Cóż, postanowiłem zarejestrować się na tym forum, więc wypada powiedzieć trochę o sobie.
Jestem młodym perkusistą, piszę wiersze, interesuje się m.in. filozofią, psychologią i tematami pokrewnymi, samorozwojem, sztukami walki, literaturą i całą masą innych rzeczy. Hoduje węże i skorpiony (tylko proszę o oszczędzenie sobie komentarzy typu "bleee" - moje pupilki są słodkie). Cenie sobie niezwyczajnych, pozytywnych, głębszych ludzi (coraz mniej takich, ale warto szukać). Nie cierpię pisania w stylu SwEeTaŚnEj DzIeWuSzQi (i ignoruje takowe) i analfabetyzmu w internecie ( jest Word, Firefox, cokolwiek!). Zdecydowanie mam niepoprawne poglądy w naszym kraju, poza tym jestem też niepoprawnym idealistą Lubie myśleć, polecam każdemu
Mam nadzieję że znajdą się tu osoby do poważniejszych i ciekawych rozmów
Tak, zdaję sobie sprawę z tej ustawy i absolutnie jej nie popieram. To nic innego jak konwiskata mienia przez państwo. Były petycje, mam nadzieję że coś dadzą, bo to policzek dla odpowiedzialnych hodowców.
Moje węże nie należą do zwierząt jadowitych ani zagrażających ludzkiemu życiu więc ich ustawa nie obejmuje, jeśli dobrze pamiętam.
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 355 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 16:44
No no... chociaz raz cos innego. Interesujacy opis.
Cytat:
interesuje się m.in. filozofią
No coz, jednego filozofa to juz mamy. Szykuja sie interesujace dyskusje.
Witamy na forum.
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
Jestem młodym perkusistą, piszę wiersze, interesuje się m.in. filozofią, psychologią i tematami pokrewnymi, samorozwojem, sztukami walki, literaturą i całą masą innych rzeczy.
Zobaczę te wiersze. Z chęcią. Wydajesz się być konkretny.
Cogito napisał/a:
Zdecydowanie mam niepoprawne poglądy w naszym kraju
Nie rozumiem.
Cogito napisał/a:
poza tym jestem też niepoprawnym idealistą
Czyli?
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
_________________ Nie widziałam cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza,
trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
lecz widać można żyć bez powietrza!
Poprawiłem się - moje węże nie należą do jadowitych i groźnych
Co do wierszy - mam własną stronę i forum, tam można co nieco zobaczyć. Generalnie często spotykają się z niezrozumieniem ( nie należą do łatwych, są troche pokręcone więc trzeba się czasem nagłowić o co autorowi chodziło, ale nie zamierzam tego zmieniać), póki co nie publikuję ich szerzej.
Poglądy poprawne politycznie? Stereotyp Polaka - Katolika? Zupełnie do tego nie pasuje. Wiele rzeczy uznawanych w Polsce za podstawy kultury i obyczajowości podważam, jeśli chodzi o sposób myślenia dużo bliżej mi do filozofii dalekiego wschodu. No i staram się nie myśleć stereotypami i uciekać od nich.
Niepoprawny idealista? Idealizm jest dla mnie niezwykle ważny. Nie umiem żyć pragmatycznie, skupiony na tu i teraz, ciężko mi się nie zastanawiać, a czasem widzę wszystko jako idealne. Wszystko zależy od postrzegania świata, a w moim, wypracowane przeze mnie idee (zanim zacząłem inspirować się paroma autorytetami negowałem wszystkie, tworząc swój własny system wartości), mają miejsce na podium.
@Hipokryta
Witam <przeładowuje karabin i uśmiecha się znacząco>
Przede wszystkim żaden Pan, dziwnie się czuję Większość osób z forów daje mi więcej lat niż mam, może dlatego że dużo lepiej wyrażam siebie pisząc, niż mówiąc w normalnym świecie ^^
A dane z czasem pewnie uzupełnie, na razie daje sobie czas na zadomowienie tutaj.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Napisałam "pan", ale nie dlatego, że wydałeś mi się starszy tylko w końcu ten Twój nic- Pan Cogito oto mi chodziło Ale i tak z czasem się dowiemy ile masz lat
_________________ "Wiedzieć, że się wie, co się wie, oraz że się nie wie, czego się nie wie- oto prawdziwa wiedza"
Konfucjusz
więc liczę na Twoją odpowiedź. Żeby jej udzielić, trzeba zadać pytanie. Już się robi. Jak zinterpretujesz to zdanie: "W świecie ludzi tylko subiektywność jest obiektywna"?
Czołem.
_________________ Ucz swoje dzieci milczeć. Mówić nauczą się same.
Jeśli masz rzecz przykrą do powiedzenia, opanuj złość i przemilcz - ucz się mądrości wcześniej niż inni.