forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Aloha!
Autor Wiadomość
Pati737 
Nowicjusz
Egoistka. :>

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 11:29   

cześć. :)

[czuje, że znów trafie na nastepną strone. <mysli>]

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 11:30   

Dzięki za miłe przywitanie.

Węża Chińskiego kojarzę, sam mam dwie zbożówki i lancetogłowa (wąż mleczny lub królewski, różne się nazwy przyjmuje).

Uff, cieszę się że mnie koleżanka nie postarza. Mój rekord to typowanie na 30-latka :P
Oczywiście Pan Cogito i Herbert są mi bliscy, szczególnie "Przesłanie[...]"

@Givesyouwings

Sprawdzasz mnie? Ok.

Wszystko, poza naturą przestrzeni, jest zmienne - zależne, ewoluuje, jest zatem relatywne. Nie posiadamy absolutnej wiedzy na jakikolwiek temat, zostają nam zatem opinie - częściej lub rzadziej przyjmowane przez ludzi. Nasze sądy i wypowiedzi mogą mieć co prawda znamiona obiektywności, ale i tak są przetworzeniem informacji przez nasz mózg - a skąd możemy mieć pewność, że to co przetwarza jest realne? Opieramy się na iluzorycznych podpórkach dogmatów i poglądów, wszystko są to jedynie nasze, ludzkie opinie, interpretacja rzeczywistości. By być obiektywnymi musielibyśmy wykroczyć nie tylko poza ramy człowieczeństwa, ale też i jakichkolwiek zależności. Wtedy zobaczylibyśmy, że nie ma ani pytań, ani odpowiedzi. Tkwimy w ramach swojego postrzegania i pewnych pojęć, bo nie możemy żyć, bez ich tworzenia. Ale czy nie cała sztuka leży w tym, by zdać sobie sprawę że nie ma koła ratunkowego i tonąć zawieszonym w czasie i przestrzeni z radością?

Oto moja interpretacja.

Wybacz za skrótową wersję, ale kochany internet mi szaleje i cały poprzedni post się skasował. Dobrze że jestem cierpliwy :mur:

Giv 
Amator
Zacofany jakiś

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 11:43   

Jeśli do końca nie potrafię zinterpretować Twojego przesłania, to znaczy, że jest dobre. Znakomicie. Wreszcie. Chyba z sensem. Na pewno przemyślę. Ale trzeba czasu.

Cogito napisał/a:
Wybacz za skrótową wersję
Starczy.

Jeśli masz rzecz przykrą do powiedzenia, opanuj złość i przemilcz - ucz się mądrości wcześniej niż inni.

Pati737 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 11:43   

..

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 13:17   

Cogito napisał/a:
Wybacz za skrótową wersję, ale kochany internet mi szaleje i cały poprzedni post się skasował. Dobrze że jestem cierpliwy :mur:

Jasne... własne ego nie domaga? ;)

Pati737 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 13:40   

wkuuurzam się powoli.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 15:48   

Pati737 napisał/a:
wkuuurzam się powoli.

Śliiimaaak.

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 16:57   

@Pati737

Niepotrzebnie się wkurzasz :) Dlatego że zapomniałem się przywitać? Wybaczcie ale średnio dbam o konwenanse.
Mimo wszystko cześć.

Nie spędzam całego weekendu przed kompem więc proszę o trochę cierpliwości ;)

@Wazelina

Nie, nie mam problemów z ego. ;) Nie moją już sprawą jest, jakie ty masz problemy i czemu dajesz to odczuć innym. Ale gdybyś chciała o tym porozmawiać jestem otwarty :)

Ervisha 
Początkujący

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:01   

Witaj :)

Hoakina 
Początkujący
Dupa Fryne.

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:16   

-.-'

Ervisha 
Początkujący

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:20   Re: Aloha!

Jestem młodym perkusistą, piszę wiersze,
Fajnie ja też tworzę. Może powymieniamy się swoimi dziełami? ;)
interesuje się m.in. filozofią
moja siostra studiowała filozofie w Lublinie. Mówiła że było ciężko. Ty pewnie też się na to na studia wybierzesz co ?

Hoduje węże i skorpiony (tylko proszę o oszczędzenie sobie komentarzy typu "bleee" - moje pupilki są słodkie).
Czemu mam tak niby mówić? Węże nie są złe. A ile masz tych węzy i skorpionów?

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:26   

Jeśli chcesz obejrzeć część wierszy, zapraszam na moje strony (na PW mogę wysłać jeśli chcesz, bo o ile wiem nie można tu reklamować stron(forów) internetowych ;/ po za tym nie mam chęci żeby link był dostępny dla wszystkich) Z chęcią też poczytam twoje jeśli zechcesz pokazać.

Filozofia to niełatwy kawałek chleba. Sprawy humanistyczne pozostają raczej w kręgu moich zainteresowań, pracę wiążę raczej z biologią, ew. psychologia.

Co do węży i skorpionów - taka jest reakcja większości ludzi :) A jak zobaczą coś takiego to staję się dla nich seryjnym mordercą, bo przecież inni takich stworów nie hodują :P Cieszę się że reagujesz inaczej. Węży trójka, skorpiony dwa.

P.S. Hoakina i inni - jak chcecie coś powiedzieć piszcie - same emotki ignoruję.

Ervisha 
Początkujący

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:27   

Fajnie a jakie odmiany?

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:34   

O wężach pisałem. Nie wiem czy łacińskie nazwy gatunków skorpionów będą ci coś mówiły ;)

Lady_Hate 
Maniak
Czarnobiała.

Pomogła: 17 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 18:17   

Witam, nie chcę Ci słodzić, nie jestem taka, że chcę popaść w łaski poprzez prawienie komplementów, to tylko szczerość- sprawiasz pozytywne wrażenie i wydajesz się być inteligentny. Mam wielką nadzieję, że to nie internetowa maska :) .
Twoje przywitanie i prezentacja o sobie jest, jak dla mnie jedną z najlepszych :) .
Miłego pisania na naszym Forum.

W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji.
Wolę być czarnobiała.

Odpowiedz do tematu