Mam przyjaciolke. Przyjaznimy sie od dziecka. Mamy kolezanke, ktora moja przyjaciolka uwaza ja przyjaciolke tak jak mnie. Ja jednak nie uwazam tej kolezanki za przyjaciolke. Moja przyjaciolka nie powiedziala mi tego wprost, ale czesto w rozmowach to wychodzi jak mowi ze ma dwie wspaniale przyjaciolki. Gdy chce sie spotkac z moja przyjaciolka czesto nie odpowiada mi konretnie tak lub nie tylko odpowiada w ten sposob jakby tego pytania nie bylo. A z innymi bardzo chetnie sie spotyka. Dam przyklad: zaprosilam ja na sylwestra, a ona powiedziala, ze jedzie do kolegi na sylwestra. Zapraszalam ja juz pare miesiecy przed, a kolega pare dni przed sylwestrem i wybrala jego propozycje. Oczywiscie nie powiedziala mi gdzie jedzie dopiero po opisie sie dowiedzialam, ze jest u kolegi. Pozniej opowiada mi jak to bylo cudownie. Czasem mysle, ze sie wstydzi gdzies wyjsc ze mna. Gdy jestesmy we 3 mam wrazenie, ze traktuje mnie jak powietrze...gdy cos mowie zmienia temat albo slucha kolezanki... Co mam robic??!! Nie chce stracic najlepszej przyjaciolki. ;(
Carla [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 11:31
No wlasnie takie sa problemy, kiedy ma sie TYYYYYLUUUU przyjaciol :]
Mowilam, juz w jakims temacie, ze to niemozliwe.
Cytat:
Co mam robic??!! Nie chce stracic najlepszej przyjaciolki. ;(
beznadziejna sytuacja, sama mialam kiedys taka i zrezygnowalam z tej przyjazni...
beznadziejna sytuacja, sama mialam kiedys taka i zrezygnowalam z tej przyjazni...
Owszem beznadziejna i trudna Mam nadzieje, ze po kolejnej rozmowie z nia zrozumie i dotrze do niej w koncu o co mi tak naprawde chodzi i, ze to male nieporozumienie nie zniszczy naszej przyjazni...zadna z nas tego nie chce i napewno by tego nie przezyla
Przyjaźń we 3??hehe
Skad ja to znam?? Niech pomyśle w wakacje to był pomysł mojej kumpeli żeby się tak "przyjaźnic" Ja mój kumpel i ona...Oczywiscie "przyjaźń" skończyła się wraz z końcem wakacji nie żałuje...
a Ci radze pogadaj z nią o tym:)
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 17:44
ej mialam kiedys taka sytuacje w podstawowce troche dawno bo juz studiuje, ale co tam
tez przyjaciolka znamy sie od dziecka wspolne przedszkole normalnie nawet talerz na stolowce, nasi tatusiowie to znalisie 25 lat przed Naszym urodzeniem bo razem w wojsku byli hehe i nagle w 3 klasie podstwowki taka trzecia sie wbija i mi ukladla przyjaciolke, co swiadczylo o tym, ze po prostu ona nie byla warta tej nazwy.
pogadaj z nia wprost mowia co Ci lezy na wątrobie jesli nic sie po takiej rozmowie nie zmieni, to nie warto... nie chce źle wrózyc ale takich jak ona bedziesz miala jeszcze tysiace i nie bedziesz zalowac
_________________ yeap yeap. on the street only Me & My iPod ;*
Rozmowa nie pomogla. Rozmawialam z nia. Nie, tego nie mozna bylo nazwac rozmowa. Powiedzialam jej o co mi tak naprawde chodzi, co mnie wkurza. Po tym wszystkim jej odpowiedz brzmiala: "aha". A gdy sie spytalam czy to wszytsko ma do powiedzienia to odpowiedziala, ze musi isc na kolacje. Pewnie myslicie co to za przyjaciolka??!! Pewnie macie racje, ale ja chce sie z nia nadal przyjaznic, zalezy mi. Jestem glupia i dziwna, za bardzo ufam ludziom
już nie wierzę w przyjaźń... dziewczyna, którą znałam od 4 klasy podstawówki stwierdziła, że czuje się przy mnie nieszczęśliwa i nie uważa mnie za przyjaciółkę, bo nie chciałam iść z nią na kręgle =/ większość was powie, że i tak się pogodzimy, ale to nieprawda... Bo nie mam zamiaru rozmawiać z kimś takim... Nigdy więcej...
_________________ chemiczny świat pachnący szarością, z papieru miłością, gdzie Ty i Ja.. #
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 16:18
Justyś napisał/a:
Weź jej wszystko wykrzycz w twarz .
porozmawiaj, wytłumacz... podziała albo w jedną, albo w drugą stronę...
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Heh, to zależy od koleżanek... Ja się kiedyś przyjaźniłam z rówieśniczką i po 4 latach ona znalazła nową, młodszą, zrozumiałam że ta druga mnie ogranicza, wkurzyłam się i jej powiedziałam "nienawidze ich i ciebie" ona zerwała przyjaźń, po jakimś czasie znalazłam dwie najwspanialsze kumpele i wypytałam obydiwe czy nie bedą mieć nic przeciwko że do nich dołączyłam (a kumplują się już ufff, dłuugi czas, po mimo że są odemnie młodsze)to kumplujemy się z każdą z nich, chce być jak najbliżej żeby któraś z nich nie pomyślała że ją ograniczam od drugiej... Może pomieszałam ale powinniście zrozumieć :D
_________________ Śnie o Tobie całe noce...
Myśle całe dnie...
Pomyśl chwilkę...
Że po prostu, Kocham Cię...
Też miałem podobnie, tyle że z przyjacielem... Sytuacja była patowa, ale w końcu sama się rozwiązała: tak się od siebie oddaliliśmy, że teraz właściwie gadamy ze sobą tylko na gg. A kiedyś to dzień bez spotkania/wyjścia na miasto/popicia był dniem straconym... Oczywiście. nie życzę Ci, żeby tak się skończyła Twoja sytuacja, ale wiedz, że jest taka możliwość.
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
Niestety też kiedyś przeżyłam coś takiego. Miałam dwie przyjaciółki ale mnie traktowały jak "koło zapasowe" Kiedy jednej nie bylo w szkole to ta druga nagle taaaak mnie lubi i w ogóle. Olałam to. Nie chciałam tak żyć. Chciałam być dla kogoś naprawdę ważna i potrzebna. I teraz mam jedną prawdziwą przyjaciółkę i jestem happy. Trochę to trwało ale było warto
_________________ "Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu"
No więc tak mi nigdzy nie wychodziły przyjaźnie w trzy to znaczy u mnie jest tak mam najbliższych dwóch przyjaciół innych troche dalszych a reszta to koledzy koleżanki. Wiec tak jak przyjażniłam sie z dwoma Przyjaciółkami tak bardziej i jak chodziłyśmy we trzy to właśnie kazda wchodziła sobie w słowo albo druga nic nie mówiła a jedna cały czas gadała i mówie wam nie było zbyt przyjemnie a jak poszłam gdzieś z jedną to druga miała pretensjie że to nie poszłam z nią mówie wam makabra. teraz jest tak ze przyjaźnie się z jedną przyjaciółką tak bardziej chociasz nie powinna nią być bo strasznie się ze mną kłóci od początlku roku ja wam mówie czepia się o byłe co i to tak od początku roku szkolnego ale najgorsze jest ze ona przez smsy wszystko pisze nigdy nic w prost nie powie a mnie to denerwuje bo ja nie mam całego czasu na kłocenie się z nia przez smsy nie da się pisac smsa i coś tam robić naprawde denerwuje mnie to a jak nie odpisuje to jest jescze większa afera ale już mniejsza z tym, a druga jest tez moją przyjaciółka ale taka dalsza i mam jescze jednego bliskiego przyjaciela i kurde jestem podzielona raz z nim raz z nia a razem nie mogą być bo jakoś się zawsze kłuca no nie lubią się. I własnie z innymi przyjaciółmi ty7mi dalszymi też się spotykam tylko nie tak często jak z Eweliną i Łukaszem. No i to jest tak że czasami chce być w swoim pokoju i nsię zamknąć żeby miec troche prywatnosci w moim przypadku to jest bardzo trudne szczególnie z eweliną ona chyba tego nie widzi ale ja po prostu nie moge jej całego mojego wolnego czasu poświęcac bo nie ma na świecie tylko jej a nie umiem jej tego uświadomić ;/
_________________ '' Zycie jest po to By z Niego Korzystać ''
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 16:49
takie przyjaźnie wieloosobowe jeżeli są prawdziwe to są dobre, jednak gdy ktoś coś knuje, próbuje skłucić... Na szczęście moja potrójna przyjaźń jest szczera i się trzymamy qpki już 4-5 latek;D
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus