_________________ Przeszłość niech na zawsze zostanie przeszłością, bez tego nie zmierzysz się z teraźniejszością (...) każdy się czegoś boi, każdy bywa niepewny, nikt nie jest doskonały,każdy popełnia błędy.
Tak samo jak inne stworzenia. No moze nie identycznie, bo nie możemy porównywać spojrzenia na świat pająka i psa. Zresztą temat nieco bezsensowny, bo z takim czymś powstaną nowe ambitne tematy, czy koty myślą, czy świanka morska m,a uczucia.
No ale daje ci czas na małą korektę tematu, na razie jest on dosyć płytki.
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1646 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 18:21
Stanis napisał/a:
Czy psy myślą??
Zalezy co rozumiesz przez słowo 'myślec' Psy mózg mają, ale czy myślą? Chyba nie, bo czemu się nie rozwijają? Rzadzą nimi instynkty i przyzwyczajenia o czym już dawno temu pisał Pawłow i inni sowieccy towarzysze
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
myślą na pewno , jestem wstanie nawet zaryzykować stwierdzenie że czują, tylko nie okazują tego tak jak ludzie.
Konrad napisał/a:
Chyba nie, bo czemu się nie rozwijają?
moze dlatego że ich budowa nie jest tak sprzyjająca jak nasza ( kciuk, prosta postawa itp itd )
wg mnie ludziom w rozwoju pomogła umiejętność manipulacji przedmiotami ( dzięki paluszkom )
a tak w ogóle to nie możesz ocenić czy się rozwijają czy nie ( jeśli chodzi o gatunek ) bo za mało na tym świecie żyjesz.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 20:06
uncle-fucker napisał/a:
Konrad napisał/a:
Chyba nie, bo czemu się nie rozwijają?
moze dlatego że ich budowa nie jest tak sprzyjająca jak nasza ( kciuk, prosta postawa itp itd )
wg mnie ludziom w rozwoju pomogła umiejętność manipulacji przedmiotami ( dzięki paluszkom )
a tak w ogóle to nie możesz ocenić czy się rozwijają czy nie ( jeśli chodzi o gatunek ) bo za mało na tym świecie żyjesz.
Rozwijają się tak samo, jak ludzie, nic w przyrodzie nie stoi w miejscu, przyjmując Twoją teorię ewolucji, pośrednio mamy wręcz z nimi wspólne korzenie.
Ostatnio zmieniony przez Mnich Pią Maj 16, 2008 21:47, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 20:17
oj są mądre te psinki:) mój pies kiedy jest mi smutno wyczuwa to i się strasznie klei:) gdyby nie miały mózgu nie uczyłyby się komend typu aport.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomógł: 10 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 748 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 09:32
Stanis napisał/a:
Czy psy myślą??
Aleś pytanie walnął
LadyInsane napisał/a:
Czy bzyknac suke z bloku naprzeciwko czy lepiej bezdomnego Azorka.
BUAHAHAHAHA
Psy myślą, tylko trochę inaczej.
Tak jakby swoimi kategoriami, człowiek ma inne życie a pies inne.
Ludzie myślą niemalże o wszystkim, psy mają nieco mniejszy zakres
Ale też przecież czują, może nie tak jak ludzie ale mają jakieś swoje uczucia.