_________________ °ღ♥¸¸.• °ღ♥¸¸.• °ღ♥¸¸.• °ღ♥¸¸.•°
"Chwile szczęścia którymi się cieszymy, przychodzą niespodziewanie.
To nie my je chwytamy, ale one nas chwytają"
Zenon Antoni. Jest jedynym kotem, który zaskarbił sobie moje względy ( z natury za kotami nie przepadam). Dwumiesięczny rozbrykany rudzielec. Facet, który dzielnie znosi wszelkie zastrzyki, których ostatnio musiał przyjąć sporo, kulturalny, znający zastosowanie kuwety, cwany, z pazurkami porażająco ostrymi.
Uwielbia bawić się moimi włosami, siedzieć mi na kolanach i rzucać się na moje dyndające kolczyki, czepiać się mojej nogi i wdrapywać na ramię.
Łazi za mną krok w krok, plącze się między nogami, jakby bojąc się, że sobie pójdę i go zostawię. Kiedy wychodzę z pokoju, siedzi pod drzwiami i czeka, wracam za 2 godziny - a on wciąż siedzi i czuwa. Dopiero kiedy mnie widzi, rozluźnia się i broi.
Lubi gryźć świece, od których muszę go stale odganiać, zjadać liście trujących kwiatów, siłować się z Ambożym (to taki miś, z którym sypiam, kiedy w pobliżu nie ma żadnego faceta do zgwałcenia).
Nie lubi rutinoscorbinu i wszystkich ludzi, prócz mnie. Nie przepada zwłaszcza za moim bratem, który nazywa go zdzirą i karmi kiełbasą. Całe szczęście, że brat odwiedza nas rzadko.
Zenon to dobry chłopak. Nie rozrzuca skarpetek i nie robi awantur. Mam już dla niego panienkę (Pyśka ma na imię), która w przyszłości będzie miała szczęście zostać jego żoną.
_________________ Słowem do krwi - jak tasakiem w głowę!
O, słowa! Słowa ostre i złote!
Słowa prężne i drapieżne,
Jak lwy! Jak lwy!
Ja miałem 8 lat świnkę morską, ale mi zdechła rok temu
_________________ Carpe Diem!
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"