Pomogła: 33 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2960 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 09:41
Ja lubię chodzić do jednego z teatrów w Łodzi, gdzie krają sztuki trochę niecodzienne - lecą bluźnierstwa, obelgi, ale za to od śmiechu powstrzymać się nie można.
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1207 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 09:55
Wszystkie wycieczki szkolne, na których byłam w teatrze podobały mi się najbardziej. Niestety niewiele osób w mojej klasie podziela entuzjazm, co do teatru. Uważają, że jest nudny:-/ Dlatego nie jeździmy na wycieczki do teatru zbyt często. A w mojej mieścinie nie ma teatru, niestety:-(
niszczę ją.
Kiedy wymawiam słowo Nic,
stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie
Ja sobie chodzę nie tylko do teatru. Byłam ostatnio na przedstawieniu baletowym, różne sztuki oglądam. Lubię to oglądac. Mam zamiar wybrac się teraz na balet "Eurazja II" do Opery Bałtyckiej. Zapowiada się ciekawie, sama muzyka do której tancerze będą tańczyc mnie porusza.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1644 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 20:04
W prawdziwym teatrze byłem raptem 2 razy w życiu i jakoś mnie tam nie ciągnie za bardzo. Ale muszę zareklamowac telewizyjny temat TVP1 gdzie są świetnie spektakle jak m. in. "Śmierc rotmistrza Pileckiego" czy emitowany w ostatni poniedziałek "Pseudonim: Anoda". Miodzio po prostu
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Ja też lubię chodzić do teatru. Szkoda, że tylko w roli widza (no przynajmniej na razie ;p). Miałam iść nawet na konkurs wiedzy o teatrze, ale przestali go organizować. Ze względu na ten konkurs zakupiłam kilka książek o historii teatru europejskiego i polskiego itp. Nawet 1,5 przeczytałam i powiem, że ciekawe były nawet.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Kocham teatr! I to nie tylko w teorii, chodząc na spektakle.
Sądzę, że prawdziwa przygoda z tą dziedziną sztuki zaczyna się dopiero, gdy odczuje się ją na własnej skórze.
Osobiście gram w miejskim kole teatralnym. Wystawiamy serie lektur dla szkół, spektakle okazyjne, prowadzimy coroczne zmagania mniejszych kół teatralnych...
Ostatnio byliśmy w Radiu Katowice (z kolegą mówiłam "Rozmowę liryczną") oraz w telewizji na WOśPie.
Kocham grać! Wtedy mogę wejść w inną osobę, przedstawić inny punkt widzenia... Wtedy jestem cała tą osobą. Myślę co ona by zrobiła w tej sytuacji, co myśli w tym momencie...
W jednym momencie mogę być wrażliwą romantyczką, w drugiej wredną heterą rozkazującą wszystkim co mają robić.
W jednej sekundzie śmiać się, a w drugiej płakać.
Ah! Teatr jest prawie tak cudny jak moja informatyka xD
_________________ "Bo to historia z kantem, co podwójne ma dno,
Gdyby napisał ją Dante, to nie tak by to szło."
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1225 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 17:13
Teatr miłość moja ogromna sprawi iż ma osoba stanie się bezdomna.
Prawda czyni ludzi dojrzałymi. Prawda jest fikcją, zatem dojrzałość również nią jest. Możesz tłumić sugestię, autosugestii się nie wyzbędziesz. Zawsze odnajdziesz mniej lub bardziej infantylnych od siebie.
- Kapeć
Nieistotne jest to co powiesz, ale jak inni to odbiorą.
Uwielbiam teatr. Lubię czuć ten kontakt pomiędzy widzem a aktorem. Powiedziałabym nawet, że bardziej wolę chodzić na spektakle, niż na film do kina, więc w tym aspekcie również przejawia się moja anachroniczność ;p
_________________ "One, two, three, four, five, six, seven.
All good children go to heaven."
Ostatnio zmieniony przez Penny Lane Pon Cze 16, 2008 09:43, w całości zmieniany 1 raz
Ja też kocham teatr.. Właściwie życie to teatr.. każdy gra różne role.. czasami ktoś podszywa sie pod drugiego.. ja wole byc sobą..
Ale uwielbiam chodzić do teatru ^^ Kultura w pełni ;]
_________________ Nic nie dzieje się przypadkiem, wszystko jest zawsze z jakiegoś powodu
Bardzo lubię teatr. Czasami chodzę na różne spektakle, jednak bardziej przyciąga mnie sama gra na scenie. Co prawda moją pierwszą pasją jest kino, jednak trzeba pamiętać, że od teatru się wszystko zaczęło. Pzdr.
_________________ " a to wszystko przecież miało trwać najwyżej pięć lat, a może mniej.."