Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 09:31 Chciałabym mieć przyjaciłke/ciela
więc tak nie mam bratniej duszy w postaci takiej jak pisałam wy temacie a uważam, że każdy powinien mieć kogoś takiego, a poza tym czuję, że mi tego brak... nie wiem dlaczego jestem sama? może to chodzi o mnie ale większość ludzi którzy na początku mnie poznają mówią, że jestem miła, sympatyczna, mój chłopak twierdzi tak samo a jednak oprócz niego nikt inny mnie nie akceptuje... Może ktoś stąd chciałby nawiązać ze mną kontakt albo poradził mi co mam robić- próbowałam już chyba wszystkiego...
Pozdrawiam funny 17 100lica
"Chcieć nie znaczy móc"
a tak naprawde to jak mamy ci pomoc ?? nie znamy cie, nie wiemy jak sie zachowujesz itd. ale jak dla mnie to zawsze ktos kogos znajdzie ! powodzenia !
_________________ " Słowa są nabojami, ranią,
podobno słowo może zabić,
podobno, chcesz to możesz sprawdzić "
Tede - Glokk
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 18:13
Eh... nie każdy dostaje to co chcesz...
Nie szukaj przyjaciela na siłę, bo możesz dłużej cierpieć potem po jego stracie (jeśli okaże się niewłaściwym).
Rozejrzyj się w około może jest ktoś wart Twojej uwagi i ktoś zainteresuje się Twoją osobą
Nic więcej nie mogę powiedzieć. Tylko taką mogę Ci dać radę.
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 21:44
Przyjaciol sie nie szuka, oni sami sie znajduja. Zazwyczaj najpierw masz kolezanke/kolege i ta osoba pozniej staje sie Twoim przyjacielem. A jak to mowia "prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie".
Jak dla mnie to najpierw poszukaj znajomych. To troche dziwne, ze mowia:
Cytat:
większość ludzi którzy na początku mnie poznają mówią, że jestem miła, sympatyczna
a pozniej:
Cytat:
nikt inny mnie nie akceptuje
Jedno i drugie nie idzie w parze. Moze tylko na poczatku jestes mila?
Cytat:
Wszystkiego tzn. czego ?
No wlasnie, co takiego zrobilas? I nie szukaj na sile, bo pomysla, ze jestes zdesperowana.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Pomogła: 1 raz Wiek: 10 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 588 Skąd: (Estepona)
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 17:44
Monia* napisał/a:
Przyjaciol sie nie szuka, oni sami sie znajduja
No właśnie. Nie możesz szukać na siłę. Potem, kiedy on cię oszuka będziesz miała pretensje do całego świata...
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 18:08
Wiesz co kojarzę twój nick
a jeśli dobrze kojarzę i to sie zgadza
to nieźle szukasz bo już na wielu forach spotkałam się z tobą i z takimi tematami
szukajcie a znajdziecie
That life has brought me here, where I am"
Pomógł: 37 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1752 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 20:36
Koba napisał/a:
Widzę, że szukasz przyjaciół na siłe...ja nie ich nie mam i żyję szczęsliwie
Każdy ma inne potrzeby. Z resztą miałeś kiedyś przyjaciela? Takiego prawdziwego? Jeżeli nie to nie wiesz jak to jest i dlatego uważasz, że jesteś szczęśliwy ale czy przypadkiem nie oszukujesz w ten sposób samego siebie? A i nie mówcie żeby nie szukała przyjaciół bo sami ją znajdą. Jak będzie siedziała w domu i obracała się tylko w gronie kilku znajomych osób to będzie go szukała 20 lat. Żeby znaleźć sobie przyjaciela trzeba przede wszystkim nawiązywać nowe znajomości. Tylko to daje gwarancję, że prędzej czy później taki przyjaciel się znajdzie.
Judi napisał/a:
Wiesz co kojarzę twój nick
a jeśli dobrze kojarzę i to sie zgadza
to nieźle szukasz bo już na wielu forach spotkałam się z tobą i z takimi tematami
szukajcie a znajdziecie