Wysłany: Pią Maj 30, 2008 11:00
Pamiętnik może w naszej świadomości jest przyjacielem. Pomimo iż sama piszę pamiętnik,uważam, że zeszyt nie może i nigdy nie zastąpi osoby fizycznej. Może tylko pozwoli wyzwolić to, co w teraźniejszym czasie pisania myślimy.
pamiętnik to tylko zapisany zeszyt , który "tylko nas wysłucha nic nie odpowiem ". przyjaciel to ktoś kto nas wysłucha zrozumie poradzi . powie pare ciepłych słów na dusze. jak możena. porównywać coś cozyje do martwej bezdusznej materi..
piasłam i czasmi pisze pamiętnik ale to co tam wypisujemy to nicość . bo qw słowach nie można wyrazic tego co się przeżyło . słowa to ustka. dlatego tak cenni są przyjaciele przed którymi nie mamy tajemnic.
nie porównujmy kilku zapisanych pustymi słowanmi kartek do chwili rozmowy i zwierzeń z przyjacielem .:(
_________________ szukam przyjacółki i świętego spokoju:(
pisze dziennik. Z kazdego dnia notatka. piszę w nim to czego nigdy nie wyznałabym nikomu... fakt, nie doradzi, nie odpowie, ale chociaz jestem rada ze nie zdradzi i pozwoli wylać z nas emocje.
_________________ Nie kłam, że kochasz mnie,
Nie kłam, że weźmiesz gdzieś daleko tak,
Że nie znajdą nas...
Wiek: 16 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 29 Skąd: Zadupie city xD
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 13:00
Tak piszę swój pamiętnik.. na pewnym forum
Oczywiście,że nie zastąpi przyjaciół,ale ja mam ich pełno. Jednak nie zawsze można o wszystkim powiedzieć przyjaciołom Czasami dobrze jest cię "wygadać" nawet przed samym sobą. Dlatego głównie piszę pamiętnik
ja kiedyś pisałam, tzn. co raz piszę sobie nowy i wyrzucam. ;d
ale ja lubię tak sobie w myślach wieczorem ułożyć taką krótką notatkę, a potem sobie obiecuję, że znów kupię pamiętnik i znowu piszę i historia się zatacza od nowa. ;d
_________________ Popatrz wstaje nowy dzień.
Znowu mamy szansę odkryć sens tych brzmień.
malina;) [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 16:42
fallen_angel196 napisał/a:
a już nie pisze, ale myśle że on NIE MOŻE NIGDY W ŚWIECIE zastąpić przyjeciela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgadzam sie z tym bo jak pamietnik moze zastapic przyjaciela??????????????
Nie pisze pamiętnika i nie mam przyjaciółki ale uważam że zapisane kartki nigdy nie zastąpią osoby z którą można pogadać która doradzi czy wyrwie z domu kiedy będziesz się nudziła!! Jeśli uważasz że pamiętnik zastępuje ci przyjaciela to tylko tak sobie wmawiasz i chcesz żeby tak było ale to nie prawda
Mam pamiętnik i często w nim pisze.
Zapisuję w nim swoje przemyślenia, sytuacje itp.
Prowadzę go od 12 roku życia - zatem mam kilka grubych zapisanych notesów.
Czasem fajnie wrócić kilka lat do tyłu i przypomnieć sobie, pośmiać się
Nie mam przyjaciela/przyjaciółki.
Mam koleżankę, ale rzadko się z nią widuję.
A pozatym są pewne rzeczy, o których NIKOMU za Chiny i nie powiem, i uważam, że w takiej sytuacji pamiętnik to najlepsze wyjście.
A czasami jak się z kimś pokłóciłam, i potem wylewałam to pamiętnikowi to czułam się lepiej.
Powierzając jakieś tajemince jemu, mam pewność, że NIKT się o tym nie dowie.
Pomogła: 6 razy Wiek: 16 Dołączyła: 15 Mar 2008 Posty: 254 Skąd: woj. dolnośląskie
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 16:46
Ja niby piszę pamiętnik. Ale nie robię tego codziennie, tylko tylko wtedy gdy mam doła i jest mi smutno. I jak tak przeleję na papier to co mnie dręczy to jakoś mi lżej.
Nie wiem czy pamiętnik może zastąpić przyjaciela czy nie. Nie mam prawdziwych przyjaciół.
Wiem że o niektórych sprawach naprawdę się nie powinno nikomu mówić. Wtedy jest to najlepiej przelać na papier.
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
pisałam. póżniej miałam pare lat przerwy. i dobrze mi to zrobiło . teraz znowu zaczęłam pisać. i pisze w innym stylu i wtedy kiedy tego chcę. A pamiętnik służy do pisania. Wyrażania poprzez pisanie słów emocji i nigdy nie zastąpi prawdziwego przyjaciela! .
_________________ _.ej , zaciągam się Tobą choć nie palę ! < 3
Ja pisze .. Potem fajnie sie to będzie czytać gdy będziecie mieć kilkadziesiąt lat no i jeśli on przetrwa ;D
Zobaczycie co pisaliście jak mielisice -naście lat ;d
Ale przyjaciela zastąpić nie może przynajmniej moim zdaniem .... ;*
Mam pamiętnik i bardzo lubię go pisać. Przyjaciela to nie zastąpi, ale fajnie jest sobie coś przypomnieć. Pamiętamy daną sytuację, ale o szczegółach zapominami i wtedy jest bardzo miło sobie przypomnieć . . .
ja też mam pamiętnik i często to niego zaglądam - nie codziennie, ale często - po kilku latach naparwde są fajne wspomnienia... fajnie tak przypomnieć sobie co się kiedyś robiło i bede prowadziła go nadal, zeby znowu za kilka lat sobie to przypomnieć