forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Co robić??
Autor Wiadomość
LaLa91
Nowicjusz

Wysłany: Wto Mar 11, 2008 22:31   Co robić??

Mam mały problem.. oczywiście chodzi oo moja przyjaciółkę.. Znamy sie 4 lata ii pokłóciliśmy sie o co chodzi?? O to , że jej w końcu wygarnęłam , że na mnie ma wjbke ma mnie konkretnie gdzies.. Ma chłopaka ii cały czas z nim jest.. Kiedy sie z nim pokłóci zawsze dzwoni do mnie.. Czuje sie jakby dzwoniła do mnie wtedy kiedy coś potrzebuje... :/ Niedawno miałam wypadek samochodowy.. Byłam całe ferie w domu w ciagu tych 2 tyg. wpadła do mnie raz!! Mój chłopak powiedział mi żebym dała sobie z nią spokój.. Ona zatem powiedziała mi , że watpi że dałabym najpierw przyjaciółkę na pierwszym miejscu aaa potem chłopaka.. No cóż chłopaka zna z 4 miechy a mnie 4 lata!!:/ Ja oczywiście rozumiem że kocha chłopaka ii wogle , bo sama mam.. Ale dziwnie po prostu robi:/ Teraz sie wogle nie odzywamy a chodzimy razem do klasy;/ Nie wiem czy mam zagadac ii wogle czy po prostu dać na luz iii wbić z nią... Dużo osob mówi mi zebym po prostu znalazła sobie naprawde prawdziwa przyjaciółke.. Ale ja nie wiem czy cche:// Mam chłopaka którego bardzo kocham i nie wiem czy dalej wpchać sie w to bagno czy po prostu zostawić ta sprawe.... Pozdro:)

AcMfan 
Amator
Chory na miłość.

Wysłany: Wto Mar 11, 2008 22:52   

Odsuń się na jakiś czas od niej.
Jeśli jest prawdziwą przyjaciółką ...sama do Ciebie za jakiś czas "zapuka". Jeśli nie ,to daj sobie spokój.

Milano 
Przyjaciel forum
ehem... x]

Wysłany: Wto Mar 11, 2008 23:07   

Jak mój przedmówca powiedział:
AcMfan napisał/a:
daj sobie spokój.

Czasami po latach okazuje się że rzekomi przyjaciele nimi nie są :/
Rozmawiaj z innymi koleżankami z klasy i nie tylko z klasy a może zaprzyjaźnisz się z którąś.

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 23:09   

hm. taki toksyczny "związek" . nie ma co zrywać znajomosci. ot, podchodzić do niej bez emocji. może sama zauważy,ze coś nie gra.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

Iwonaaa 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:02   

AcMfan napisał/a:
Odsuń się na jakiś czas od niej.
Jeśli jest prawdziwą przyjaciółką ...sama do Ciebie za jakiś czas "zapuka"

Zgadzam się,jeżeli ona się odezwie to będzie oznaczało,że zależy jej na przyjaźni,a jeżeli nie to po co Starałbyś się utrzymywać tą przyjaźń,jeżeli ona tego nie chce?

Van_ 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 12:40   

Co Ty zazdrosna jestes o nia czy jak =S
Daj jej troche porzyc ty ja znasz 4 lata a ten chlopak ile?
Na twoim miejscu bym poszukal chlopaka ;p

^ladysweet^
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 17, 2008 23:33   

... Pogadaj z nią jeszcze raz o całej sprawie..i jak się czujesz..... ,żę myslisz że wykorzystuje Cię gdy się poklóci z chłopakiem leci do ciebie... ... Gdy Cię straci zobaczy że byłaś jedna z najważniejszych rzeczy...ale teraz mowilas ze zna go 4 ,,miechy" nadal pewnie jara sie tym chlopakiem...!!:P Może jej bardzo zalezy i na tobie i na nim ...:( jest w sytuacji bez wyjscia...moze chlopak kazal wybierac albo on albo ty ...POrozmawiaj o tej calej sprawie z nią...ale tak od serca wyraz jej to co czujesz.... POzdro

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 07:41   

Ile czasu by nie znała tego chłopaka to on powinien być na pierwszym miejscu. Nie mniej jednak w tym wypadku mam wrażenie, że nie chodzi o samego chłopaka co o to, że ona i bez niego jest egoistką i ma cię gdzieś ;) .

szukamnemo 
Amator
Koncertomaniaczka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 16:30   

jeśli jej nie ma, gdy jej potrzebujesz, to może niech Ciebie też nie będzie na jej zawołanie?
może zmądrzeje, a jak nie to, to nie przyjaźń.
To jest coś co jeszcze trochę kręci

Normalsi Łajza

Iwonaaa 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 16:39   

Cytat:
Ile czasu by nie znała tego chłopaka to on powinien być na pierwszym miejscu.

Zgadzam sie,że chłopak powinien być najważniejszy,ale jej nie powinna zaniedbywać.

Lala91,porozmawiaj z nią i powiedz co czujesz.Umów sie z nią,że np.jeden dzień poświęca tylko Tobie.

honey_girl 
Początkujący
fucking.princess

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 16:54   

Iwonaaa napisał/a:
Zgadzam sie,że chłopak powinien być najważniejszy

a ja się z tym nie zgodze..

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 16:56   

Iwonaaa napisał/a:
Zgadzam sie,że chłopak powinien być najważniejszy,ale jej nie powinna zaniedbywać.

A co to jej zwierzątko? A może w dowodzie ją ma, że nie może? Nie leżała umierająca, nie miała jakiejś sytuacji w której bez niej by sobie nie poradziła. Leżała sobie po prostu 2 tygodnie w domu, ona wiedziała, że nic jej nie jest i w cale nie uważam, że miała obowiązek czuwać 24/7 przy jej łóżku bo jest jej przyjaciółką. Czasem dziwi mnie to rozumienie przyjaźni u niektórych osób. Przyjaźń to nie posiadanie osoby na własność i spędzanie z nią całego dnia i każdej wolnej chwili. Przyjacielem można być i widzieć się raz na 2 miesiące.

[ Dodano: Wto Mar 18, 2008 22:57 ]
honey_girl napisał/a:
a ja się z tym nie zgodze..

Bo pewnie masz ze 12 lat.

Iwonaaa 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 17:49   

Wizzard napisał/a:
w cale nie uważam, że miała obowiązek czuwać 24/7

Ja tez nie uważam,ze powinna czuwać przy niej 24/7.Nigdzie tak nie napisałam.
Napisałam tylko,że nie powinna jej zaniedbywać,że powinny np.spędzić jeden wieczór w tygodniu razem,pogadać sobie.
A nie tak,że tamta ma chłopaka i nie liczy sie cały świat,bo kiedyś i ona będzie potrzebowała pomocy i może jej nie otrzymać,jeżeli teraz całkiem ograniczy kontakt.

szukamnemo 
Amator
Koncertomaniaczka

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 18:34   

Wizzard napisał/a:
Leżała sobie po prostu 2 tygodnie w domu, ona wiedziała, że nic jej nie jest i w cale nie uważam, że miała obowiązek czuwać 24/7 przy jej łóżku bo jest jej przyjaciółką.

Wizzard, nie wiesz, że jak się siedzi w 4 ścianach i jest się odciętym od świata, bardzo potrzebne jest towarzystwo? Wtedy po prostu ktoś kto przyjdzie, pogada, pośmieje się i pocieszy jest wymagany :) , dlatego jest zaniedbanie.
To jest coś co jeszcze trochę kręci

Normalsi Łajza

MalinowaPasja 
Nowicjusz
Malinowy świat ;)

Wysłany: Sro Mar 19, 2008 22:11   

Jak dla mnie to samo to, że ty masz wątpliwości czy chcesz sie z nią przyjaźnic, mówi za dużo.

Nie każdy oczekuje od przyjażni tego samego. Jedni uważają to jako wzajemnewspieranie sie itd a nie którzy traktują przyjaciela jako taki pewnia. I może to brzydko z mojej strony ale moim zdaniem powinnaś skupić się bardziej na swoim chłopaku i spotykać się z innymi znajomymi i nie robić jej żadnych wyrzutów < na razie ; ) > . A jak 'przyjaciółce' się przypomni o tobie, to zachować się z dwa razy tak jak ona xd A jak wtedy będzie miała jeszcze coś do powiedzenia to wtedy się okaze czy cos zrozumie czy nie .

A teraz leć do innych znajomych i zobacz, że nie tylko ona jest na tym świecie i nie ma sensu zawracać sobie głowy kimś kogo pewna nie jesteś nawet po 4 latach. W sumie 4 lata nic nie zmieniają, jak dla mnie. Ludzie się zmieniają.

Pozdrawiam Malinowa:*

Odpowiedz do tematu