forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Byle kto czy nikt?

Lepiej kumplować się z byle kim czy z nikim?
Z nikim
54%
 54%  [ 17 ]
Z byle kim
45%
 45%  [ 14 ]
Głosowań: 31
Wszystkich Głosów: 31

Autor Wiadomość
Dominikana 
Zaawansowany
Przodownik TP

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 23:42   Byle kto czy nikt?

Uważacie że lepiej jest się kumplować z byle kim czy z nikim? Ja wyznaję zasadę, że lepszy nikt niż byle kto, jednak spotakałam się ze stwierdzeniem, że lepszy jest ktokolwiek. Jak uważacie i dlaczego?
Bom turystą się urodził..."

"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Wto Gru 18, 2007 23:56   

Uważam, że z byle kim ;) . Nawet ze znajomości z mało ciekawą osobą można coś wynieść i nauczyć się czegoś nowego.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 03:14   

Wizzard napisał/a:
Nawet ze znajomości z mało ciekawą osobą można coś wynieść i nauczyć się czegoś nowego.
Na pewno więcej, niż z bycia z nikim. :)

shadow87 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 06:36   

Ja uważam, że lepiej nie mieć nikogo niż mieć byle kogo. Obecnie dochodzi do tego właśnie, iż często się obracamy w towarzystwie 'byle kogo' i z tego powodu istnieją pewne frustracje, niepowodzenia. A na siebie zawsze można liczyć :)

Mokate 
Przyjaciel forum
Samo Zlooo

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 13:43   

Czlowiek ktory nie ma przyjaciol nie jest czlowiekiem.

Ktos z kim sie kumplujemy nie moze byc dla nas byle kim. Nawet jakbysmy sie zaprzyjaznili nagle z naszym najwiekszym wrogiem, zaczniemy patrzec na niego inaczej, pod tym dobrym katem. :)

nie glosuje w ankiecie bo zadna odpowiedz wedlug mnie nie jest dobra:P
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.

Aniołek 
Maniak
Optymistka xD

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 15:59   

Miśka napisał/a:
Uważacie że lepiej jest się kumplować z byle kim czy z nikim?

Pewnie że z byle kim :P można lepiej poznać osoby, które z czasem moga stać sie naszymi przyjaciółmi, może być wesoło, fajnie i sympatycznie :P lepsze taka osoba niż nikt :]
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 16:03   

Kumplować można się z każdym , czy tez jak to napisałas 'z byle kim' ;)
Dla mnie to lepsze niż samotność .

Zresztą to smutne nie mieć się nawet do kogo odezwać . ;)

Dalajlama

zalka 
Nowicjusz

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 19:34   

Chyba towarzystwo byle kogo jest gorsze.
Tak sobie myślę, że niektóre znajomości nas nie wzbogacą, a mogą nawet sprowadzić nas o poziom niżej - weźmy na przykład kumplowanie się z jakimś prostakiem czy innym wulgarnym, nie mającym zbyt wielkich aspiracji "osobnikiem".

Taka znajomość niewiele mi da...

Według mnie warto czasem zaczekać i znaleźć sobie towarzystwo, które nam odpowiada, wzbogaca nasze życie, daje szansę rozwoju.
Co wcale nie wyklucza tego, że nowo poznana, na pozór nieciekawa osoba, nie zostanie kiedyś moim dobrym znajomym.

Olla 
Zaawansowany

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 19:48   

Z byle kim. Bo samemu to tak smutno jest a z byle kim to się chociaż pośmiać można i pogadać. Wolę to niż bym miała gadać sama że sobą xDD

Aniołek 
Maniak
Optymistka xD

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 21:27   

Olla napisał/a:
Wolę to niż bym miała gadać sama że sobą xDD

Albo jeszcze lepiej z psem ;P

Lepsze jest towarzystwo kogokolwiek niż bycie samemu...
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Kucyk 
Nowicjusz
psajkoł.

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 22:43   

No już chyba lepiej z byle kim, aczkolwiek dobrze by też było, żeby ten osobnik reprezentował sobą jakiś poziom. Nie mówię, że ma być od razu geniuszem, ale, żeby nie miał na nas złego wpływu.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 23:57   

zalka napisał/a:
Według mnie warto czasem zaczekać i znaleźć sobie towarzystwo, które nam odpowiada, wzbogaca nasze życie, daje szansę rozwoju.
Ale tego przekonasz się dopiero później. Na początku każdy jest "byle kim". Dopiero później robi się kimś ważnym bardziej, lub mniej. :)

Choć nie do przesady, jak się nudzi, to nie iść do pijaków spod klaski schodowej. ;-) Ale pomijając przypadki zniesmaczające już na wstępie, każdego "byle kogo" warto traktować jako potencjalnie przyjazną i wartościową osobę.

zalka 
Nowicjusz

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 20:05   

Mnich napisał/a:
zalka napisał/a:
Ale tego przekonasz się dopiero później. Na początku każdy jest "byle kim". Dopiero później robi się kimś ważnym bardziej, lub mniej. :)

Nie zgodzę się.

Już po pierwszych kilku zamienionych zdaniach wiesz, czy dana osoba choć trochę ci pasuje czy nie. Jeżeli ktoś będzie przeklinał co drugie słowo, to uznam go za prostaka. Jeśli miło będzie mi się rozmawiało będę szukać kolejnych okazji do spotkania albo rozmowy.

Chyba, że każdą jedną rozmowę uważasz już za "trzymanie się" z kimś.

Oczywiście jestem natomiast za, że każdego (może poza tymi wyjątkami) należy traktować jako wartościową osobę.

margot 
Początkujący
a takie cuś

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 20:59   

jasne, ze lepsze jest coś niż nic. tak jest w moim przypadku. nie mam przyjaciół. zwariowałabym chyba jakbym nie miała do kogo gęby otworzyć. już wolę kolegować się ze słitaśną lalą, niż siedzieć sama, nie mieć co ze sobą zrobić i użalać się nad sobą.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Pią Gru 21, 2007 00:31   

zalka napisał/a:
Już po pierwszych kilku zamienionych zdaniach wiesz, czy dana osoba choć trochę ci pasuje czy nie.
Ja jestem zdania, że nie jest się w stanie poznać dobrze osoby, po kilku zdaniach. :) Można odnieść jedynie wrażenie, jakie wywoła ta osoba. A to, czy pierwsze wrażenie jest zawsze trafne, niech każdy odpowie sobie sam. ;-)

Inna sprawa, co Miśka miała na myśli, pisząc:
Miśka napisał/a:
się kumplować
W moim rozumieniu "kumpel", to takie coś trochę niżej od kolegi. Więc kumplować się (inaczej - utrzymywać kontakt), poza wyjątkami można z każdym. Spośród kumpli wybrać sobie kolegów i koleżanki (już tak nie do końca byle kogo), a spośród kolegów i koleżanek przyjaciół, czyli takich fenomenalnych znajomych, do których nigdy nie trafi "byle kto".

Odpowiedz do tematu