zrzeszamy tych, dla których bluźnienie nie wchodzi w grę, oraz tych którzy z całych sił próbują, i udaje im się nie bluźnić Moja stara natura wymyka się tylko w skrajnych przypadkach kiedy tracę kontrolę nad sobą (mr.radzio wie o co chodzi ) a tak to tylko "kurczę" lub "cholera"
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
To ja się zapisuję z dwóch powodów;
nie lubie jak bluźnią;
czasem sama powstrzymuje się ze wszystkich sił (bo tak między nami Szeche czasem mocno zazemści a potem przeprasza wszystkich w pobliżu)
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Bez przeklinania się nie obejdę taki już jestem :] .
W Polsce jest najwięcej wulgaryzmu i cieszmy się z tego w czymś dominujemy a wy chcecie to popsuć klnijcie ile wlezie bo to my Polacy ! i huh .
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 872 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 08:01
Ja sie zapisuje, nigdy nie klnęłam i nie klnę
No dobra moze raz w zyciu powiedzilam coś "mocniejszego" xD
A jak powiem "Cholera" albo "kurde" to kumpele sie ze mnie brechtaja xD
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 11:07
zapisuję sie! nie lubię przeklinania< rani piękny polski język> i sama za dużo nie używam takich zwrotów:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
I ja się przyłączę ^^ Przekleństw ciężkich używam rzadko... Jak się naaaaprawdę wkurzę Co jakiś czas cholerą rzucę, czy kurdą ;P Za to irytują mnie ludzie, którzy zdania w spokoju nie mogą powiedzieć, przekleństwa nie używając. Uzależnienie?
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1197 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 09:06
Ja się zapisuję, bo nienawidzę jak ktoś przeklina często i bez powodu. Sama tego unikam, a tych bardzo brzydkich słów używam tylko wtedy jak jestem bardzo zdenerwowana albo bardzo szczęśliwa.
Ja oduczyłam się przeklinac i robię to tylko jak się bardzo, bardzo zdenerwuję (np.teraz). A poza tym to ja jestem spokojny, kulturalny człowiek więc się zapisuję
(Jakby zaraz przylazła tu Monique i mówiła coś na temat moje niebluzgania to jej nie słuchajcie)
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 20:22
Miśka napisał/a:
(Jakby zaraz przylazła tu Monique i mówiła coś na temat moje niebluzgania to jej nie słuchajcie)
niebluzganie? chyba jego brak;p;p niebluzgania oczywiście;p
naprawdę, dla mnie jest to czysto niekulturalne, niedojrzałe, jak ktoś przeklina.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 12 Wrz 2007 Posty: 1038 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 18:39
Monique napisał/a:
niedojrzałe, jak ktoś przeklina.
U mnie w pracy taki dziadek wiecznie klnie, zreszta u mnie w pokoju kazdy przeklina, jedynie Robert jakos tak sporadycznie. Tutaj jest to czyms normalnym.
Ja przeklinam jak sie wkurze, lub jak chce cos podkreslic. Ale nie lubie jak ktos uzywa tego zamiast przecinka.
Zapisuje się pod warunkiem, że to będzie obowiązywać tylko na tym forum xD
_________________ HIP HOP demoralizuje młodzież? To bzdura!
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem