Ja jem dosy mało...mimo iż po mnie własnie widac ze jem duzoooo
Jem tylko 3 podstawowe posiłki...śniadanie,obiad i kolacje....:) nie jadam chipsow...czekolady raczej tez nie....pije duzo zielonej herbaty i jogurtow...:)
Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 538 Skąd: z półlitrówki.
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 16:56
Cytat:
Lubie jeść,ale nie na siłe. Wkurza mnie ajk jest goddzina 21,a mama przychodzi i "zjedz kolacje!"
Powinnas wytłumaczyć mamie, że kolacja o 21:00 nie jest zdrowa (nie powinno się jeść już po 19:00) - organizm wtedy wolniej trawi i mogą pojawić się problemy z zasypianiem.
Cytat:
Ja jem dosy mało...mimo iż po mnie własnie widac ze jem duzoooo
Skąd ja to znam. Mam tak samo. Wolna przemiana materii.
Cytat:
Jem tylko 3 podstawowe posiłki...śniadanie,obiad i kolacje....:)
Powinnaś jeść 5 mniejszych posiłków dziennie. Wierz mi, jeśli jesz mniej i częściej, szybciej trawisz i mniej po Tobie widać, że przed chwilą jadłaś .
_________________ RATOWNIK GRUPY RATOWNICTWA I ŁĄCZNOŚCI "AMRAT"
Ja zazwyczaj jadam tylko jeden posiłek dziennie a mianowicie obiad.. śniadań nie jadam bo rano mi jedzenie po prostu nie wchodzi, wolę kawę wypić a wieczorem często jestem zbyt zmęczony, żeby cokolwiek wykombinować w kuchni..
_________________ Alternatywa - stoisz i się ślinisz, albo idziesz i zdobywasz...
Wiek: 16 Dołączyła: 23 Gru 2007 Posty: 174 Skąd: warszawa
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 17:17
Wilczy Rozbójnik napisał/a:
Cytat:
Jedzenie ograniczam do minimum. Byle by przezyc.
ja bym tak chciała, ale nie moge! jem małe porcje dużo razy dziennie. jestem w sam raz - 58 kg, 174 cm wzrostu, ale czasem nie moge sie opanowac. a jak mam smaka na coś konkretnego to dietka padła i koniec .;p
_________________ Co masz to mów
Ja nie cofam słów
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 17:34
Cytat:
Ja zazwyczaj jadam tylko jeden posiłek dziennie a mianowicie obiad.. śniadań nie jadam bo rano mi jedzenie po prostu nie wchodzi, wolę kawę wypić a wieczorem często jestem zbyt zmęczony, żeby cokolwiek wykombinować w kuchni..
Mój kumpel właśnie w ten sposób doprowadził się do dużej niedowagi i problemów z sercem.
Pomogła: 11 razy Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 1130 Skąd: Pojezierze Wlkp
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 01:15
Ja jem chyba tak normalnie .
Na sniadanie zawsze wcinam jakis jogurt, na drugie też, potem obiad i na kolacje tez jogurt.
Nie odchudzam sie , bo w moim przypadku i tak nie ma to sensu, nie wytrzymałabym .
_________________ 'Jeżeli myślisz , że jesteś zbyt mały by coś zmienić , spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem'
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 14:55
Cytat:
Ja jem chyba tak normalnie .
Na sniadanie zawsze wcinam jakis jogurt, na drugie też, potem obiad i na kolacje tez jogurt.
Jakoś mało urozmaicona ta dieta.
Ale ja jeszcze rok temu jadłam na śniadanie suchary z zupą mleczną, obiad i na kolację suchary z zupą mleczną. Więc się nie czepiam (teraz też jem na zmianę miód, zupę mleczna i gotowane jabłka - już mi ta dieta wychodzi uszami).
Pomiędzy posiłkami jem dużo bananów, jogurtów, słodyczy i różnych prekąsek typu orzechy włoskie. Na syty obiad nie mam już miejsca i zazwyczaj proszę o jak najmniej.
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
WR, jeśli jesz co 2,5 godziny, to ile ty kanapek musisz wziąć do szkoły? 2? 3? 4?!
Jestem bardzo zróżnicowana jeśli chodzi o jedzenie. Czasami jak mnie najdzie ochota to przez 12 godzin mogę nie jeść nic, bo aktualnie nie chcę nic spożywać, zresztą lubię to uczucie głodu ( wiem, trochę głupio brzmi). Jem śniadanie o 6:35, obiad o 16:10 i kolację o 21. Po południu jeszcze kawę, jakieś ciastko, jabłko i to mi w zupełności wystarcza. A co jadam? To już zależy tylko od tego, czy sama muszę przygotować sobie jedzenie ( wtedy jest szybkie, lekkie i mało wartościowe), czy ktoś mi ją przygotuje ( wtedy jest nieco lepiej).
_________________ Myslovitz na sierpień:
'Więc lepiej mnie zabij
Wyrzuć z pamięci
Lepiej odejdź, pozwól mi odejść
Lepiej zapomnij
Pozwól zapomnieć
Lepiej ... '
Pomogła: 11 razy Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 1130 Skąd: Pojezierze Wlkp
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 21:50
Wilczy Rozbójnik napisał/a:
Jakoś mało urozmaicona ta dieta.
Ano mało. Lubię jogurty (taa, wiem , pewnie niedługo mi bokiem wyjdą ),
ale póki co tak to wygląda. Jem to na co mam ochotę, jogurty lubię najbardziej .
_________________ 'Jeżeli myślisz , że jesteś zbyt mały by coś zmienić , spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem'