Szymm, to mialo być śmieszne w ogóle zastanawiam sie czy tego posta nie usunąć
Szymm napisał/a:
Tak, lepiej jest żyć bez Boga, bo współżyć z kobietą dla przyjemności, co jest największą zbrodnią i nie muszę się bać że bezgranicznie kochający skaże mnie na wieczne cierpienie.
Lot of laught (czy jakoś tak sie to pisze)
Ekhm....może szefa zostawie teraz w spokoju tzn. Boga
Wiesz chyba, że facet i kobita są poto by mieć potomstwo.
Popatrzmy na psy czy koty itp. One się rozmnazają tylko na wiosnę i jesień.
My jako ludzie mamy popęd seksualny cały rok (daje do myślenia co nie?)
I teraz sie znowu będe powtarzał.....:/ muszę popracować na stylistyką moich wypracowań albo i nie
Zakładam ze Boga nie ma a naszą matką jest małpa. Bo od kogoś te narządy musimy mieć. Ewolucja (czy jak to sie pisze) i take tam pierdoły
Ale te narządy nie są nam poto dane aby się nimi bawić
Tylko poto by się rozmnażać a nie doznawać przyjemności.
Zakładam ze Bóg istnieje (tu juz mi sie nie chce wiecej pisać bo....)
Stworzył nas i dał nam narządy, wyróżnił od zwierząt...
Powiedział " Idźcie i rozmnażajcie się" Noto wzięli i rozmnazali sie... Teraz sobie bajke wymyslam....albo i nie...nie chce mi sie.
Tak więc nie powiedzial idźcie, kupcie sobie gumki albo tabletki i doznawajcie przyjemnosci bo od tego to macie.
Przecież Bóg nie zabrania nikomu współżyć(!) Jeśli jest się męzem i zoną
A nie kwalerem i ...i....i.....dziewczyną?? trazbylo by dać dziewicą no ale(...)
dam niewiastą bo to takie oryginalne
Wiesz chyba, że facet i kobita są po to by mieć potomstwo.
Nie tylko. Tylko po to, to są zwierzęta. Ludzie mają jeszcze uczucia i świadomość. Są też po to, żeby się kochać, żeby sobie pomagać, wspierać się itd.
BadDog napisał/a:
Tylko po to by się rozmnażać a nie doznawać przyjemności.
To dziwne, bo łechtaczka to jest narząd, który tylko i wyłącznie służy doznawaniu przyjemności. Więc skoro ludzie (i delfiny) odczuwają przyjemność z seksu, to dlaczego nie mają z niej korzystać?
BadDog napisał/a:
Tak więc nie powiedzial idźcie, kupcie sobie gumki albo tabletki i doznawajcie przyjemnosci bo od tego to macie.
Zakładam, że Bóg istnieje, mój własny Bóg - Zenek. On powiedział: idźcie i doznawajcie przyjemności z seksu. Więc doznaję.
Poza tym jest religia, która opiera się prawie tylko na seksie, ma bogów różnych, erotycznych. Który bóg ma rację?
Jeszcze jedno. Jak bóg katolicki nie chce abyśmy seks tylko dla przyjemności uprawiali, to po dał kobiecie łechtaczkę? Żeby ją wystawiać na próbę ?
[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 08:33 ]
BadDog napisał/a:
Przecież Bóg nie zabrania nikomu współżyć(!)
Oczywiście, że nie. Ale nigdy tylko dla przyjemności. Zawsze powodem seksu musi być rozmnażanie.
_________________ Im więcej człowiek wie o sobie w kontekście wielości doświadczeń tym większa jego szansa by nieoczekiwanie pewnego pięknego poranka moc zdać sobie sprawę z tego, kim on w istocie jest, czy raczej - Kim "on" w Istocie Jest.
To dziwne, bo łechtaczka to jest narząd, który tylko i wyłącznie służy doznawaniu przyjemności. Więc skoro ludzie (i delfiny) odczuwają przyjemność z seksu, to dlaczego nie mają z niej korzystać?
LOL normalne ze Ci sie znudzi jak ani jedna ani druga strona nie bedzie miala z tego przyjemności.
A czy jakiś Bóg powiedzial ze nie możesz doznwać przyjemności z ŻONĄ.??
Z tą przyjemnością to mnie moze troche nie rozumiesz bo chodzilo mi oto zeby nie biegać z co drugą dziewczyną do łóżka bo jest fajnie. Ożeń sie i działaj
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4754 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 17:01
Szymm napisał/a:
Nie obchodzi mnie jak to jest w wierze katolickiej.
to po co piszesz, że żyjąc w miłości z Bogiem, seks jest czymś złym?
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
LOL normalne ze Ci sie znudzi jak ani jedna ani druga strona nie bedzie miala z tego przyjemności.
Znudzi...
Sam napisałeś, że to ma służyć rozmnażaniu, a nie rozrywce.
BadDog napisał/a:
Z tą przyjemnością to mnie moze troche nie rozumiesz bo chodzilo mi oto zeby nie biegać z co drugą dziewczyną do łóżka bo jest fajnie.
A kto mówi żeby tak robić? Dla mnie to jest coś najgorszego co można zrobić.
Ale dlaczego nie mogę niby użyć prezerwatywy, gdy mam już trójkę dzieci, a chce się kochać z żoną?
Monique napisał/a:
to po co piszesz, że żyjąc w miłości z Bogiem, seks jest czymś złym?
Bo jest
[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 19:57 ]
BadDog napisał/a:
Ożeń sie i działaj
A czy jak się nie ożenię, a będę uprawiał seks z miłości to będzie oznaczało, że będę to robił z każdą dziewczyną tylko dlatego, że nie jestem żonaty?
_________________ Im więcej człowiek wie o sobie w kontekście wielości doświadczeń tym większa jego szansa by nieoczekiwanie pewnego pięknego poranka moc zdać sobie sprawę z tego, kim on w istocie jest, czy raczej - Kim "on" w Istocie Jest.
Właśnie Szymmmmmmmmmmmmmmmmmmm nie słyszałem aby Kosciół zabronił użyć prezerwatywy w czasie stosunku z Żoną
To jesteś bardzo niedoinformowany.
BadDog napisał/a:
Szymm napisał/a:
A czy jak się nie ożenię, a będę uprawiał seks z miłości to będzie oznaczało, że będę to robił z każdą dziewczyną tylko dlatego, że nie jestem żonaty?
Bez Boga nie ma miłości.
Bez komentarza..
Cytat:
Hahah nie dziwie sie Ci ze jesteś ateistą!!! Ty nie masz pojęcia o wierze!
Może. W sumie, to jak 98% ludzi na tym forum. Ale to już nie nasza i nie ich wina.
A jest tak? Serio? Słyszales gdzies o tym albo czytales jakiegos arta w necie?
Chetnie poczytam jesli wstawisz tu jakiegos linka itp.
Człowieku interesujesz się wiadomościami ze świata? Piszesz na ten temat, bronisz kościoła, a nawet nie znasz jego postawy. Przecież każdy wie, że antykoncepcja jest zakazana przez kościół, nawet JP2 o tym mówił, każdy. Nie żadne artykuły, tylko każdy ksiądz Ci o tym powie.
wiesz ja mam 3 z reli nie wierze i także to wiem że antykoncepcja jest grzechem ciężkim i należy się ztego spowiadać. cytuje mojego księdza wikarego "Nie trzeba używać gumek, pigułek i innych szatańskich rzeczy wystarczy umieć (kurczę teraz nie pamiętam jak to sie nazywa ale chodzi mi o to że kobieta ma cykl miesiączkowy i w tym cyklu jest kilka dni że jest mniejszy o wiele mniejszy % że zajdzie w ciąże)" No żeś trochę wtopił z tymBadDog, U nas na wsi jest małżeństwo co ma 18 dzieci czy ile tam a dalej robią to ich księża skarcili za to że nie umieją popędu pochamować ( ) a po czym dodał że podziwia za to że nie używają środków antykoncepcji
według mnie daremne jest to że nie można np. te dzieci z tego małżeństwa (patrz up) nie mają powoli co jeść a rodzice dalej i dalej jak zwierzęta a środków używać nie można
(kurczę teraz nie pamiętam jak to sie nazywa ale chodzi mi o to że kobieta ma cykl miesiączkowy i w tym cyklu jest kilka dni że jest mniejszy o wiele mniejszy % że zajdzie w ciąże
kalendarzyk małżeński