forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Byle kto czy nikt?

Lepiej kumplować się z byle kim czy z nikim?
Z nikim
54%
 54%  [ 17 ]
Z byle kim
45%
 45%  [ 14 ]
Głosowań: 31
Wszystkich Głosów: 31

Autor Wiadomość
Konrad 
Uzależniony
idiota z powołania

Wysłany: Pią Gru 21, 2007 00:41   

Miśka napisał/a:
Uważacie że lepiej jest się kumplować z byle kim czy z nikim?

Jednak chyba lepiej nie miec nikogo niż byc z człowiekiem, który ma na nas zły wpływ.

Wizzard napisał/a:
Nawet ze znajomości z mało ciekawą osobą

Mało ciekawą tak, ale tu chodzi chyba o ludzi, od których przejmujemy złe i nieodpowiednie zachowania.
Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą

Dominikana 
Zaawansowany
Przodownik TP

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 09:34   

Założyłam ten temat bo zaintrygowała mnie wypowiedź mojego kolegi z klasy. Losowaliśmy kto ma komu kupowac prezent i ja wylosowałam Dawida. Jak się nie wie co kupić chłopakowi to moim zdaniem się idzie do jego kumpla/kolegi/przyjaciela, z którym spędza w szkole najwięcej czasu. No więc poszłam do Bartka zapytać się o radę, a on powiedział, że nie wie. No to ja sie go pytam to jak ja mam wiedzieć jak oni się kumplują, a ja z Dawidem nie mam prawie żadnego kontaktu? A Bartek stwierdził, że oni sie nie kumplują, a nawet Dawid go denerwuje. Ja zrobiłam taaakie oczy bo patrząc z boku wygląda to na że jednak się kupmlują/kolegują/przyjaźnią :P I powiedziałam mu to, a on odparł, że lepiej kumplować się z byle kim, niż z nikim. Powiedziałam, że moim zdaniem lepiej nie mieć nikogo, niż byle kogo. Odpowiedź która podał brzmiała: "Po co?"
I dlatego chciałam znać Wasze zdanie na ten temat :)
Bom turystą się urodził..."

"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France

paruchowa 
Praktykant
//swensens.fbl.pl

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 10:58   

pewnie ze z byle kim.. przeciez kiedys my tez mozemy byc dla innych byle kim.. jak bedziewmy sami i z nikim nie bedziemy chcieli sie przyjaznic.. tez beda nas traktowac inaczej.. rozumiecie? to jest jak z tą zasadą "gdy przyjdzie do ciebie milosc, nie odrzucaj jej, bo kiedys twoje uczucie moze byc odrzucone''. a kiedy juz bedziecie sami z ta opinia 'byle jakosci' to wg mnie nie bedzie wam milo :/
wiec ja wole miec zwyklego przyjaciela niz zadnego.. w grupie zawsze razniej.. w koncu mozna sie komus wyzalic, z kims sie posmiac, pobawic, wróżyc sobie nawzajem w andrzejki, dawac komus prezenty bozonarodzeniowe ;) to przeciez sprawia taka radosc.. przyjaciel wg mnie to najfajniesza osoba na siwecie.. jeszcze jeden cytat "przyjaciol pozanje sie w biedzie'' a ja wlasnie w biedzie poznalam sie na prawdziwych przyjaciolach ;)

Neska 
Moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 15:03   

Miśka napisał/a:
Czasami trzeba nauczyć się kumpolwać ze wszystkimi, z tymi osobami co nas denerwują i z tymi, których lubimy.
zalka napisał/a:
Już po pierwszych kilku zamienionych zdaniach wiesz, czy dana osoba choć trochę ci pasuje czy nie.
Nie do końca. Większość moich znajomych, bliskich kolegów i koleżanek poznałam przypadkiem, zamieniłam tylko kilka wtedy z nimi słów, nie wywarli na mnie większego wrażenia, ot tacy nijacy. Dopiero później, po coraz częstszym spotykaniu, rozmowach staliśmy się sobie bliżsi. Więc po pierwszej rozmowie, nie ocenisz, czy ktoś jest podobny do Ciebie czy też nie. Wydaje Ci się tylko, że tak zrobisz. Wtedy w zupełności mi nie odpowiadali, a teraz.. a teraz jest inaczej.

Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...

zalka 
Nowicjusz

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 15:37   

Neska napisał/a:
Dopiero później, po coraz częstszym spotykaniu, rozmowach staliśmy się sobie bliżsi. Więc po pierwszej rozmowie, nie ocenisz, czy ktoś jest podobny do Ciebie czy też nie. Wydaje Ci się tylko, że tak zrobisz. Wtedy w zupełności mi nie odpowiadali, a teraz.. a teraz jest inaczej.

Napisałam coś troszkę innego - jeżeli ktoś już przy pierwszej rozmowie jest prostakiem, to się zapewne nie zmieni i taki układ mi nie odpowiada. Osobę wulgarną skreślam odrazu.

Pewnie, że ludzi trzeba poznać, aby dowiedzieć się czy nam odpowiadają, ale to jest długotrwały proces. Trzeba dawać szansę i szarej myszce i imprezowiczowi, bo nigdy nie wiemy kto stanie się nam bliższy.

Nigdy nie byłam w sytuacji, w której musiałabym sobie jakoś dramatycznie szukać znajomych - mam ich dość dużą, sprawdzoną grupę.

Inna sprawa, że moje kontakty ograniczają się do kategorii: kumple, znajomi, koleżanki, nie mam i nie szukam przyjaciół. Jest oczywiście parę lepszych koleżanek, ale przyjaźnią tego nie nazwę.
Są też ludzie mi obojętni i tacy, których nie lubię, a mimo wszystko rozmawiam raczej ze wszystkimi, których znam, a czas spędzam z tymi, których darzę sympatią.

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Pią Gru 21, 2007 18:03   

atos napisał/a:
Mało ciekawą tak, ale tu chodzi chyba o ludzi, od których przejmujemy złe i nieodpowiednie zachowania.

Gdzie to było napisane :> ? Poza tym jeżeli ktoś ma na nas zły wpływ tzn. że ta osoba ma silniejszą osobowością od nas. Jeżeli tak nie jest to on będzie przejmował od nas odpowiednie zachowania, a nie na odwrót ;) .

agusia_93 
Maniak
Nieoryginalnie.

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 16:48   

Byle kto przecież nie zostanie przyjacielem.
Oczywiście lepiej być z nikim niż z kimś kto jest byle jaki. ;p
[poplątane to]
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Sob Gru 22, 2007 16:55   

agusia_93 napisał/a:
Byle kto przecież nie zostanie przyjacielem.
Bo mowa o "kumplowaniu się" a nie o przyjacielskości.

Byle kto to kumpel. Spośród kumpli taki nie do końca byle kto, to kolega i koleżanka. A spośród nich przyjaciele, którzy nigdy nie będą byle kim.

Netia
[Usunięty]

Wysłany: Sob Gru 22, 2007 19:09   

Miśka napisał/a:

Jeśli mówimy o zwykłym kumplowaniu... no to jasne, że lepiej mieć z ludźmi kontakt.
Po Gie' być smutasem i izolować się od wszystkich? Bezsens.

Czasami pozorny 'byle kto' może okazać się naprawdę 'kimś'.

ZacEfron16 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 12:52   

Ja wole nie przyjaźnić sie z nikim, niż z byle kim... Wolałbym już poczekać i znaleźć naprawde super przyjaciele niż takiego, który nie zasługuje na to...

Nieznany 
Początkujący

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 14:38   

Moim zdaniem kumplować można się z każdym czyli byle kim :P Człowiek już jest tak stworzony że jak nie ma sie w ogóle do kogo odezwać to ma złe samopoczucie itd... Lepiej mieć sie do kogo odezwać niż siedzieć jak mysz pod miotłom, nie mówię tu żeby od razu mówić o naszych ważnych sprawach bo do tego potrzebna jest osoba zaufana, ale po prostu zamienić kilka słów czy wymienić swoje poglądy na jakiś temat.

Banicja Wieczysta 
Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 17:11   

No to ja już wolę kolegować się czy tam kumplować się z byle kim niż sama być. (No ale przyjaźnić sie z byle kim? To już takie nie w porządku to ;/)

beznadzieji 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 23:55   

lepszy jest byle kto jak to napisałeś bo samotność to przykra i smutna sprawa :D a tak masz zawsze do kogo sie odezwać :)

Wilczy Rozbójnik
Praktykant
RATOWNIK

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 21:32   

Cytat:
Uważacie że lepiej jest się kumplować z byle kim czy z nikim? Ja wyznaję zasadę, że lepszy nikt niż byle kto, jednak spotakałam się ze stwierdzeniem, że lepszy jest ktokolwiek. Jak uważacie i dlaczego?

Lepiej z nikim, choćby dla własnego spokoju. Byle kto może najpierw słodzić, potem zdradzić, może w efekcie zawieść nas w najlepszym momencie. Na co to komu? Jeśli nie ma wkoło mnie żadnego kandydata na kumpla dla mnie, to go sobie wymyślam. Na przykład od dziecka wiem, ze w moim pokoju pod kaloryferem jest wielbłąd i nikt mi nie wmówi, że nie mogę się z nim przyjaźnić - a całkiem niezły z niego słuchacz.

pyzy 
Amator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 00:28   

lepiej z nikim niz z kim popadnie

[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 00:29 ]
jesli kumplujemy sie bylekim to naprawde nadal jesmy samotni- ja majac ludzi, ktorych kocham bywam samotna- to smutna czesc zycia ludzkiego

Odpowiedz do tematu