Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 03 Lis 2007 Posty: 356 Skąd: kraków
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 21:14
ja chodziłam czesto prawie w nim mieszkalam byłam 3 lata w oazie wiec bywałam w kosciele 4 razy w tygodniu- msze, jutrznie, schola itd. ale to przeszłosc- bo to w pewnym momencie zaczeło przypominac" sekte" nie chodze do kosciola od ponad 3 lat- ale wierze w Boga
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 22:24
a czy to dziwne, jeśli jest się katolikiem? Chodzę i sie tego nie wstydzę i nie wypisuję, że chodze bo muszę, Nikt nikogo nie zmusza do bierzmowania, można sobie przed ślubem zrobić kurs przyspieszony;/.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 13:35
Dla mnie też poniekąd chodzenie do kościoła jest czymś idącym w parze z wiarą. Gdy sie nie chodzi do świątyni, nie można przyjmować sakramentów np. w domu.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 23 Gru 2007 Posty: 139 Skąd: z kartonu ^
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 16:43
zbyszek96 napisał/a:
Dakar napisał/a:
Mała_Pe napisał/a:
Dla mnie po prostu wiara wymaga praktykowania - i to jest główny powód mojego chodzenai do Kościoła.
Chyba nie wiesz co to znaczy "wiara".
I ja popieram.
ZGADZAM SIE
_________________ Chcę być nicością, jestem nicością. Nie można mnie dotknąć, nie można mnie zranić. Nie mam uczuć, nie ulegam emocjom. Mogę wzbić się jak ptak, mogę marzyć, ale nie czuję. Nie mam ambicji, aspiracji, ani perspektyw, jestem zamknięta na wszystko.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 17:01
Monique napisał/a:
Gdy sie nie chodzi do świątyni, nie można przyjmować sakramentów np. w domu.
Nie można przyjmować sakramentów w domu? Monika, coś Ci się chyba pomieszało. Jeśli człowiek nie chodzi do Kościoła, z przyczyn choćby zdrowotnych, to ma możliwość przecież wyspowiadania się, czy przyjęcia Komunii w domu.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...