Van_ po pierwsze-nie ma żadnego "na pewno".Nic nie jest pewne.To,że są inne światy może być pewne tylko dla Ciebie,bo np. wierzysz w to.Ale dla mnie w tym wypadku nie ma czegoś takiego jak pewność.Poza tym nie chodzi mi o to,że powstaliśmy z nasiona,tylko o to,że może idziemy tam,skad przyszliśmy,czyli tam gdzie byliśmy przed powstaniem nasienia...Przed tzw. stworzeniem nas w takiej formie.A co do poziomów nieba,to z tego co pamiętam,tak było w azteckiej religii ;>
Omg błagam cię wyjasnij mi jak po smierci zamieniasz się znow w nasienie ?
Cytat:
a ja sobie myśle że bedziemy to wszystko przeżywać jeszcze raz ....odpoczątku . Tak jak by ktoś przewinął film i zaczoł oglądac od początku .
Dżizys krajst...Van_ pisze Ci to już drugi raz,a ty nadal mnie nie rozumiesz...Przeczytaj sobie jeszcze raz mój poprzedni post.Tam pisze,że być może wrócimy tam skąd przyszliśmy PRZED naszym powstaniem(i tu dopiero pojawia się słowo:nasienie) w takiej,a nie innej formie.A nie tak jak zrozumiałeś ;/
Akurat był kiedys w TV facet który niby był w niebie, on był niewierzącym i mówił że miał dostęp do tylko jednego poziomu czy jakoś tak
Widocznie przeżył śmierć kliniczną. I on wcale nie był w niebie tylko na takim przejściu które jest dla żywych niezdefiniowalne. Pewnie jeszcze mówił że stał nad jakąś przepaścią i wszystko wokół niego było nie do opisania slowami. Kolo na religii nam o tym opowiadał.
Hmm.. nie ma czegos takiego jak niebo, piekło jak wyobrażacie sobie np. piekło .. wieczna męczarnia w piekle ? czy jakis człowiek jest tego godzien ja mysle że nie .
Van skad mozesz wiedziec ze nie ma piekla i nieba ze jest nicosc mozliwe ze po smierci jest nowe zycie mozesz np.byc jakims malym gownem.