forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Aloha!
Autor Wiadomość
Hoakina 
Początkujący
Dupa Fryne.

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 18:24   

Cogito napisał/a:
P.S. Hoakina i inni - jak chcecie coś powiedzieć piszcie - same emotki ignoruję.

Chyba nie do końca, skoro mi je wytknąłeś.

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 18:26   

Wiem że po pobycie pośród trolli internetowych, niedowartościowanych ludzi i innych biedaków, którzy szukają szczęścia, szwendając się po internecie, ciężko jest zaufać w prawdziwość cudzych wypowiedzi czy wizerunku, sam bym się kilka razy zastanowił :)
Jedyne co mogę sobie zarzucić to to, że w realu szybciej się denerwuje i paru osobom powiedziałbym od razu, co o nich myślę.

Nie oczekuję słodzenia, z niecierpliwością za to czekam na odpowiedź Wazeliny (jaki przewrotny nick!) ;) Wiele można zyskać dzięki takim osobom.

Ja mam wielką nadzieję że to na tyle wartościowe miejsce by przyciągnęło mnie i by posiedzieć tu dłużej.

[ Dodano: Nie Paź 05, 2008 19:27 ]
Hoakina - point for you ;) Nie lubię się domyślać, o co innym chodzi.

Hoakina 
Początkujący
Dupa Fryne.

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 18:29   

Cogito ,nad Tobą nie trzeba się zastanawiać...

Szczęść Boże.

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Nie Paź 05, 2008 18:31   

@Hokaina

Jakieś logiczne arguementy? Bo na bezwartościową krytykę stać każdego.

Szczęść Boże i krzyż na drogę.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 21:04   

Cytat:
Nie, nie mam problemów z ego. ;) Nie moją już sprawą jest, jakie ty masz problemy i czemu dajesz to odczuć innym. Ale gdybyś chciała o tym porozmawiać jestem otwarty :)

Wiesz takie pisanie na 1/4 strony i podkreślanie, że to NIC jak na własne umiejętności zawsze wieje trochę kiczem i przesadą.
Cogito napisał/a:
P.S. Hoakina i inni - jak chcecie coś powiedzieć piszcie - same emotki ignoruję.

A znasz opowiedzenie "wyraża więcej, niż milion słów" ?
Cogito napisał/a:
Nie oczekuję słodzenia, z niecierpliwością za to czekam na odpowiedź Wazeliny (jaki przewrotny nick!) ;) Wiele można zyskać dzięki takim osobom.

Owszem. Ja to w ogóle jestem bogata. Szau pau.

Cogito napisał/a:
@Hokaina

Jakieś logiczne arguementy? Bo na bezwartościową krytykę stać każdego.

Szczęść Boże i krzyż na drogę.

Wymiękam...

Lady_Hate 
Maniak
Czarnobiała.

Pomogła: 17 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 18:01   

Widać, że nasz nowy kolega ma wiele do powiedzenia, więc pewnie będzie się u nas dużo udzielać : ).
Hoakina napisał/a:
Cogito ,nad Tobą nie trzeba się zastanawiać...

Sprecyzuj to, proszę :) . Zaciekawiło mnie to intrygujące stwierdzenie.

W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji.
Wolę być czarnobiała.

ghandi 
Amator
hrabina

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 18:14   

Cogito napisał/a:
Wszystko, poza naturą przestrzeni, jest zmienne - zależne, ewoluuje, jest zatem relatywne. Nie posiadamy absolutnej wiedzy na jakikolwiek temat, zostają nam zatem opinie - częściej lub rzadziej przyjmowane przez ludzi. Nasze sądy i wypowiedzi mogą mieć co prawda znamiona obiektywności, ale i tak są przetworzeniem informacji przez nasz mózg - a skąd możemy mieć pewność, że to co przetwarza jest realne? Opieramy się na iluzorycznych podpórkach dogmatów i poglądów, wszystko są to jedynie nasze, ludzkie opinie, interpretacja rzeczywistości. By być obiektywnymi musielibyśmy wykroczyć nie tylko poza ramy człowieczeństwa, ale też i jakichkolwiek zależności. Wtedy zobaczylibyśmy, że nie ma ani pytań, ani odpowiedzi. Tkwimy w ramach swojego postrzegania i pewnych pojęć, bo nie możemy żyć, bez ich tworzenia. Ale czy nie cała sztuka leży w tym, by zdać sobie sprawę że nie ma koła ratunkowego i tonąć zawieszonym w czasie i przestrzeni z radością?

Oto moja interpretacja.

Wybacz za skrótową wersję, ale kochany internet mi szaleje i cały poprzedni post się skasował. Dobrze że jestem cierpliwy

po co to całe owijaństwo w bawełnę? sens Twojej wypowiedzi jest prosty i krótki, więc?

filozof, poeta, perkusista... witam ze szczerą przyjemnością.

Cogito 
Nowicjusz
Niepoprawny

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 14:32   

@Ghandi

Różne osoby lubią różne style wypowiadania się. Mógłbym to powiedzieć krótko i zwięźle, ale musiałbym wtedy zastosować skróty myślowe i mogłoby być to jeszcze cięższe do zrozumienia. Po za tym zawiera się w tym także moja argumentacja - dlaczego wg. mnie tak, a nie inaczej. Osobiście preferuję opisanie wszystkiego, od ogółu do szczegółu, łatwiej mi się tak myśli formułuje. Gdybym napisał streszczenie to byłoby zapewne bardzo podobne co napisał wcześniej givesyouwings ;)

W skrócie - absolutna jest jedynie natura przestrzeni, a wszystko co się wewnątrz niej zawiera jest zmienne i iluzoryczne, nie znając zaś idealnych odpowiedzi i będąc często przywiązanymi do nierzeczywistości, jako ludzie mamy jedynie opinie.

@Lady_Hate

Mam dużo do powiedzenia, ale nie wiem jeszcze czy będę się tu udzielał. Może w wolnym czasie. Lubię kulturę i miłą atmosferę i niestety na palcach mogę policzyć fora internetowe spełniające te kryteria.

Odpowiedz do tematu