To nie zastąpi prawdziwego przyjaciela, bo pamiętnik nam nie doradzi co mamy zrobic. Ale jest formą `uwolnienia` się od natłoku myśli. Można w nim wszystko napisac.
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 222 Skąd: znienacka ;)
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 20:19
Kiedyś pisałam, ale jestem niesystematyczna i irytowało mnie to, że rzadko piszę, więc przestałam. Ostatnio jak przeczytałam moje notatki to myślałam, że padnę ze śmiechu. No i mi nigdy kilka kartek nie zastąpiłoby przyjaciela.
Ale pamiętnik to dobra rzecz, zwłaszcza pamiętnik mojej kumpeli, która nosiła go do szkoły i pół klasy, w tajemnicy przed autorką, czytało go. Chamskie, ale to było takie kuszące...
Piszę pamiętnik...ale nigdy nie zastąpił i nigdy nie zastąpi mi moich przyjaciółek..fakt..pisząc...możesz napisać wszystko co Cie boli itp..ale nikt Ci nic nie poradzi...
_________________ "Bo wszechświat zawsze pomaga nam spełniać marzenia, nawet najbardziej błahe."
NO niby tak..ale nie potrafiłabym na blogu pisać wiedząc, że wszyscy to widzą..Ci którzy w ogóle mnie nie znają...a wiesz...nawet jeśli pisze anonimowo to czasem można sie domyślić kto to
_________________ "Bo wszechświat zawsze pomaga nam spełniać marzenia, nawet najbardziej błahe."
Wiek: 17 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 5 Skąd: z górnej pólki
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 13:56
Ja piszę od piątej klasy właściwie tylko po to, żeby się uwolnić od natłoku myśli.
Nie zapisuę tam żadnych sekretów (bo w końcu ktoś może to przeczytać). Piszę sporadycznie, czasem raz na 5 - 6 tygodni, ale za to zapisuję nawet do 14 stron.
Nie, pamiętnik nie może zastąpić przyjaciela. To tylko kartki. Zapisywane przeze MNIE. Nie mogę sama sobie być przyjacielem (znaczy właściwie mogę, ale wiem, że będę się czuć samotnie).
Próbowałam, ale to nie dla mnie. Wolę gadać niż pisać ;p
_________________ Przedstawienie Michela, ojca, jest dziełem Cesara, syna.
Pierwszy zrodził drugiego, stworzył swego ojca.
Jeśli ojciec zrodzony jest z syna, to syn jest także ojcem ojca.
Bogowie śmieją się z tego niezwykłego przeznaczenia.
Pisałam dwa lata temu, ostatnio go znalazłam i w wielkim skrócie opisałam te dwa lata! Lubię pisać pamiętnik, gorzej jak ktoś go kiedyś znajdzie i nie daj Boże przeczyta
_________________ Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
Ja pisze Ale dopiero jakies poj roku Super pamiatka potem bedzie. Ale nic mi nie moze zastapic prawdziwego friendsa Co prawda taki pamietnik nie zdradzi i zawsze bedzie przy tobie ale to jednak jest wielka roznica.
Hipokryta [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 22:07
madzia7881 napisał/a:
gorzej jak ktoś go kiedyś znajdzie i nie daj Boże przeczyta
Ja bym to nazwał : " Gorzej jak ktoś zastosuje pierwszy stopień do piekła czyli ciekawość i okaże się niebywałym chamstwem, ingerując w czyjąś prywatność"
Ja prowadzę mój "rezolutny" pamiętnik..W sumie to nie pamiętnik, a tyle co moje refleksje i przemyślenia przelane na papier..=G .Gdybyście widzieli, co ja tam piszę, uf !
Usuniety. [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 13:31
Pisanie bloga czy pamiętnika nigdy nie zastąpi prawdziwego przyjaciel, pamiętnik Ci nie odpowie na zadawane pytania , nie doradzi Ci . jedyne co możesz robić to pisać.
Przyjaciel jest zawsze przyjacielem
Hmmm.. kiedys pisalam pamietnik... po jakims czasie.. zaczelam to wszystko czytac... powrocily wspomnienia... wyrwalam wszystkie kartki i spalilam.. hmm..no nie wiem.. moze myslalam ze to cos zmieni.. ze wymaze to wszystko z mojej pamieci.. jednak to byl blad.. zle zrobilam... teraz znow mam pamietnik i zapisuje tam wazne wydarzenia z mojego zycia