W Kampinoskim fajna jest wieś Granica- ścieżka ekologiczna, muzeum Kampinoskiego PN, cmentarz wojenny, aleja 2 tysiąclecia (chyba ;p) na której sa posadzone przez różne (w tym i słynne) osoby drzewa. Nie można również przeoczyć kościoła w Kampinosie (tak, tak to jest wieś). Barokowy drewniany kościół, a fasadę ma jakby był murowany.
Świętokrzyski cały jest the best. Piękne krajobrazy gór niskich, gołoborza itd. Mój ulubiony
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 20:16
w Gór Stołowych i w Tatrzańskim. w tym pierwszym to nie wiem, byłam z wycieczką. a w tym drugim to dużo:) zależy od stopnia zaawansowania są różne szlaki:) dla początkujących dolinki, stawy, jaskinie Nosal, Sarnia Skała... następnie Giewont, Kasprowy Wierch... i tak po kolei aż przejdziecie całe Tatry:) Ogólnie przecudowne widoki, klimat i odczucia po przebyciu szlaku:) co tu duzo mówić, mój ulubiony:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 6 razy Wiek: 16 Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 247
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 14:44
Tatrzański
Słowiński
Bieszczadzki
Zdecydowanie polecam Tatrzański Park Narodowy.
Widoki są cudowne. Do tego świeżutkie i czyste powietrze..mm.. można dobrze się odprężyć i w ogóle;) Jestem tam co roku na wakacjach i sądzę że jeśli zdrówko pozwoli to jeszcze długo tam będę jeździć. Najlepszym miejscem sądzę że jest tam Dolina Pięciu Stawów Polskich.
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 09:50
Byłam w Ojcowskim, Babiogórskim i Słowińskim. Najmniej mi się podobało w naszym najmniejszym Parku Narodowym,czyli Ojcowskim. W Babiogórskim zdobywasz szczyt-to jest fajne Słowiński ma wspaniałą sciezkę dla turystów, można nawet rowerem przejechać
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.