby nigdy nic...
Pomogła: 3 razy Wiek: 15 Dołączyła: 12 Mar 2007 Posty: 806 Skąd: Wratislavia
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 17:39
To jest po prostu masakryczne Gdzieś na innym forum (to akurat było forum dla dorosłych, przeglądałam je tylko) taki gościu dał inną stronkę z podobnymi fotami, za to że dał linka z tym dostał bana
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 17:49
Giegar napisał/a:
Ostatnio nam ksiądz na religii powiedział, że lepiej nie oglądać takich rzeczy, gdyż stanie się to dla nas normalnością i codziennością, widok mózgu na ulicy czy coś. I że w realu przejdziemy obok czegoś takiego jak gdyby nigdy nic...
W tym wypadku działa to w drugą stronę. Takie strony mają pokazać drugą stronę tego, z czego korzystamy na co dzień.
Według mnie roztrzaskane ciała, śmierć i cierpienie jest jedną z rzeczy, do których najtrudniej się przyzwyczaić. Przeważnie na to sami wpływu nie mamy. Co innego, gdyby takie zdjęcia wisiały w naszym pokoju od urodzenia, co innego gdy w wieku nastu lat widzi się je po raz pierwszy i przeważnie się już do nich nie powraca. To ma być szok. I nim jest. Po obejrzeniu takiej strony od razu zwalnia się prędkość, sprawniej zapina pasy czy zakłada kask na czachę.
[ Dodano: Sob Cze 16, 2007 17:53 ]
Jedyne co bym zmienił, to kolejność zdjęć. Najlepiej było by je poukładać od tych mniej zmasakrowanych, do tych najokropniejszych. Niektórzy mają zbyt słabą psychikę i jak nieoczekiwanie wywali się na ekran zbyt ostre zdjęcie, to może być niedobrze.
Może to przez moją zjechaną psychikę, może przez brata który gdy ja byłam mała pokazywał mi masę takich zdjęć, ale przy niektórych momentach wybuchałam śmiechem. Ten mózg w samochodzie i przepołowiony człowieczek wymiatają XD Chociaż i tak nic nie przebije tych organów motocyklisty, które widziałam już chyba jakieś 5 lat temu ;p
Nie rozumiem, czemu Was to przeraża - bo już jakoś obrzydzenie mogę zrozumieć. Myśleliście, że jak kogoś przejedzie samochód, to tylko go trochę spłaszczy? Heh.
Miałaś na myśli zapewne - taki inaczej odbierający niektóre rzeczy.
Drogi Mnichu - naturalność to rzecz względna ;p Źle się wyraziłam - według mnie nie trzeba podchodzić do tych zdjęć tak emocjonalnie. Czemu nie boicie się parówek? To także w pewien sposób zmasakrowane ciała, tyle że nie ludzkie (chociaż i tego nie byłabym pewna, w końcu nie wiadomo nigdy do końca co tam w środku jest...)
widać że moderatorzy nie potrafią przenosić tematów...........
eee widze że tu sami lekarze sądowi sie tworzą jak ktoś chce sie "pchać" w tym kierunku to proszę bardzo -> http://www.rotten.com
ps:co do parowek to słyszałem że nawet papier toaletowy dają dla wiekszej masy
_________________ Nie dogryzaj komuś, bo ktoś Ci "coś" odgryzie
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 01:08
Dla wielu osób takie coś, dzieje się tylko na filmach. Wielu ludzi już jest dostatecznie zaprawionych, klepiąc w kółko filmy z serii "Rambo". Jednak tutaj można zobaczyć, że jednak może się przytrafić na prawdę. Zwykłym, prostym ludziom, z jakimi żyje się na co dzień, a nie tymi z telewizora. Przeważnie takie jest pierwsze odczucie... "To się stało na prawdę...".
Pomogła: 1 raz Wiek: 10 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 588 Skąd: (Estepona)
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 11:35
I pomyśleć, że tyle ludzi ginie na drogach... Koszmar...
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."