Świat nie jest czarno biały. W większości jest szary i pomieszany, tak jak ludzie, którzy go zamieszkują. Więc najważniejszą rzeczą, na jakiej musisz się skoncentrować jesteś ty sam. Nie na swoich pragnieniach, ale własnej osobowości i sumieniu. Musisz żyć tak, aby być w spokoju z samym sobą.
Cytat:
Mam na myśli wszystko, co jest w tobie: twoje uczucia, wiedzę, mądrość, wartości, decyzje, to, kim jesteś. To jest ważniejsze niż takie rzeczy jak dom czy kochający ludzie.
Egoizm?? Myśl o sobie olej innych?
Cytat:
Posiadanie sensu życia przez człowieka jest koniecznym warunkiem rozwoju i samorealizacji.
Co wy sądzicie na temat sensu życia? Jakie macie zdanie?
To jest ważniejsze niż takie rzeczy jak dom czy kochający ludzie.
fakt, jest w tym sporo egoizmu .
ja się tym kierować nie będę :p
_________________ To już Koniec. <br>
zabiliśmy w sobie wszystko..
Carla [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 08:06
Danielek napisał/a:
Egoizm?? Myśl o sobie olej innych?
Nie, zle to zinterepretowales.
Przeczytaj zacytowane fragmenty jeszcze kilka razy.
Aby czlowiek kiedykolwiek docenil kogos kogo kocha, swoj dom i rodzine musi do tego dojrzec, ale SAM... Tu nie pomoze ani Mamusia ani Tatus..
Nie czytałam tych cytatów...
Cytaty na pewno pomogą w postrzeganiu świata, ale to my sami musimy sobie obrać cel i do niego zmierzać- a na końcu ukaże się nam ten sens istnienia.
Chociaż... Sens istnienia pytacie? No to odpowiedzcie sobie na to pytanie, które często sobie zadaje: Co byście woleli, żyć czy nie żyć?
Chyba proste pytanie.
Jesli żyć- oto ten sens. Po prostu sens życia to żyć.
_________________ " Możesz iść szybciej niż nie jeden chciałby biec.."