Ja przez klasyka straciłem sporo czasu dlatego jakoś się nie mogę do niego przekonać
A ja myślę, że jak się pocierpi trochę to i potem będzie się miało miększy szacunek do samej gry i do każdego kto zaczyna swoją przygodę z gitarą
A co myślicie o tym, żeby struny z klasyka dać do akustyka...?
_________________ "Uczesane przez wiatry
Gołe szczyty Połonin
Proszą byś po nich poszedł
Biesom, Czadom się skłonił
Z twarzą mokrą od deszczu
Przeziębnięty, zmęczony
Od złych rzeczy na dole
Jesteś mgłą oddzielony"
Nauczyć to nauczy.Ale miłe ot nie będzie i nie widzę sensu
komplikowania życia
Istnieją też ludzie (np. ja), którzy opanowali grę kostką lepiej niż palcami. Na kostce zasuwam po strunach tak... ze 3 razy szybciej. Bo od początku uczyłem się grać kostką.
_________________ Mówią Ci ciągle: "ustąp głupszemu" i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda.
Na początek najlepszy akustyk, jak sie na nim nauczysz, opuszki palców zrobią się grubsze, bedziesz spoko wypierdzielał na innych gitarach. Ja teraz gram na elektryku już około 1,5 roku x) uwielbiam to...
_________________ The kids of tomorrow don't need today
When they live in the sins of yesterday.
Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1851 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 15:20
Cytat:
Istnieją też ludzie (np. ja), którzy opanowali grę kostką lepiej niż palcami. Na kostce zasuwam po strunach tak... ze 3 razy szybciej. Bo od początku uczyłem się grać kostką.
Tyle że ja gram na elektryku. Chociaż od niedawna gram też kciukiem... A czy granie kostką nie wygląda profesjonalnie? Spójrz, jak gra Eric Johnson, to pogadamy. Tak dla wiadomości - on gra kostką.
PS. Nie żebym wymiatał, tak jak on, bo gram dopiero 7 lat, ale z kostką już naprawdę umiem czynić cuda...
_________________ Mówią Ci ciągle: "ustąp głupszemu" i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda.
Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1851 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 18:08
Cytat:
Tyle że ja gram na elektryku. Chociaż od niedawna gram też kciukiem... A czy granie kostką nie wygląda profesjonalnie? Spójrz, jak gra Eric Johnson, to pogadamy. Tak dla wiadomości - on gra kostką.
PS. Nie żebym wymiatał, tak jak on, bo gram dopiero 7 lat, ale z kostką już naprawdę umiem czynić cuda...
Niż palcami? Ekhem, jesteś samoukiem? Nie mam pojęcia, jak grasz, ale jeżeli jeszcze tego nie wiesz (chociaż wątpię), to grając solówki na klasycznej używam czterech palców:
Najgrubszego - kciuka do pierwszych trzech strun (E, A, D), palca wskazującego do struny "G", środkowego do "H", a serdecznego do "e1". Naprawdę łatwiej wtedy trafiać w struny, niż kostką.
[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 13:28 ]
Tomqq napisał/a:
Vatterbee, jeżeli zagrasz mi kompletny Canon Rock, to Ci uwierze, że z kostką czynisz cuda x)
Z chęcią. Dawno nie grałem nic trudnego. Podaj mi link do tabulatury.
_________________ "Uczesane przez wiatry
Gołe szczyty Połonin
Proszą byś po nich poszedł
Biesom, Czadom się skłonił
Z twarzą mokrą od deszczu
Przeziębnięty, zmęczony
Od złych rzeczy na dole
Jesteś mgłą oddzielony"