Pomogła: 3 razy Wiek: 17 Dołączyła: 29 Maj 2008 Posty: 488
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 19:20
maybachmaster, taaa. Ale jak ja szukałam tutoriali (bo o to chodzi w temacie) to w gimpie było dużo więcej roboty, niż w PS. Ale zaraz przyjdzie Kapeć i powie, że źle szukałam.
Ja chyba po prostu jestem przyzwyczajona do PS.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 177 Skąd: z nad morza
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 19:22
Ja polecam Photoshopa, a do tego celu służy narzędzie Spot Healing Brush Tool
Tutaj screen gdzie się ono znajduje
Jak to działa zamalowujesz jak pędzlem trądzik a to miejsce zostanie zastąpione przez to co było wokół. Na tyle dokładnie, że nie widać, że było coś robione
Wiele razy się tym bawiłem z racji trądzików no i pieprzyków których mam dużoooooo
_________________ Tylko ten nie popełnia błędów,
kto nic nie robi.
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 19:25
Czerwiec napisał/a:
Jak to działa zamalowujesz jak pędzlem trądzik a to miejsce zostanie zastąpione przez to co było wokół. Na tyle dokładnie, że nie widać, że było coś robione
YYY? Chodzi o to:
Wciskasz alt i pobierasz obszar "zdrowej" skóry. Potem najeżdżasz na tę złą i klikasz.
Ta?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 177 Skąd: z nad morza
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 19:32
Mrówka napisał/a:
YYY? Chodzi o to:
Wciskasz alt i pobierasz obszar "zdrowej" skóry. Potem najeżdżasz na tę złą i klikasz.
Ta?
Nie, to z altem to jest Healing Tool a ten o którym ja mówię to Spot Healling Tool. Różni się tym że nie pobierasz obszaru tylko zostaje pobrany z tego co jest wokół Choć tym z altem też się da to zrobić
_________________ Tylko ten nie popełnia błędów,
kto nic nie robi.
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 19:42
Tak, ale z drugiej strony, to jest program używany przez specjalistów i swoją cenę musi mieć. Gimp też nie jest zły, powiedziałabym, że nawet przyjazny.
Pomógł: 37 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1760 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 20:23
Można też użyć Patch tola . Zaznaczasz tylko defekt który chcesz usunąć (po prostu rysujesz kółeczko w koło niego) i przesuwasz w miejsce gdzie skóra jest ładna i już po sprawie .
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 20:57
ja nie wiem, nie znam się, nigdy nic podobnego nie robiłam... Mrówka, ja myślałam, ze to sorenta...
To nie miejsce na komentowanie avatarów. Warn-Wizzard
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus