Gdy mam taką potrzebę, to idę, ale nigdy na Msze. A sam budynek jest na tyle potrzebny, że to jedno z niewielu miejsc, gdzie panuje cisza i można usłyszeć własne myśli.
_________________ ::Nie masz po co żyć? Żyj na złość innym!::
Ja chodzę, bo czuję potrzebę duchową i tyle.
Rodzice - hm, jakbym nie chciała to bym nie chodziła, choć sami chodzą, bo po prostu są praktykujący.
Dla mnie po prostu wiara wymaga praktykowania - i to jest główny powód mojego chodzenai do Kościoła.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 18:09
zbyszek96 napisał/a:
hodzicie do kościółka jak tak to po co???
Nie chodzę za często. Nie czuję takiej potrzeby, Nie widzę sensu chodzenia tam, tylko po to,. żeby myśleć o byle czym, o tym co muszę zrobić i tylko czekać na koniec mszy. Idę wtedy, gdy zdaję sobie sprawę, że dawno już nie byłam. No i oczywiście we wszystkie święta jestem.
Rodzice nie maja na mnie wpływu, kiedyś próbowali mnie przekonywać, teraz już dali sobie spokój.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 19:15
Dakar napisał/a:
Mała_Pe napisał/a:
Dla mnie po prostu wiara wymaga praktykowania - i to jest główny powód mojego chodzenai do Kościoła.
Chyba nie wiesz co to znaczy "wiara".
Dokładnie. Wiara to nie tylko praktykowanie, chodzenie do Kościoła i modlitwa 2 razy dziennie.
Owszem, chodzę do Kościoła. Czasami zdarza się, że robie to po prostu z przyzwyczajenia, wstaję rano i idę, często też z potrzeby serca. Zresztą lubię Kościół jako miejsce, gdzie jak wspominał Kermit jest cisza i można pomyśleć. I większość moich pomysłów, przemyśleń, marzeń rodziło się właśnie w Kościele.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...