ja miałem dobrego przyjaciela, od najmłodszych klas... tylko że w piątej zaczął się kumplować z jakimś głupolem, chamem, cudem przechodzil do następnych klas... raz mój kumpel posadził go na moim miejscu przy nim, do tej pory siedziałem z moim przyjacielem w jednej ławce... a ten posadził tamtego chama... zacząłem się słusznie wykłucać o moje miejsce... w końcu zaczęliśmy być wrogami, nienawidziliśmy się... w szóstej klasie już go nie było, przeprowadził się... a kiedyś był takim fajnym kumplem...
takie przyjaźnie wieloosobowe jeżeli są prawdziwe to są dobre, jednak gdy ktoś coś knuje, próbuje skłucić... Na szczęście moja potrójna przyjaźń jest szczera
moja przyjaźń wieloosobowa jest OK bo jest tzw prawdziwa... ale kiedyś miałam taka sytuacje wieloosobowej przyjaźni to byłam podzielona na 2
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 16:21
Dżocha ) napisał/a:
ale kiedyś miałam taka sytuacje wieloosobowej przyjaźni to byłam podzielona na 2
czasami tak bywa ale u nas to góra jeden dzień;D
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
jesli chodzi ci o olszewskiego to był fajny kolo a przeprowadził sie z przymusu nie z własnej woli..
nie powiedziałem że sie przeprowadził przeze mnie, tylko w ogóle...
właśnie możnaby mnie źle zrozumieć, nie dokończyłem myśli. szkoda, że wyprowadził sie i już sie nie pogodzimy prawdopodobnie nigdy. a naprawde bym chciał sie z nim pogodzić. no ale cóż...
Jeśli mam być szczera- to wydaje się mi, że Twoja przyjaciółka chce się Ciebie pozbyć
Może jest to spowodowane tamtą trzecią przyjaciółką ?? To znaczy chodzi mi o to, że ta trzecia chcę Twoją przyjaciółke mieć tylko dla siebie
Porozmawiaj ze swoją przyjaciółką szczerze i poważnie. Powiedz, że martwisz się o Wasza przyjaźń, bo Ci na niej zależy. Nie daj się pozbyć byle czym tylko doprowadź tę rozmowe do końca
Powodzenia
_________________ ~~ KoChAj i SzAlEj- NiE MyŚl co DalEj ~~
~~ CaŁuJ i GrZeSz- MiŁoŚcIą SiĘ CieSz ~~
Nie Szukaj Kogoś Z Kim Możesz Być
Lecz Kogoś Bez Kogo Nie Możesz Żyć ...
Czy to aby na pewno Twoja najlepsza przyjaciółka, jeżeli traktuje Cię jak powietrze?
Posłużę się tu starym przysłowiem łacińskim:
"Amicus certus in re incerta cernitur" (Pewnego przyjaciela poznaje się w niepewnej sytuacji).
Ja poznałem swojego najlepszego przyjaciela, jak miałem "lekką" depresję, próbowałem się zabić i w ogóle. I ten właśnie wtedy jeszcze kolega, przychodził do mnie i jakoś mi się udało wyzwolić z tych "złych dni". Teraz jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi, mimo że nie widujemy się codziennie (nawet nie rozmawiamy codziennie) i jakoś to leci:)
Co mam robic??!! Nie chce stracic najlepszej przyjaciolki. ;(
SIEMKA DZIEWCZYNKI JESTEM NOWA.
KASIEK NO JUŻ SĄ TAKIE PRZYJACIÓŁKI NIE ZMIENISZ ICH JA TEŻ MAM PRZYJACIÓŁKE KTÓRA ROBI TO SAMO CO TWOJA, ACH WIEC JA JĄ ZACZEŁAM OLEWAĆ JĄ I ROBIŁAM TO SAMO CO ONA WIEC PO CZASIE SIE SKAPNEŁA ZE NIE MAM JEDNEJ PRAWDZIWEJ PRZYJACIÓŁKI TYLKO AŻ 4.A WIEC NIE ZWRACAJ NA TO UWAGI MOZE TO TRUDNE ALE RADZE CI TO ZROBIĆ ALE TEZ TO ZALEŻY OD HARAKTERU TWOJEJ PRZYJACIÓŁKI.JEŚLI NIE CHCESZ TEGO ROBIĆ TO USIĄDZ Z NIĄ I POGADAJ JA JUŻ NIE RAZ POWIEDZIAŁAM PRZYJACIÓŁCE MOJEJ NIE SAMOWITE RZECZY A POTEM SIE PRZEZ TYDZIEŃ DO MNIE NIE ODZYWAŁA ALE WIDZIAŁA ZE JA JESTEM WESOŁA ITD. WIEC MNIE PRZEPROSIŁA
[ Dodano: Sob Kwi 14, 2007 12:57 ]
Dziewczynki dlaczego nie piszecie ??:):):):)
Ja należę do paczki,w której jest nas 3.I dobrze się dogadujemy!!Teraz już wiem,że jeśli się chce,to wszystko się może!!!Zachęcam was również abyście wytrwale dążyli do celu!!!Jeśli się jest cierpliwym to wszystko się uda!Powodzenia!
marysia np. jeśli do mnie i mojej przyjaciółki dojdzie jakaś 3 osoba(przyjaciółka)to wtedy ta trzecia osoba lubi bardziej mnie lub moją przyajciółke wiec ja nie moge sie z dwoma dziewczynami przyajźnić ponieważ jestem zanerwowa i pyskata
[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 12:38 ]
Elo dziewczęta dlaczego wy nie piszecie z nudów mozna tu paść chyba założe nowy temat:):):)
[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 13:07 ]
gdzie wy jesteście widze ze nikt nie założy takieo tematu abyśmy se mogły pogadać no dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!
LOL.. wracają stare dobre czasy, kiedy byłem na koloniach i kiedy dziewczyny pożyczały nam bravo i godzinami się śmialiśmy. Ahh jakbym czytał redakcje bravo... Wy to macie problemy
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 12:36
Czesc to nie jest do tematu ale mojej kuzynki dziecko jest w konkursie dla niemowlat wiec prosze was o jeden głos dziennie na tej stronce http://ufoto.pl/konkurs/i...to&foto_id=1510 Z GÓRY DZIEKI
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 13:26
Pogadaj z nią, jeśli to twoja przyjaciółka to szczerze z nią pogadaj i spróbuj wyjaśnić wszystko
Albo może otwórz jej oczy i spędzaj z nią mniej czasu może skapnie się ze może Cię stracić może to pomoże a jeśli nie to ja nie widzę sensu, bo to wtedy przyjaźń na pewno nie jest
That life has brought me here, where I am"