Pomogła: 2 razy Wiek: 15 Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 175 Skąd: Orneta ;))
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 13:01
Eee tam... u mnie jest taki zawalisty ksiądz że szok... wszystko na looz i w ogóle... ma komórke ale to chyba jak każdy... (przynajmniej u mnie w parafii) gg też chociaż nie mam jego nr xD maila napewno a czy strone to nie wiem... wiem że uczy w gimnazjum i tam prowadzi ich stronke.. wogle.. cały czas organizuje w mieście jakieś występy różnych zespołów takich chyba normalny jest... jak każdy człowiek Pzdr.
_________________ nIe oDnAjDzIe wIeCeJ nAs tA sAmA cHwIlA...a cZaSeM bY mOgLa=(
pozdra dla Oska :]
madafaka. co Cię nakłoniło do napisania mojego nicku pod swoim podpisem
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 15:12
Miśka napisał/a:
Mi się juz nie chce chodzić do kościoła na spowiedź
leń;p
Miśka napisał/a:
No Moniko xD Ty wiesz najlepiej że tacy księża są i myślę że Plewka nie jest wyjątkiem Z jednej strony mówimy o konserwatywnym Kościele a z drugiej mamy świadomość że kościół się zmienia i idzie z duchem czasu.
Dobrze Miśka, takich księży jak o.Maciek jest mnóstwo, może i dobrze. Ułatwia to życie oazowiczom na przykład. ale spowiedź przez internet? nie... to przegięcie, uważam że msze przez media już są przegięciem.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 11 razy Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 1092 Skąd: Pojezierze Wlkp
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:10
Widze , ze u Was sa tacy ksieza .
Ten z mojej parafii , strasznie konserwatywny .
Komorka ? E mail ? Nic z tych rzeczy .
Swoja droga w Faktach cos ostatnio mowili o mszy przez komorke .
Nasz ksiadz nie pozostawil na tym pomysle suchej nitki.
Moze gdyby poszedł z duchem czasu miałby lepszy kontakt z młodzieżą.
Ale za to w moejej szkole jest swietny ksiadz (niestety nie mam z nim lekcji ) .
Wlasnie przez ta 'nowoczesnosc' wyrobil sobie niezły szacunek u mlodziezy
_________________ 'Jeżeli myślisz , że jesteś zbyt mały by coś zmienić , spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem'
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:40
Monique napisał/a:
uważam że msze przez media już są przegięciem.
a ja nie.
jeśli człowiek jest chory, starszy, to niech ma chociaż możliwość obejrzenia mszy w TV.
Sam ksiądz twierdzi,że jeśli człowiek nie może przyjść na msze,a obejrzy ja w TV to nie ma mowy o grzechu.
Oczywiście nie mowie tu o takim czymś "nie chce mi sie obejrzę w TV - to to samo"
spowiedź przez komputer?
Nie, nie.
Napisac na gg jest o wiele łatwiej niz iść i powiedzieć. Nie, to nie to samo. nie dajmy z siebie zrobić cyborgów.
Ksiadz , ktory ma gg?
a co , to nie jest juz człowiek ?;p
Czy to grzech ?;p
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:54
Aguś napisał/a:
a ja nie.
jeśli człowiek jest chory, starszy, to niech ma chociaż możliwość obejrzenia mszy w TV.
w sumie z tym sie zgodzę, ale jest wielu ludzi, którzy nie widzą różnicy między mszą na "żywo" a przez media i wolą zostać w domu i oglądać ją przez telewizję, obierając ziemniaki na niedzielny obiad, nakręcając włosy itp.
A.Camus
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 18:57
Monique , tak,ale o tym juz pisałam tam wyżej.
To juz sprawa ich własnego sumienia.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 21:38
w sumie... masz rację, za bardzo sie przejmuję 'sumieniem' innych. a tak do tematu co sądzicie o 'mediach Rydzyka'? kardynał Polski sam jasno powiedział, ze to nie są katolickie media;/ Czy wg was religia w mediach w takiej postaci, jakie nam daje o.Tadeusz są dobre?
A.Camus