A może sami umiecie robić lody i macie swoją recepturę?
TARAAATATATARATATATATATATATA *włączyła się zboczuchowa myśl*
Lubimy lody, bo są pycha! I lubimy każde, no!
_________________ I lie awake watching your shoulders
Move so softly as you breathe
With every breathe you're growing older
But that is fine if you're with me
I pledge to wake you with a smile
I pledge to hold you when you cry
I pledge to love you till I die
Till I die
U-W-I-E-L-B-I-A-M.
Niedaleko mnie jest wspaniała lodziarna. Gałka droga wprawdzie, ale niebo w gębie!
A takie sklepowe to lubię praktycznie każde - najbardziej Korala, Nestle, Algidy.
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf
moja receptura na lody to kupić gotowe ............a swoją drogą w częstochowie dobre lody sprzedają , najlepsze są śmietankowo - czekoladowe i jakieś.......zabajone czy jakoś tak
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1121 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 15:16
Kiedyś uwielbiałam lody, teraz nie mogę na nie patrzeć. Przestały mi smakować.
_________________ Za obietnice męża mego
Który zwodził kolorami
Ludnego świata, gwarem jego
Piosenką z okna, psem zza ściany:
Że nigdy nie będziecie sami
W mroku i w ciszy i bez tchu
- odpowiadać nie mogę
Noc, wdowa po Dniu.
uwielbiam lody, najbardziej czekoladowe na wafelku, albo w pucharku. W pucharku mam swoje ulubione o smaku After Eight, niestety nie pamietam jak sie nazywa ta kawiarnia
_________________ A ty tylko wokół siebie masz asfaltowe łąki wielkich miast...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 13:59
Ja uwielbiam lody o orzeźwiających smakach, czyli np. arbuzowe, pomarańczowe itd.
Poza tym czekoladowe, orzechowe. I desery lodowe :]
_________________ "Żyje się tylko chwilę
a czas -
jest przezroczystą perłą
wypełnioną oddechem
a meble są kanciaste
a ciało - delikatne
a ziemia wszędzie płaska
a niebo nieosiągalne"
Pomogła: 1 raz Wiek: 9 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 597 Skąd: (Estepona)
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 14:06
Algida bakaliowe. Tylko i wyłącznie.
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."
_________________ Nie chodzi w koronie...
Nie siedzi na tronie...
i tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...
Najlepsze lody są w pucharach, ozdobione owocami, czekoladami itp, z dodatkiem alkoholu... Smak jak dla mnie obojętny, najmniej smakują mi czekoladowe i kakaowe czy kawowe...
włoskie z polewą czekoladową mmm a z takich sklepowych to rożki czekoladowe (każda firma) i big bambi bo często w nich wygrywam big milka niah niah ( ;
_________________ `Niecodzienni mężczyźni rodzą się nocą... w snach`
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 10:13
Martulaaa ( ; napisał/a:
włoskie z polewą czekoladową mmm a z takich sklepowych to rożki czekoladowe (każda firma) i big bambi bo często w nich wygrywam big milka niah niah ( ;
A mnie zawsze mówią, że ta promocja minęła 2 lata temu niah niah.
Lody? Byleby czekoladowe, firma nie ma znaczenia.Bez żadnych dodatków typu polewa etc. bo wolę czuć smak tego loda.
Ja? Truskawkowe, śmietankowe lub czekoladowe. Czasami kręcone, te amerykańskie, choć tzw. 'z zielonej budki' [i tu nie ma znaczenia firma xD] też są ok.
Ogólnie, jestem maniakiem lodowym :'D