Cześć! Mam na imię Monika i właśnie skończyłam gimnazjum. Miejscem mojej dalszej edukacji (czyli moją nową szkołą ;p) będzie 1 Liceum Ogólnokształcące w mojej małej miejscowość. Będę w klasie językowo - humanistycznej. Ale nie będę pisać o szkole w wakacje ;p Interesuję się głównie muzyką. Lubię jej słuchać, śpiewać ją, a także grać. Skończyłam 6 lat szkoły muzycznej na skrzypcach, 2 lata pianina, a teraz uczę się 2 rok gry na gitarze... Mam nadzieję, że znajdę z Wami wspólne tematy do rozmów...;) Pozdrawiam;*
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patrz mój podpis i sie naucz. Wielka pani muzyk a gatunków nie zna...
Nie wiem czy doczytałąś ale koleżanka gra na instrumentach muzycznych które w muzyce elektronicznej podejrzewam że zazwyczaj sa tylko dodatkiem do całości lub w ogóle nieobecne. No chyba ze nazwiemy instrumentem maszyny (nie znam bardziej fachowego określenia) które muzykę wytwarzają.
Poza tym nie złość się, złośc piękności szkodzi.
Witam, moja koleżanka tez jest po szkole muzycznej, pamiętam ile to nie miałą sposobów żeby nie iść na zajęcia.
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Nie wiem czy doczytałąś ale koleżanka gra na instrumentach muzycznych które w muzyce elektronicznej podejrzewam że zazwyczaj sa tylko dodatkiem do całości lub w ogóle nieobecne. No chyba ze nazwiemy instrumentem maszyny (nie znam bardziej fachowego określenia) które muzykę wytwarzają.
Poza tym nie złość się, złośc piękności szkodzi.
Maszyny nie, ale sample już bardziej. I nie prawda, bo niektóre instrumenty odgrywają główną rolę w kawałku, ba nawet są takie gatunki, które opierają się na danych instrumencie. A wkurzam się, bo nie lubię jak wszyscy wiecie sprowadzania całej elektroniki do jednego pojęcia jakim jest Techno. To taka płytka niewiedza niewiasty, że nie umiem nie zareagowac.
Mnie w sumie Techno nie interesuje, ale facio nam pokazał, że to też możemy grać (na gitarze!). Nie ciągnie mnie to, nie lubię techno, za to uwielbiam POP, Jazz i rock. I to już się chyba u mnie nie zmieni.
A teraz pani, droga pani muzyk.
marysiek00 napisał/a:
Skończyłam 6 lat szkoły muzycznej na skrzypcach, 2 lata pianina, a teraz uczę się 2 rok gry na gitarze...
Masz 3 instrumenty w szkole muzycznej? Jak to tak? A poza tym, to szósty rok jest ostatnim w szkole muzycznej, a Ty napisałaś, że już go ukończyłaś.
marysiek00 napisał/a:
.. Mam nadzieję, że znajdę z Wami wspólne tematy do rozmów...;) Pozdrawiam;*
No jasne. Zapraszam do mojego tematu o gitarze.
Witam.
_________________ Mówią Ci ciągle: "ustąp głupszemu" i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda.
Skończyłam 6 lat szkoły muzycznej na skrzypcach, 2 lata pianina, a teraz uczę się 2 rok gry na gitarze...
Masz 3 instrumenty w szkole muzycznej? Jak to tak? A poza tym, to szósty rok jest ostatnim w szkole muzycznej, a Ty napisałaś, że już go ukończyłaś.
Od drugiej klasy podstawówki grałam na skrzypcach. Moja nauka trwała 6 lat, przy czym w piątej klasie wchodzi obowiązkowe - dodatkowe pianino... Więc 5 i 6 klasa to te dwa lata, które poświęcone były (poza skrzypcami) nauce gry na pianinie. A po zrobieniu dyplomu ze skrzypiec, czyli po skończeniu szkoły zapisałam się (tak jakby prawie od nowa ;p) na gitarę i teraz skończyłam 2 rok gitary... ;p Tak wygląda moja historia związana z muzyką...;)
Wazelina napisał/a:
marysiek00 napisał/a:
Nie lubię techno...;p
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To, że nie lubię techno nie znaczy, że nie znam gatunków. Ja po prostu za techno nie przepadam i nic tego raczej nie zmieni... Ty lubisz muzykę elektroniczną, a ja lubię rock, pop i jeszcze kilka innych typów muzyki... Ja mam swój własny świat muzyki, Ty masz swój... I to tyle na ten temat
Szehe i Vatterbee dzięki za wsparcie... Cieszę się, że mnie rozumiecie...;)