Pomogła: 6 razy Wiek: 18 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 247 Skąd: Mazury
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 09:49
Piszę pamiętnik od 5 klasy podstawówki
Ale jestem strasznie w tym nie konsekwENtna... I zazwyczaj mam tylko jeden wpis na miesiąc
Ale pamiętnik nie mógłby mi zastąpić przyjaciela.
Chociaż bywają takie rzeczy, których nie mogę powiedzieć przyjaciołom a mogę za to się wypisać w pamiętniku.
_________________ Bądź takim, abyś nie musiał czerwienić się sam przed sobą...- Wiktor Hugo
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 11:30
ja czasem coś tam napisze w pamiętniku... ale wole bloga pisać. takiego sama dla siebie.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pamiętnik pisze choć ostatnio go trochę zaniedbałam ale on na pewno nie zastąpi przyjaciela bo co tu dużo mówić to tylko zeszyt nie pocieszy ani nie doradzi...
pisze pamietnik od 4 lata , po to by napisac cos ,czego nie moge powiedzie kolezankom .Ale fajnie jest jak cztasz sobie wpisy przed miesiąca albo sprzed roku .Wtedy widze jak bardzo ot tamtego czasu sie zmieniłam:)
Pisze pamiętnik od dwóch lat... co prawda nie codziennie:) nie zastąpi na pewno przyjaciela... bo przyjaciel prawdziwy oprócz tego że wysłucha to jeszcze doradzi... rzecz jasna pamiętnik nie zrobi tego...
Pisałam całe gimnazujm, w liceum troszkę. Teraz nie piszę, brak mi czasu/ nie jestem systematyczna, poza tym nie czuję już takiej potrzeby.
Pamiętnik nigdy nie był mi w stanie zastąpić przyjaciela, pamiętnik tylko 'słucha', nie doradzi.
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 01 Sie 2008 Posty: 7 Skąd: Bańka Mydlana ^^
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 19:51
noo ja tam pisze pamiętnik ^^ ale w nim raczej opisuje swoje przeżycia.. a ze smuteczkami i radościami to do przyjaciółki mej kochanej <33 bo ona pomoże ^^ a taka kartka papieru nic nie zdziała.. [ pamiętnik nigdy nie zastąpi przyjaciela ;] ]
ja prowadzilam pamietnik przez prawie 4 lata, czesto wracalam wspomniniami do przeszlosci...ktora uwierzcie nie byla kolorowa... pisalam o swoich milosciach i rozterkach. niestety mama go znalizla i PRZECZYTALA!!! bylam wsciekla i nigdy jej tego nie zapomne... to takie bezczelne!prawda???
Wiek: 15 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 29 Skąd: ze Śląska.
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 17:11
Ja pisałam pamiętnik w szóstej klasie podstawówki i trochę w pierwszej gimnazjum. Ale nigdy nie mogłam się zabrać do systematycznego pisania. Raz nie pisałam nic przez 5 miesięcy Ale teraz już wiem, że to nie ma sensu.
_________________ Cierpienie w miłości ma swój sens. Jest jedyną możliwością sprawdzenia miłości.
Ale fajnie tak poczytać sobie za jakieś 5-10 lat wpisy z podstawówki
Ja też pisałam bardzo niesystematycznie, ale trzymam stare pamiętniki w szafce. Kiedyś będzie się z czego pośmiać
_________________ Szeptem na ucho powiem że
Że ja, ja się tego wyrzekam.
Wyrzekam bo
Nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości
Jak TY...