Jak w temacie jak myslicie co was czeka po smierci Niebo piekło czy NICOSC dla mnie smierc to jest koniec czujemy to co czylismy przed urodzeniem sie czyli NIC .
Śmierć,niby się jej nie boje,rozmawiając o niej...Ale jak przychodzi jakaś choroba,czy coś w tym stylu,to strasznie sie boje.Ja wierze,że istnieje lepszy świat niż ten.Mój przyjaciel zawsze się pociesza tymi słowami,i ja też,dzięki Niemu,bo On mi je pokazał:
Fredek leży ciężko chory. W odwiedziny przychodzi kolega Hipek i zastaje żonę załamaną, zalaną łzami. - Ach panie Hipolicie, Fredek leży w agonii, doktorzy nie robią żadnej nadziei. -Czy bardzo cierpi? -Fizycznie nie, ale moralnie cierpi jak skazaniec. Wie, że jest ciężko chory i boi się panicznie śmierci. Pan mógłby podnieść go nieco na duchu. -Dobrze, spróbuję. Hipek otwiera drzwi do pokoju chorego i tubalnie woła: - Serwus, Fredek! Umrzemy sobie, co?
_________________ Są chwile,które w pamięci zostają i choć czas mija to one nie mijają...
Na zawsze w moim sercu [*][*][*]
[*]Radzio i Babcia[*]
Hmm.. nie ma czegos takiego jak niebo, piekło jak wyobrażacie sobie np. piekło .. wieczna męczarnia w piekle ? czy jakis człowiek jest tego godzien ja mysle że nie .
Teorii jest tysiące...Piekło,niebo,nicość,reinkarnacja,inne światy,itd... Wyborażeń jest bardzo wiele.A może coś,czego nie jesteśmy w stanie zrozumieć i dlatego przedstawiamy to sobie w płaskich formach takich jak niebo,piekło,itp.? Dla mnie jest to troche absurdalne.Van_ piszesz,że po smierci będzie pewnie to,co czuliśmy przed urodzeniem czyli nic. Ale czy na pewno przed urodzeniem nie czuliśmy nic? Może po śmierci wracamy tam,skąd przyszliśmy? Może życie jest idealną mandalą,która zamyka się jak koło? Tyle pytań bez odpowiedzi. Może dowiemy się po śmierci...A moze nie. Ehh... ;>
Ja myśle że jest niebo, ale są różne poziomy. Np. że naprzykład jak człowiek był dobry to ma wstęp na wsyzteki poziomy itd. no albo reinkarnacja
Poziomy ? ^^ człowieku za dużo gier ^^
Jula.,
Cytat:
Teorii jest tysiące...Piekło,niebo,nicość,reinkarnacja,inne światy,itd... Wyborażeń jest bardzo wiele.A może coś,czego nie jesteśmy w stanie zrozumieć i dlatego przedstawiamy to sobie w płaskich formach takich jak niebo,piekło,itp.?
Na pewno są inne światy .. reinkarnacja ..jak by była i pobudzili by cię do życia to byś i tak nic nie pamiętała
Jula.,
Cytat:
Ale czy na pewno przed urodzeniem nie czuliśmy nic? Może po śmierci wracamy tam,skąd przyszliśmy? Może życie jest idealną mandalą,która zamyka się jak koło? Tyle pytań bez odpowiedzi. Może dowiemy się po śmierci...A moze nie. Ehh... ;>
Ciekawe jak przewiesz powstalismy z nasiona (plemnikow) chyba po smierci nie zamieniasz się znów w niego .
Van_ po pierwsze-nie ma żadnego "na pewno".Nic nie jest pewne.To,że są inne światy może być pewne tylko dla Ciebie,bo np. wierzysz w to.Ale dla mnie w tym wypadku nie ma czegoś takiego jak pewność.Poza tym nie chodzi mi o to,że powstaliśmy z nasiona,tylko o to,że może idziemy tam,skad przyszliśmy,czyli tam gdzie byliśmy przed powstaniem nasienia...Przed tzw. stworzeniem nas w takiej formie.A co do poziomów nieba,to z tego co pamiętam,tak było w azteckiej religii ;>