forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
tele2 internet
Autor Wiadomość
Lalique 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 22:29   tele2 internet

hej, korzysta ktos z Was z uslug tele2 jako dostawcy netu? wlasnie skonczyla mi się umowa z obecnym dostawca i mysle nad zmiana, a ich oferta brzmi calkiem sensownie – 15 miesiecy za darmo, pozniej 49zl za 1mb/s.

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 12:40   

ja płacę za 11Mb/s - 60 zł. :PP

ale tele2 nie miałam.

Lalique 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 18:54   

11mb/s za 60 zl? ZAZDROSZCZE! :respekt:
kilkoro moich znajomych ma telefon z tele2 i sobie chwala. mysle, ze z internetem bedzie podobnie dlatego zaciekawila mnie oferta :) ale dobrze byloby poznac opinie innych osob, zawsze to wieksza pewnosc!

AyoKato 
Nowicjusz
czy amator? niewazne

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 20:16   

Mała_Pe napisał/a:
ja płacę za 11Mb/s - 60 zł. :PP

ale tele2 nie miałam.

Mala Pe nie klamiesz?

Nie radze tele 2.
Oni oszukuja i wogle... Nie slyszalas afer o tele2? Jak juz z nimi zaczniesz to ciezko sie uwolnic. Niektorzy juz rozwiazali umowe a rachunki przychodzily dalej za jakies tajemnicze cos.

Delicious 
Dyskutant
Otwieram oczy...

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 20:22   

Ja mam telefon w tele2. Nie interesuje sie rachunkami i tym wszystkim, ale nie narzekają w domu, więc chyba jest ok. A wiecie, że internetu z tele2 nie mogą mieć telefoniczni abonenci tele2?

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 20:27   

Cytat:
Mala Pe nie klamiesz?

tak mi pisze.
no chyba, że się nie znam i źle odczytuje.

AyoKato 
Nowicjusz
czy amator? niewazne

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 20:53   

to zazdroszcze, nie wiedzialem ze w Polsce mozna miec takiego neta. Sciagasz jakies filmy?
Jesli tak to z jaka predkoscia ci sie sciagaja?
i zeby nie oftopowac dodam tutaj linka o tele dwa. Na prawde odradzam. To chamy i oszusci. http://www.fkn.pl/1,236,6...74,0,forum.html
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=3538

Lalique 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 14, 2007 12:48   

AyoKato napisał/a:
Nie radze tele 2.
Oni oszukuja i wogle... Nie slyszalas afer o tele2? Jak juz z nimi zaczniesz to ciezko sie uwolnic. Niektorzy juz rozwiazali umowe a rachunki przychodzily dalej za jakies tajemnicze cos.

AyoKato napisał/a:
i zeby nie oftopowac dodam tutaj linka o tele dwa. Na prawde odradzam. To chamy i oszusci. http://www.fkn.pl/1,236,6...74,0,forum.html
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=3538

owszem o aferach slyszalam, ale wole opierac sie opinii uzytkownikow, bo te sa bardziej obiektywne. zreszta net to przeciez odrebna usluga, a jako ze na rynku jest duza konkurencja, to watpie by ryzykowali jego utrate przez jakies bledy.
dzieki za linki; tam jak zauwazylam opinie tez sa podzielone:)

Delicious napisał/a:
Ja mam telefon w tele2. Nie interesuje sie rachunkami i tym wszystkim, ale nie narzekają w domu, więc chyba jest ok. A wiecie, że internetu z tele2 nie mogą mieć telefoniczni abonenci tele2?

uzytkownikiem (jeszcze) nie jestem, wiec dla mnie to nie problem, ale zaskoczylas mnie ta informacja. nie moga w ogóle miec, czy nie moga skorzystac z obecnej promocji?

AyoKato 
Nowicjusz
czy amator? niewazne

Wysłany: Wto Sie 14, 2007 17:54   

tak, masz troche racji, ale w telefonach jest jeszcze większa konkurencja niż w necie a robią takie rzeczy. Jak chcesz, ale na 3 lata nie radził bym podpisywać umowy. Za 2 lata podejrzewam ze szybki internet będzie kosztował ze 30zl albo niej a ty będziesz płaciła do tele 2. Możesz zaryzykować, moze dobrze ci sie trafi, ale jak już będziesz chciała z nimi skończyć to wtedy już na 90% będą problemy.

Delicious 
Dyskutant
Otwieram oczy...

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 18:08   

Lalique napisał/a:
uzytkownikiem (jeszcze) nie jestem, wiec dla mnie to nie problem, ale zaskoczylas mnie ta informacja. nie moga w ogóle miec, czy nie moga skorzystac z obecnej promocji?

Z tego, co słyszałam w domu, to jeszcze nie ma takiej możliwości. Też się zdziwiłam i zobaczcie co znalazłam:

Cytat:
Kto może zamówić TELE2 Internet?
Aby zamówić TELE2 Internet, powinieneś być abonentem TP SA. Twoja linia telefoniczna musi być linią analogową (na chwilę obecną nie możemy świadczyć usługi na liniach ISDN).

źródło: www.tele2.pl

AyoKato 
Nowicjusz
czy amator? niewazne

Wysłany: Wto Sie 14, 2007 20:16   

tele dwa to lipa. Juz lepiej neostrade jesli nie ma innej mozliwosci i prosze nie podpisujcie umow na 3 lata bo one sa jak cyrograf.

kalinowski
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:23   

YYY niby przebili ofertę netii i dali 3 miesiące więcej za darmo... Ale... jest pewne ale... W tele 2 jest droga aktywacja... Kiedyś to liczyłem i wyliczyłem że w netii wychodzi na to samo

tomaszlol 
Nowicjusz
....:::::TZN::::....

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 13:55   

ja to jestem dzieckiem Neo i sie ciesze , mam 1,3 mb/s :D

Słyszałem , że Netia i Tele 2 są dosyć dobre
według mnie te opinie o tele 2 są przesadzone , przecież to niby to samo co TP
kolega ma tele 2 i mówił mi że to dobry net , chociaż czasem przychodzą mu rachunki za nic , ale idzie do punktu obsługi tele 2 i wyjaśnia sprawe , bo podobno mają niezłe zamieszanie w papierkach i czasem wysyłaja do kogo innego

Radze na przyszłość jakby ktoś chciał kupić net z orange 3,16 mb/s , aby tego nie robił , ponieważ tutaj rachunki "za nic" przychodzą częściej i nic obsługa klienta orange na to nie poradzi , TRZEBA PŁACIĆ!

www.BestMp3.pl , www.bachu.pl, www.eMPe3.net , www.techniawka.net , www.bachu.tv

Lalique 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 19:55   

AyoKato napisał/a:
tak, masz troche racji, ale w telefonach jest jeszcze większa konkurencja niż w necie a robią takie rzeczy. Jak chcesz, ale na 3 lata nie radził bym podpisywać umowy. Za 2 lata podejrzewam ze szybki internet będzie kosztował ze 30zl albo niej a ty będziesz płaciła do tele 2. Możesz zaryzykować, moze dobrze ci sie trafi, ale jak już będziesz chciała z nimi skończyć to wtedy już na 90% będą problemy.

przeciez biorac pod uwage obecna promocje abonament wyniesie niecale 30 zl wlasnie (15 miesiecy za darmo, 21 miesiecy po 49 zl), wiec to chyba niezla cena? :) a nikt mi nie da gwarancji, ze za 2 lata szybki internet bedzie w podobnej cenie. z reszta, bardziej zalezy mi na jakosci i stabilnosci uslugi (nie chce powtorki z neo, gdy po kilka dni nie bylo w ogóle netu "BO TAK" i nikt nie potrafil mi powiedziec, kiedy znow sie pojawi :/ ) niz duzej szybkosci.

AyoKato napisał/a:
tele dwa to lipa. Juz lepiej neostrade jesli nie ma innej mozliwosci i prosze nie podpisujcie umow na 3 lata bo one sa jak cyrograf.

j.w., neo mialam; z wlasnej woli nigdy do nich nie wroce. dla mnie 3 letnia umowa jest ok - szukam rozwiazania na dluzsza mete, nie interesuje mnie zmiana operatora co roku, tym bardziej, ze chcac podpisywac umowy na 12 miesiecy, musialabym bulic niezla sumke na abonament.

Delicious napisał/a:
Z tego, co słyszałam w domu, to jeszcze nie ma takiej możliwości. Też się zdziwiłam i zobaczcie co znalazłam:

na tej samej stronie znalazlam to:
Cytat:

" W Promocji mogą wziąć udział jedynie Klienci, którzy spełnią następujące warunki (Uczestnicy Promocji):
a. Korzystają z Usługi Abonamentu świadczonej przez Tele2, i w Okresie Promocji zawrą z Tele2 umowę na korzystanie z Usługi ADSL z prędkością 1 Mb/s lub 2 Mb/s na okres 36 miesięcy w ramach Promocji, lub (...)"

zerknij do regulaminu (http://www.tele2.pl/pages/pdf/obsluga_klienta/regulamin/Regulamin_ADSL_Promocja_Wakacyjna.pdf) bo wychodzi na to, ze spokojnie mozesz skorzystac z promocji :)

[ Dodano: Nie Sie 26, 2007 23:40 ]
kalinowski napisał/a:
YYY niby przebili ofertę netii i dali 3 miesiące więcej za darmo... Ale... jest pewne ale... W tele 2 jest droga aktywacja... Kiedyś to liczyłem i wyliczyłem że w netii wychodzi na to samo

ale promocja netii przeciez sie juz skonczyla.

Cytat:
ja to jestem dzieckiem Neo i sie ciesze , mam 1,3 mb/s :D

a nie masz przerw w dostawie netu? u mnie zdarzalo sie dosc czesto, ze netu nei bylo po kilka godzin, czasem kilka dni :/ . i oczywiscie nikt nie wiedzial dlaczego. kiedys koles z infolinii wyskoczyl z haslem 'pani porusza kabelkiem przy modemie, to na pewno to!'. pfff.

tomaszlol napisał/a:
Słyszałem , że Netia i Tele 2 są dosyć dobre
według mnie te opinie o tele 2 są przesadzone , przecież to niby to samo co TP
kolega ma tele 2 i mówił mi że to dobry net , chociaż czasem przychodzą mu rachunki za nic , ale idzie do punktu obsługi tele 2 i wyjaśnia sprawe , bo podobno mają niezłe zamieszanie w papierkach i czasem wysyłaja do kogo innego

grunt, ze sprawe da sie wyjasnic ;) wspolczuje tylko koledze tego biegania do punktu obslugi klienta.
swoja droga, slyszalam, ze net tele2 maja poki co tylko testerzy - kolega sie zalapal, czy po prostu zdazyli mu juz zalozyc?

Cytat:
Radze na przyszłość jakby ktoś chciał kupić net z orange 3,16 mb/s , aby tego nie robił , ponieważ tutaj rachunki "za nic" przychodzą częściej i nic obsługa klienta orange na to nie poradzi , TRZEBA PŁACIĆ!

swego czasu myslalam wlasnie nad takim rozwiazaniem, ale przeszlo mi, gdy okazlo sie ze w moim miejscie wciaz jest tylko zasieg edge, a zalezalo mi na hsdpa. poza tym czesto wyjezdzam za miasto do rodzicow, a tam bywa, ze nawet komorka nie ma zasiegu, wiec co dopiero net...

Odpowiedz do tematu