Nigdy, przenigdy rzecz nie zatsąpi przyjaciela, owszem można się pamiętnikowi 'wygadać', wypłakać, ale to nie to samo co rozmowa z przyjacielem, pamiętnik nigdy nam nie pomoże odnaleźć właściwej drogi, chyba że sami do tego dojdziemy.
Piszę blogo-pamiętnik, czasem fajnie jest poczytać o tym co czułam jakiś czas temu;)
Ja od czasu do czasu pisze pamietnik ^^
Jednak nie ma mozliwości aby pare kartek zastąpiło prawdziwego przyjaciela.
Pisze w nim tylko w momentach kiedy nie chce o czymś rozmawiać bo nie należe do osób które mówią o wszystkim xD
Pisze w nim tylko w momentach kiedy nie chce o czymś rozmawiać bo nie należe do osób które mówią o wszystkim xD
Właśnie, jak dobrze zauważyła 19MONy08 pamiętnik jest dobry, gdy nie chcemy o czymś gadać. Czasem łatwiej jest nam sobie wszystko poukładać, gdy swoje myśli zbierzemy w jednym miejscu.
pamiętnik nigdy nam nie pomoże odnaleźć właściwej drogi, chyba że sami do tego dojdziemy.
chyba, że ktoś go znajdzie i nam 'doradzi'
Ja, kiedy chcę się 'wygadać kartce' - piszę wierszyki, albo opowiadania. To jest lepsze, bo ukrywasz w tym i 'kodujesz' informacje znane tylko Tobie. Teraz papier i długopis przechodzą do historii - pisze pamiętniki internetowe
Chociaż jest jeden + pisania pamiętnika. Kiedy nie chcesz czegoś do końca opowiedzieć przyjacielowi, bo może 'wstydzisz się?' - przelewasz to na papier, bo wiesz, że tylko Ty masz dostęp do tych wspomnień.
Tak, czy inaczej - jestem zwolenniczką rozmów z przyjaciółmi.
Nie dajmy ich wymienić na bezwartościowe kartki papieru!
_________________ `Nawet striptizerka ma coś, czego obnażyć nie chce i nie może..`
Parę razy zabierałam się za pisanie bloga, popisałam tydzień, ale na tym się skończyło... Nie widzę sensu w takim pisaniu. Rozumiem, że jakieś słynne diwy mogą pisać pamiętnik, bo mają o czym pisać, mają ciekawe życie, pełne przygód i niespodzianek. A o czym ja mam pisać? Nie chodzi o to, że moje życie jest nudne, ale już wolę założyć blog, na którym będę umieszczać moje wiersze. I wiecie co? Zaraz się za to zabiorę . Ciekawe, czy mi się uda go utrzymać długo. Pozdrawiam.
_________________ Kto ma szeroko otwarte oczy,
temu niekiedy się w życiu poszczęści.
A jeszcze lepiej powodzi się temu,
kto potrafi jedno czasem przymknąć Johann Wolfgang von Goethe
Kiedyś pisałam pamietnik, teraz blog. Pamietnik może pomóc, ale wtedy, gdy nikt nie wie co tam piszemy - taki nasz sekretnik, dlatego na blogu mam hasło, którego nikomu nie podaje
_________________ Bo kochać to jedno jest
A drugie kochanym być...
Ja nigdy nie isałem pamietnika a moje zdanie co do tego czy pamiętnik może zastąpić przyjaciela to nie może gdyź pamietnik to tylko kartki które zostały zpaisane emocjami,przeżyciami i wogóle a przyjaciel zawsze Ci pomoże i doradzi także pamiętnik nigdy nie będzie zastępował przyajciela
_________________ "Jeśli chcesz być kimś
najpierw musisz być sobą"
Pamiętnik nie zastąpi przyjaciela. Ale jest cholernie potrzebny.
Ja sama piszę w pamiętniku i bardzo pomaga.
Założyłam tajemniczego bloga,ale po dwóch tygodniach usunęłam.
Chyba boję się, że ktoś znajomy to odczyta.
Prowadzę photobloga, ale tam nie można pisac wszystkiego, bo w Pamiętniku zawiera się bardzo osobiste rzeczy. Pamiętnik piszę już 5 lat-od poczatku gimnazjum! Fajna sprawa, czasem bardzo pomaga! I jest z czego się pośmaić po latach :D Ale to oczywiście nigdy nie zastąpi przyjaciela. PRZYJACIELE SĄ NIEZASTĄPIENI-przynajmniej moi
pozdrawiam ;**
Pisałam pamiętnik, ale teraz po prostu mi za niego wstyd ;p
Taki pamiętnik zakochanej trzynastolatki której podobali się starsi chłopcy i ja "zakochana" pisałam o nich... wstyd mi teraz to czytać nawet, choć niektóre teksty zwalają mnie z nóg...
Teraz nie piszę... chyba że felietony czy refleksje na temat zycia i inne wciąż aktualne tematy...
_________________ believe in my dreams. Bo marzenia to nie tylko ucieczka...
Parę razy miałam taką ochotę założyć sobie pamiętnik itp. itd. ale na chęciach się kończyło - wymiękałam po 2, 3 dniach.
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf