Węża Chińskiego kojarzę, sam mam dwie zbożówki i lancetogłowa (wąż mleczny lub królewski, różne się nazwy przyjmuje).
Uff, cieszę się że mnie koleżanka nie postarza. Mój rekord to typowanie na 30-latka
Oczywiście Pan Cogito i Herbert są mi bliscy, szczególnie "Przesłanie[...]"
@Givesyouwings
Sprawdzasz mnie? Ok.
Wszystko, poza naturą przestrzeni, jest zmienne - zależne, ewoluuje, jest zatem relatywne. Nie posiadamy absolutnej wiedzy na jakikolwiek temat, zostają nam zatem opinie - częściej lub rzadziej przyjmowane przez ludzi. Nasze sądy i wypowiedzi mogą mieć co prawda znamiona obiektywności, ale i tak są przetworzeniem informacji przez nasz mózg - a skąd możemy mieć pewność, że to co przetwarza jest realne? Opieramy się na iluzorycznych podpórkach dogmatów i poglądów, wszystko są to jedynie nasze, ludzkie opinie, interpretacja rzeczywistości. By być obiektywnymi musielibyśmy wykroczyć nie tylko poza ramy człowieczeństwa, ale też i jakichkolwiek zależności. Wtedy zobaczylibyśmy, że nie ma ani pytań, ani odpowiedzi. Tkwimy w ramach swojego postrzegania i pewnych pojęć, bo nie możemy żyć, bez ich tworzenia. Ale czy nie cała sztuka leży w tym, by zdać sobie sprawę że nie ma koła ratunkowego i tonąć zawieszonym w czasie i przestrzeni z radością?
Oto moja interpretacja.
Wybacz za skrótową wersję, ale kochany internet mi szaleje i cały poprzedni post się skasował. Dobrze że jestem cierpliwy
Jeśli do końca nie potrafię zinterpretować Twojego przesłania, to znaczy, że jest dobre. Znakomicie. Wreszcie. Chyba z sensem. Na pewno przemyślę. Ale trzeba czasu.
Cogito napisał/a:
Wybacz za skrótową wersję
Starczy.
_________________ Ucz swoje dzieci milczeć. Mówić nauczą się same.
Jeśli masz rzecz przykrą do powiedzenia, opanuj złość i przemilcz - ucz się mądrości wcześniej niż inni.
Niepotrzebnie się wkurzasz Dlatego że zapomniałem się przywitać? Wybaczcie ale średnio dbam o konwenanse.
Mimo wszystko cześć.
Nie spędzam całego weekendu przed kompem więc proszę o trochę cierpliwości
@Wazelina
Nie, nie mam problemów z ego. Nie moją już sprawą jest, jakie ty masz problemy i czemu dajesz to odczuć innym. Ale gdybyś chciała o tym porozmawiać jestem otwarty
Jestem młodym perkusistą, piszę wiersze,
Fajnie ja też tworzę. Może powymieniamy się swoimi dziełami?
interesuje się m.in. filozofią
moja siostra studiowała filozofie w Lublinie. Mówiła że było ciężko. Ty pewnie też się na to na studia wybierzesz co ?
Hoduje węże i skorpiony (tylko proszę o oszczędzenie sobie komentarzy typu "bleee" - moje pupilki są słodkie).
Czemu mam tak niby mówić? Węże nie są złe. A ile masz tych węzy i skorpionów?
Jeśli chcesz obejrzeć część wierszy, zapraszam na moje strony (na PW mogę wysłać jeśli chcesz, bo o ile wiem nie można tu reklamować stron(forów) internetowych ;/ po za tym nie mam chęci żeby link był dostępny dla wszystkich) Z chęcią też poczytam twoje jeśli zechcesz pokazać.
Filozofia to niełatwy kawałek chleba. Sprawy humanistyczne pozostają raczej w kręgu moich zainteresowań, pracę wiążę raczej z biologią, ew. psychologia.
Co do węży i skorpionów - taka jest reakcja większości ludzi A jak zobaczą coś takiego to staję się dla nich seryjnym mordercą, bo przecież inni takich stworów nie hodują Cieszę się że reagujesz inaczej. Węży trójka, skorpiony dwa.
P.S. Hoakina i inni - jak chcecie coś powiedzieć piszcie - same emotki ignoruję.
Witam, nie chcę Ci słodzić, nie jestem taka, że chcę popaść w łaski poprzez prawienie komplementów, to tylko szczerość- sprawiasz pozytywne wrażenie i wydajesz się być inteligentny. Mam wielką nadzieję, że to nie internetowa maska .
Twoje przywitanie i prezentacja o sobie jest, jak dla mnie jedną z najlepszych .
Miłego pisania na naszym Forum.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.